Čierne stavby

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 08. septembra 2022

Dobry den,chcem Vas informovat o nelegalne postavenych stavbach na promenade v Eurovei,ide o postavenoe zimnych teras bez stavebneho povolenia a jedna sa o stavby pred prevdzkami Primi,Brasserie la Marina,la veransa,le bar ,al faro a black o white cafe.
S pozdravom
Juraj Satka

04. december 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava - Ružinov dostala Váš podnet, v ktorom ste nás informovali o nelegalne postavených stavbách na promenáde pri Eurovei. Oznamujeme Vám, že Mestská časť Ružinov, stavebný úrad Ružinov a zástupcovia firmy Ballymore majú ešte v tomto mesiaci naplánovanú kontrolu stavu letných terás, resp. zimných záhrad pred Euroveou. Problémom sú nedotiahnuté povolenia, pokiaľ ide o prípojky, keďže jednotliví prevádzkovatelia tieto terasy postupne pripojili na vodu či elektrinu. Prevádzkovateľom terás tak hrozí pokuta.
Ďalším zámerom Ružinova a Ballymoru je vytvoriť koncepciu, ako by mali letné terasy vyzerať, kde by mali byť umiestnené, aby si tento priestor zachoval jednotný charakter.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
04. december 2012

Peter

V reakcii nie je ani slovo o tom, či tieto terasy majú alebo nemajú platné povolenie. Mohla by sa mestská časť jasne vyjadriť k otázke?
18. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu dotazu, či terasy v OC Eurovea majú alebo nemajú platné povolenie Vám oznamujeme, že stavebný úrad vykonal na mieste niekoľko kontrol. Terasy nemajú z hľadiska stavebného zákona doriešené prípojky inžinierskych sietí. Investor musí vypracovať projekt konečného riešenia zimných záhrad a letných teras na promenáde Eurovea.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
18. január 2013

Peter Oravec

Pani Baáriová,
zase ste sa jasne nevyjadrili, či terasy majú alebo nemajú platné stavebné povolenie. Zahmlievate a zahmlievate. Z Vašej odpovede však akosi nejasne vyplýva, že terasy nemajú niečo doriešené a z toho akosi ďalej vyplýva, že ak to nemajú doriešené, nemôžu mať ani stavebné povolenie. Ak nemajú stavebné povolenie, čo tam tie terasy robia? Čo urobila mestská časť na to, aby bol dodržaný stavebný zákon? Kedy konečne prestanete zahmlievať a vyhovárať sa?
02. január 2014

Nivy

A zostalo to bez zmeny. Každá terasa je iná, vyzerá to hrozne.
12. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebníkom jednotlivých terás boli tunajším stavebným úradom uložené pokuty jednak za uskutočnenie terás bez stavebného povolenia ako aj za ich užívanie bez kolaudačného rozhodnutia.
Stavebný úrad súčasne začal vo veci nepovolených terás konanie o ich dodatočnom povolení, pričom predmetné konanie ešte zatiaľ ukončené nie je.



kancelária starostu
07. september 2022

Martin Uváček

https://www.startitup.sk/exkluzivne-ziadne-cierne-stavby-eurovea-vyvracia-tvrdenia-ktore-sa-siria-internetom Tak ako to trasa je. Podnet je potrebné opäť preposlať zodpovednej samosprave. Posledné vyjadrenie je z roku 2015.
08. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
13. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
22. apríl 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Stále bez odpovede.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.