Rozšírenie chodníka, odstránenie zábradlia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Netro 17. februára 2016

Rád by som Vás požiadal o úpravu chodníka v križovatke Tolsého x M. Bela, ktorý je v súčasnosti nevhodný pre bezpečný pohyb chodcov. V križovatke je priamo na rohu škola a pred vchod socialistický inžinieri navrhli zábradlie, ktoré zhošuje pohyb chodcov po priechode pre chodcov. Zábradlie je totiž umiestnené tak, že zasahuje do polovice šírky priechodu pre chodcov. Vytvára tým bariéru.
V mojom návrhu sa chodník v priestore križovatky rozšíri do miest, ktoré nie sú používané automobilovou dopravou (t.j. rohy križovatky a priestor vyznačený vodorovnou dopravnou značkou V13). O tento priestor (t.j. 2 metre smerom do vozovky popri každom rohu v križovatke) sa teda rozšíri chodníková plocha v križovatke pred každým rohom budovy. Na rohy je možné umiestniť kvetináče so zeleňou a cyklostojany.

17. február 2016

jajbolina

Vôbec by tam nemalo byť zábradlie, nerobme z chodcov deme*tov.
17. február 2016

Kristian Straka

Zábradlie pred školami má svoje opodstatnenie. Predstavte si, že sa dieťa rozbehne priamo z vchodových dverí, nekukne sa vľavo ani vpravo, vpáli rovno pod kolesá. Potom budete dačo vyprávať, že prečo sa to stalo a tak. A tie širokánske ulice s kvetináčmi, fajn, no tu je ulička uzučká, nemáte okolo obslužnú komunikáciu
17. február 2016

jajbolina

A to je škola? Ak áno, súhlasím, zábradlie tam zmysel má.
17. február 2016

Kristian Straka

Áno, KONZERVATÓRIUM, aj pisateľ píše, že je tam na rohu škola a sťažuje sa na socialistických inžinierov, že to navrhli
18. február 2016

Jaro

Netro sa hraje na projektanta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania