Rozryté chodniky v lese nad Peknou cestou v smere na Krasny vrch

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
migel001 23. februára 2016

Niektore cesty a chodniky v lese nad Peknou cestou v smere na Krasny vrch boli nedavno hrubo a necitlivo poškodene pri tazbe dreva. Su v podstate takmer neschodne, treba ich opravit.

Citujem z ineho podnetu: "Mestské lesy sa musia riadiť pravidlami, akým spôsobom a za akých podmienok sa môžu pohybovať v lese a s akou technikou, aby nedochádzalo k opakovanému bezohľadnému poškodzovaniu chodníkov v lesoch, ktoré tvoria rekreačnú oblasť pre všetkých Bratislavčanov a obyvateľov blízkeho okolia."

24. február 2016

Odpoveď samosprávy

Mestské lesy v Bratislave pravideľne informujú návštevníkov lesoparku na svojej facebookovej stránke ohľadom ťažby v lese. (Na cyklistickom chodníku Krasňany - Tabule bude prebiehať výchovná úmyselná ťažba a tým pádom bude obmedzený prejazd pre cyklistov. Ťažba začína 13.1.2016 a bude trvať cca 2 mesiace. Po ukončení ťažby bude cyklistický chodník upravený do pôvodného stavu !) Ťažba je plánovaná na zimné mesiace, kedy je v lese menej ľudí. Vlhké a daždivé počasie skomplikovalo prácu s ťažkými mechanizmami, bez ktorých sa práce v lese bezaobíde. Niektoré cesty v lese sú vedené ako zvážnice, preto nie sú vhodné na cykloturistiku.

Znášiková Jana, MLB
24. február 2016

migel001

Dakujem za odpoved. Neviem, preco sa odvolavate na cyklistov a cykloturistiku. O tom nepadlo v podnete ani slovo. Chodniky nie su vyuzitelne na ziadny typ rekreacie, ani pesej. Tiez nechapem, preco sa chodniky musia najskor takymto sposobom znicit a potom vynalozit prostredky na ich opravu.
Dva mesiace o chvilu uplynu, tak sme zvedavi na tu opravu...
20. apríl 2016

migel001

Tak uz mame po polovici aprila. Neviem, ci uz doslo k nejake uprave? Chodniky a lesne cesty v danej oblasti vsak vyzeraju podobne ako pred dvomi mesiacmi (ale po dvojmesacnom posobeni prirody a pocasia). Vyjazdene kolaje a ryhy zostali a budu sa len prehlbovat posobenim vody.
20. apríl 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

urcite to daju do poriadku v zmysle MSB

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania