Bezohľadnosť pri úprave zelene v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Miriam 13. februára 2016

Dobry den,
Pri MŠ Iljusinova som si nedavno vsimla "odborne" ostrihane kriky, ktore sa uz z toho rezu nespamätaju - obr. vlavo hore.
Tento odbornik sa asi riadil v BA5 uz dlho zauzivanou metodou: cim viac, tym lepsie (pripadne zrezat uplne - aspon bude menej prace). Vyzera to, ako keby si tam niekto odpykaval trest v podobe verejnoprospesnych prac. Kazdy rok byva zelen v Petrzalke uplne oholena.
Za domom na Markove 15 na obr.vpravo hore a v strede rastli kriky "zlateho dazda". Dnes tam uz nie je nic.Na jar, ked mal kvitnut, vzdy prisli strihaci a zrezali ho tesne pri zemi, takze nemal sancu kvitnut.
Ked uz su tie osoby take hyperakcne,nech aspon energiu vyuzivaju napr. pri zbere odpadkov pri zastavke Jiraskova alebo pri Chorvatskom ramene oproti Technopolu a nerezu jarne kriky na jar!!!

21. február 2016

Miriam

Odpoved zo samospravy:

Dobrý deň,

kríky popri oplotení Materskej školy Iľjušinova sa pravidelne orezávajú z dôvodu zabezpečovania čistoty a prehľadnosti celého priestoru, nakoľko pod košatými borievkami pravidelne prespávali bezdomovci, ktorí sa po zásahu polície vždy vracali naspäť. Na túto skutočnosť sme boli upozorňovaní tak zo strany rodičov, ktorých detí navštevujú predškolské zariadenie ako zo strany vedenia materskej školy. Ak by sa tieto kríky nerezali, museli by sme pristúpiť k ich úplnému výrubu, aby sa zabezpečila čistota a bezpečnosť v tomto priestore.

V súvislosti s orezom kríkov Forsythie na Markovej ulici nemáme informácie o zrezaní týchto kríkov. Požiadavky na orezy kríkov zadávame na Miestny podnik verejnoprospešných služieb, pričom vždy prihliadame na dobu kvitnutia. Kríky, kvitnúce v jarnom období sa neorezávajú v zime a v predjarí, ale až v lete po ich odkvitnutí.

V súvislosti so znečistenou plochou zelene na Jiráskovej ulici sme vyzvali ešte v 4. týždni Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy o zabezpečenie urýchleného vyčistenie predmetnej plochy, nakoľko táto zeleň nie je vo vlastníctve a ani v správe Mestskej časti Bratislava - Petržalka. Dňa 2.2.2016 bol pozemok vyčistený."

- Od 2.2. sa vsak na mieste opat nazbieral odpad
24. február 2016

Miriam

Od 2.2. sa pri zastavke Jiraskova opat nazbieral odpad
29. február 2016

Odpoveď samosprávy

Čistotu zastávky Jiráskova aj priľahlých pozemkov má na starosti hlavné mesto, podnet musíme adresovať na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
Stanovisko k orezu sme už uviedli, prípadné odborné pripomienky k orezu zelene treba adresovať priamo na oddelenie životného prostredia ([email protected]).
Čistenie Chorvátskeho ramena realizujeme pravidelne.
Navyše v mesiaci april, tohto roku už 20. krát, pozývame všetkých, ktorí majú záujem prispieť ku krajšej Petržalke, na dobrovoľnícku aktivitu, ktorú organizuje petržalská samospráva s cieľom vyčistiť brehy Chorvátskeho ramena i jeho hladinu od rôznych nečistôt a odpadkov ako sú plastové a sklenené fľaše, plechovky, igelitové vrecká, kusy oblečenia a iné „skvosty“, ktoré tam počas zimného obdobia nahádzali pravdepodobne "mimozemšťania“.
Tak to totiž vychádza aj z vyjadrenia tohoto odkazu pre starostu, že odpadky pochádzajú od nami neznámej tzv. civilizácie, citujem: "SA VSAK na mieste opat nazbieral odpad".

mestská časť BA-Petržalka
03. máj 2016

Miriam

Nabuduce prosime o jemnejsi pristup pri reze zelene.
31. júl 2016

Miriam

Opat ziadame magistrat o odpratanie odpadkov pri zastavke Jiraskova (na strane poziarnej zbrojnice)! Vdacni okolochodiaci obcania
06. júl 2018

Miriam

Povodny podnet z Iljusinovej povazujme za uzavrety
10. október 2018

Miriam

Sprava pre magistrat: Pri zastavke Jiraskova je znova vela odpadu, prosime o odstranenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania