Poškodený bezbariérový nájazd

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. novembra 2012

Na Račianskej ulici (medzi Slovenskou sporiteľňou a drogériou DM) je už niekoľko rokov poškodený jeden z bezbariérových nájazdov. Pred 5-10 rokmi bol betón odstránený, na druhom nájazde bol obnovený, na tomto nie. Vedeli by ste to zarovnať do úrovne zámkovej dlažby a po toľkých rokoch dokončiť? Ďakujem.

19. november 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Nerovnosť medzi zámkovou dlažbou a betónom nemá vplyv na možnosť bezpečne využívať daný bezbariérový nájazd. Vzhľadom na to, že nedostatok je skôr estetický, ako funkčný a vzhľadom na finančné prostriedky, ktoré má mestská časť k dispozícii na podobné opravy, nepredpokladám dobetónovanie niekoľkocentimetrovej nerovnosti (aspoň z priloženej fotodokumentácie to tak vyzerá), na ktorú poukazuje podnet.
19. november 2012

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Nerovnosť medzi zámkovou dlažbou a betónom nemá vplyv na možnosť bezpečne využívať daný bezbariérový nájazd.Vzhľadom na to, že nedostatok je skôr estetický, ako funkčný a vzhľadom na finančné prostriedky, ktoré má mestská časť k dispozícii na podobné opravy, nepredpokladám dobetónovanie niekoľkocentimetrovej nerovnosti (aspoň z priloženej fotodokumentácie to tak vyzerá), na ktorú poukazuje podnet.

Marek Tettinger
hovorca BANM
19. november 2012

Peter

súhlasím, zas netreba to preháňať s nahlasovaním takýchto detailov...
21. november 2012

Eva

tiež si myslím, že takýto vysoko aktívny spoluobčania by mohli najprv pouvažovať nad prioritami jednotlivých nedostatkov. Možno keby sám " anonymný užívateľ" skúsil prejsť s akýmkoľvek vozíčkom, tak by zistil, že ten nájazd je funkčný! nechcem urážať, ale netreba zájsť na očné vyšetrenie?
22. november 2012

Anonymný užívateľ

Aj hovienko v strede hlavného námestia je estetický problém, nie funkčný a predsalen sa vždy odstráni. Nikde som nespomenul, že ide o nejaký katastrofický problém, ale keď sa pred asi 5-10 rokmi zarovnal nájazd, ktorý je dva metre vedľa a tento nie, tak by sa to mohlo dokončiť.
Je pravda, že som mierne puntičkársky, mierne rozmaznaný z výletov do neďalekého Rakúska, kde je vždy všetko čisté, rovné, pekné. Ja sa snažím v tomto duchu sa aj správať a nielen takýmito pripomienkami "otravovať" samosprávu, ale aj aktívne sa podieľať na zveľaďovaní okolia, kde bývam či už hnojením a dosievaním trávnika pred panelákom, pretŕhaním buriny okolo chodníka, alebo pohrabaním lístia - všetko nie z funkčných, ale len estetických dôvodov. Ale samozrejme, uznávam, že existujú aj prioritnejšie veci, ktoré treba riešiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania