Nelegálne telefónne búdky na Šancovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. novembra 2012

Chcel by som poprosiť samosprávu, aby využila všetky možné a nemožné postupy na odstránenie týchto čiernych stavieb. Ide o telefónne búdky, ktoré slúžia len ako reklamné nosiče a sú postavené bez stavebného povolenia. Zároveň sa z nich tvorí odpad, ako možno vidieť na jednej fotografii, rozpadlo sa strešné sklo a búdka sa stala nebezpečnou a zároveň toto sklo už niekoľko týždňov leží opreté o vedľa stojaci strom. Za skoré odstránenie ďakujem.

20. november 2012

nemam

co nie je kam zaparkovat auto ? ked sa ziada o zrusenie ?
20. november 2012

R

Ak by to bolo na mne, najradšej by som na ten chodník dal kvetináče s peknými kvetmi namiesto áut. Toľko však viem, že nie je od samosprávy reálne dostať, tak aspoň tieto doteraz ani do budúcna nepoužívané búdky, ktoré akurát zvyšujú reklamný smog by bolo fajn odstrániť. A samozrejme čo by som bol rád, umiestniť tam kvetináče, prípadne stĺpiky na celý chodník. Ale odstránenie tých búdok na začiatok postačí ;)
28. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bývalými telefónnymi búdkami sa samosprávy zaoberajú. Stanovisko aj spol. Slovak telekom sme poskytli v podnete tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1998/zabudnute-budky-sa-stali-reklamnymi-plochami-odpadom. Prisľúbili, že postupne budú zariadenia v ich vlastníctve odstraňovať. Nedá sa tvrdiť, že boli nelegálne postavené, pretože v minulosti im zákon prikazoval prevádzkovať telefónne automaty ako súčasť verejnej služby. Niektoré prístrešky sa potom dostali do majetku reklamných spoločností. Mestské časti, ako príslušné stavebné úrady, aj hlavné mesto, ako správca komunikácií I. a II. triedy teraz vyzývajú tieto reklamné spoločnosti na odstránenie všetkých reklamných nosičov, ktoré nie sú povolené.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
16. február 2013

Lacike

keby zhoreli, nebol by problém
06. júl 2013

Anonymný užívateľ

Podnet neriešený. Odpoveďou impotentnej samosprávy sú samé výhovorky namiesto konania. Zaujímavé, že keď primátor povedal, že idú sa píliť nelegálne billboardy, tak stačilo aby prišli novinári a billboardy padali. Asi je potrebné upozorniť médiá na nekompetentnosť pracovníkov samosprávy. Poprosím skúsiť opätovne preposlať magistrátu ohľadom toho, čo nové zistili. Ďakujem.
27. september 2019

Martin Uváček

Bývalé telefónne búdky boli odstránené. Ich miesto však obsadili autá.
27. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Martin,
podnet uzatváram ako vyriešený. Ak vám prekážajú autá parkujúce na chodníku, vytvorte, prosím, nový podnet. V takomto prípade je však najlepšie priamo kontaktovať mestskú políciu (159), ak tam autá nemôžu parkovať.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
28. september 2019

Martin Uváček

Nemám nič proti uzavretiu podnetu, sám som ho za týmto účelom aktualizoval.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania