Bratislavské smetné koše

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Vavro 15. februára 2016

Bratislavské smetné koše.
Po dlhých rokoch sa staré, opotrebované a zničené smetné koše vymieňajú za nové. Ich umiestňovanie, obvykle na stĺpy verejného osvetlenia však stráca logiku a zmysel. Smetný kôš má pre vhadzovanie odpadu dva otvory. Nové smetné koše sú však umiestnené (prichytené) tak, že jeden otvor pre vhadzovanie odpadu je prístupný len zo strany cestnej komunikácie. Žeby to bola nová služba pre motoristov? Alebo chodec, pretože predovšetkým jemu je určený smetný kôš, má vstúpiť do vozovky a odtiaľ vhodiť smetie do koša? Bude zaujímavé vedieť, kto s takýmto umiestňovaním košov súhlasil a kto skontroloval odovzdanie diela – montáž smetných košov.

15. február 2016

rakytnica

Môže to byť neprakticke,ale myslim si, ze clovek nema problem urobit jeden sikmy krok smerom k ceste a natiahnut ruku, ked nechce blizko k ceste. Druha vec je, ze nikdy nie je odpad na jednej strane (tej do chodnika) tak plna, ze by ste museli pouzit druhy otvor. A tretia a najpodstatnejsia vec je, ze kose su takto konstruovane. Ak by sa umiestnil s otvorom priamo k chodcovi, tak by sa druhy otvor dostal ku stlpu, co by ho zabilo uplne. :D
16. február 2016

Maja

Myslím, že koše by mohli byť pripevnené "do chodníka" a oba otvory by boli prístupné a nemuselo by sa vstupovať do cesty. A áno niekedy býva jeden otvor napchaný odpadkami tak, že sa musí použiť druhá strana (zvyčajne pohármi z mekáča). Príspevok je trefný, zasa niekto nerozmýšľal ale hlavne, že bolo zaplatené.
16. február 2016

nepšo

"Nové smetné koše sú však umiestnené (prichytené) tak, že jeden otvor pre vhadzovanie odpadu je prístupný len zo strany cestnej komunikácie. Žeby to bola nová služba pre motoristov?" odpoveď :
nie je to nová služba pre motoristov , ale zľahčenie si ich vysýpania pre zamestnancov , ktorí to budú praktizovať . Ja v tom nejaký veľký problém nevidím , buďme radi , že po Račianskej nejaké tie nové koše pribudli , a že bude menej odpadkov , ktoré rozfúkava vietor po okolí...Skôr mi vadí výškové umiestnenie , malé dieťa sa do koša nedostane , nakoľko je umiestnený vysoko , a bez pomoci rodiča to nepôjde .
19. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

smetné koše sú umiestňované podľa technických možností a parametrov v danej situácii. Kôš je umiestnený tak, aby zároveň netvoril prekážku pre chodcov na chodníku. Niekedy sa môže stať, že kôš jeden otvor smetného koša je umiestnený zo strany cesty, avšak stále je tam otvor zo strany chodníka, čiže nie je potrebné vstupovať na vozovku. Zároveň sa stáva, že niekedy sú najmä staršie koše otočené nevhodne aj z dôvodu vandalizmu. Postupne sa staré koše vymieňajú resp. opravujú.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
25. február 2016

Peter Vavro

Argumentácia oddelenia komunikácie a marketingu hl. mesta Bratislavy v záležitosti umiestňovania nových smetných košov je alibistická, zavádzajúca. V drvivej väčšine prípadov existujú technické možnosti a parametre pre umiestnenie smetného koša tak, aby ho idúci po chodníku mohli komfortne využívať z oboch strán a pritom kôš by netvoril prekážku pre chodcov. Skutočnou a nebezpečnou prekážkou pre chodcov sa po odmontovaní starých košov stali upevňovacie systémy starých, ktoré zasahujú do profilu chodníka a svojimi ostrými hranami ohrozujú životy a zdravie pravdepodobne tých najmenších - detí. Je žiaduce vedieť, či tieto nebezpečné, nefunkčné, zbytočné prekážky budú odstraňované.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania