Dosadenie zelene na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ľubica 08. marca 2016

Chcela by som sa opytat na moznost dosadenia stromov na briezku oproti obratisku elektriciek na Karloveskej ulici. Stromy posobia ako klimatizacia, lapac prachu a zadrziavaju vodu v krajine a najma pocas letnych horucav schladzuju neprijemne tropicke horka. V ramci boja proti klimatickym zmenam, by som chcela tymto zaziadat, ak je to len trochu mozne, o ich dosadenie.

08. marec 2016

Michal K.

to by bolo dobre, zasadit tam zopar stromcekov. len nezabudnut ich aspon v prvom horucom lete polievat, inak bude hned po nich, ako sa bezne stava.
09. marec 2016

Karlovešťan

Na 99% sa s tým nič robiť nebude, veď načo, keď na jeseň sa má celá električková trať kompletne prerábať...
09. marec 2016

Michal K.

hovorime o svahu, nie o trati.
09. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ten svah si pameta este sankovanie deti..to sa uz nemoze?..
09. marec 2016

Michal K.

ten svah si pamata mozno aj sneh v zime :) stromy sa daju zasadit aj tak, ze zostane miesto aj na sankovanie. no ja by som tam svoje deti urcite nepustil, aby vyleteli rovno na cestu pod kolesa.
10. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. S uvedenou lokalitou sa ako s jednou z možností ráta pre výstavbu parkovacieho domu, parkové úpravy prichádzajú do úvahy až po jeho prípadnej realizácii či rozhodnutí o nerealizovaní.


Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
10. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ked sa takto politizuje za chrbtom obcanov.. kde sa este bude budovat parkovaci dom v KV?

nie DD ale KV!
10. marec 2016

Michal K.

tak to budeme musiet naucit(donutit) ludi parkovat aj dalej od domu a prejst par krokov peso
10. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ved zase.. uz prichadza doba ze auto mozno pride a odide samo do garaze...o 20rokov budu elektro auta bezna vec.. smarphony to iba potvrdzuju ako napredovat...
10. marec 2016

Michal K.

nebudeme ich musiet vlastnit, len zavolame cez mobil a odvezu nas kam len chceme. aj tak vacsina aut len zbytocne postava podstatnu cast dna
10. marec 2016

Ľudmila

Prečo chcete zničiť aj to málo zelene, čo tam zostalo?????
10. marec 2016

Ľudmila

Veď vo svete sa prevažne budujú podzemné parkoviská.

A my tam máme mať parkovaciu opachu. Bolo to vôbec konzultované s dotknutými občanmi????
10. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ano mate pravdu ale povedzme si na rovinu.. tam ten park dom nebude nikomu vadit.. a radsej nech sa tie auta z okolia daju do park domu a mat cistejsie vizualne a bezpecne prostredie.. ako ten nevyuzity svah...urcite sa bude na streche tomo park domu nieco zelen riesit snad!
10. marec 2016

Ľudmila

Nedokážem sa zmieriť s tým, ako sa ničí prírodné prostredie v Karlovej Vsi. Veď tento podnet bol pôvodne o zabezpečení výsadby stromov!

Všetky voľné plochy sú hodené napospas výstavbe. A rozhodujú o tom zväčša tí, ktorí ku KV nemajú žiaden vzťah.

Žiaľ, som jedna z mála tých, ktorí sa prisťahovali do tejto lokality, kedy bol v KV fantastický vzduch, bývalo tu 8 000 obyvateľov (nie takmer 40 000 ako teraz) a bol to raj na Zemi :((
10. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

suhlasim.. aj ja mam niekedy pocit ze vsetky aktivity sa robia iba pre tych pristahovanych z DD
mozno v buducnosti bude rozlisovane KV a DD ..pametam si datelinove luky, morusove stromy, vinice etc.. aj druzstvol... teraz miesto druzstva bude developersky...

http://reality.etrend.sk/byvanie/na-dlhych-dieloch-ma-vyrast-bytovy-boomerang.html
10. marec 2016

Ľudmila

Máte absolútnu pravdu.
Hlavne, že pred komunálnymi voľbami zvolení poslanci sľubovali, že budú zabraňovať výstavbe.........:-(((.
Ja si pamätám, ako nám pod balkónom funeli ježkovia, na lúke v noci bolo vidieť diviaky a pod. A ľudia si pripadali v KV ako v dovolenkovom stredisku....

Žiaľ tí, čo nemajú žiaden vzťah k Bratislave a ani KV, predali všetky pozemky a túžia len po výnosoch z prenájmov.
10. marec 2016

Michal K.

aj vas panelak stoji na mieste, kde bol predtym rodinny dom, zahrada alebo luka. ste rovnaki pristahovalci ako ostatni. len ste tu boli skor. za vsetky problemy moze vzdy niekto druhy. raz su to privandrovalci z vychodu, potom ludia z dlhych dielov, kto je dalsi? sused z vedlajsie ulice? paci sa vam sucasny stav, ked parkujuce auta devastuju travniky, prekazaju na chodnikoch? musime nieco obetovat. nieco za nieco. aj ja chcem mat okolo vela zelene a zit v peknom prostredi. no vsetci mame nejake zaujmy. musime robit kompromisy.
10. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

byvajte na prvom poschodi a nech vam postavia bytovku aby ste nemali denne svetlo..
pouzivajte karlovesku a botanicku pre 8 tis a potom sa nastahuje +30 tis a jazdia po tej istej ceste!
parkujte radsej skor aby vam niekto zo SN , LC, PP neobsadil v pondelok miesto a nebudete mat kde parkovat cely tyzden!
ide to iba k horsiemu..
tusim ze nova starostka bola zvolena lebo zachranovala tu luku nad DD.. a pritom ta ista starostka povoli stavby, ktore tu nikto z obyvatelom len tak nebude chciet.. je to kompromis?
to je ucelove ziskanie mandatu...asi sa mylim a asi je na to ina odpoved...vaecsiny?
10. marec 2016

jajbolina

Ani ja nesúhlasím s výstavbou nadzemného parkovacieho domu, iba ak podzemného, kde bude na povrchu park ako je pri hrade. tam to dokázali vkusne zakomponovať do krajiny a ostala aj zeleň.
https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjE-pvLyLbLAhViEJoKHeSgAVEQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.archiportal.sk%2F2011%2F07%2F21%2Fpodzemn-garze-na-mudronovej-bratislava%2F&psig=AFQjCNEj_tVQk81Y063uxwx800LNosdN9w&ust=1457714702490401
10. marec 2016

Michal K.

ak ste ochotni platit za parkovanie niekolko eur za hodinu, resp. niekolko tisic eur za rok pri dlhodobom parkovani, tak hura do toho.
11. marec 2016

jajbolina

Michal K., obávam sa, že platenie za parkovanie bude čoskoro realita v celej Bratislave so schválením parkovacej politiky, považujem to ale za správne, tie autá už niet kam dať, tak to treba odstupňovať ako sa navrhovalo 1. auto v rodine symbolická platba za parkovanie, zvyšok vyššia. platí sa všade, len v BA nie.
11. marec 2016

Michal K.

ved to nikto nespochybnuje. ale nemozme ziadat luxusne podzemne garaze s parcikom na streche. na mudronovej boli naklady 13 000 eur na jedno parkovacie miesto. ako to chcete zaplatit? investorovi sa to musi vratit. ak ratate 10 rokov, tak mate s reziou aspon 1500 eur rocne. najdite 300 ludi z okolia, co to zaplatia, a moze byt aj vami navrhovane riesenie.
11. marec 2016

jajbolina

No hej, len určite lepšie ako tam vysadiť nadzemnú hnusnú garážovú búdu. Tá plocha je krásna zelená, bude jej škoda.
11. marec 2016

Michal Oravec

Dobrý deň,
na základe zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov žiadam o nasledovné informácie: na stránke https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/25955/dosadenie-zelene-na-karloveskej MČ Karlova Ves uvádza nasledovné, citujem:
" ďakujeme za podnet. S uvedenou lokalitou sa ako s jednou z možností ráta pre výstavbu parkovacieho domu, parkové úpravy prichádzajú do úvahy až po jeho prípadnej realizácii či rozhodnutí o nerealizovaní. Pavel Vrabec Oddelenie dopravy a životného prostredia Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Nám. Sv. Františka 8 842 62 Bratislava "
Vzhľadom na uvedené:

1. Žiadam o zaslanie a zverejnenie zoznamu lokalít (presné adresy a pozemkové parcely) kde "sa ráta pre výstavbu parkovacieho domu".
2. Žiadam o zaslanie a zverejnenie informácie kto a kedy presne rozhodne o "prípadnej realizácii či rozhodnutí o nerealizovaní" parkovacieho domu. Ako dlho bude trvať rozhodovanie?
3. Žiadam o zaslanie a zverejnenie informácie kto bude vlastníkom a prevádzkovateľom parkovacieho domu.
4. Žiadam o zaslanie a zverejnenie informácie kto bude investorom a stavebníkom parkovacieho domu.
5. Žiadam o zaslanie a zverejnenie informácie ako bude motivovať MČ Karlova Ves vlastníkov automobilov parkovať v parkovacom dome keď môžu podľa výkladu zákona z dielne Ministerstva Vnútra a MsP parkovať zadarmo a jazdiť legálne kdekoľvek a akokoľvek mimo vozovky? http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
6. Žiadam o zaslanie a zverejnenie informácie prečo MČ Karlova Ves nevyznačí na svojom území parkovacie miesta a zároveň neosadí značky IP24a "zóna - parkovanie povolené len na vyznačených parkovacích miestach".

Informáciu žiadam zaslať v elektronickej podobe na moju emailovú adresu: [email protected] V zmysle § 14 ods 5. zákona žiadam o potvrdenie prijatia žiadosti o informácie.
Ďakujem, Michal Oravec
11. marec 2016

jajbolina

Pán Oravec, ďakujem vám určite v mene viacerých Bratislavčanov za kus poctivej práce v prospech nás. Kiež by takých bolo viacero.
11. marec 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pan tresk.. podzemna garez je velmi draha, ale ako chapem bude to asi kopirovat pozemok tak aby to bolo v súlade s okolim,
ta zelena trava sice pekne gesto ale radsej zacat stavat pre okolite brutus parkovania

poprosim aj ostatne park domy oznamit kde sa budu stavat?
je tam aj ADAMIHO, GABCIKOVA?NABELKOVA
11. marec 2016

Ľubica

Ak by peniaze danovych poplatnikov sli kam maju, nebol by ziaden problem stavat iba objekty s travnatou strechou, co je v statoch ako Dansko uz momentalne schvalene ako povinne pre vsetky budovy. Oteplovanie je vacsi problem ako si kto mysli, ak by niekto videl statistiky, kolko ludi zomrelo v priebehu minulorocnych horucav zhrozil by sa....nie je zaujem o tom informovat. Kazda plocha kde sa daju nasadit dalsie stromy a kde sa aj nasadia pomoze ochladit a osviezit cele okolie a je to dost lokalny problem. Ked sa v lete uz v priebehu dna ani neda vyjst na ulicu bez zdravotneho rizika, treba zacat konat....Co sa tyka aut....ich mnozstvo je abnormalne a styl vozenia sa autom vsade aj 200m a najma deti sa podpisuje na ich zdravi. Mame 20 rocnych, ktori nedokazu prejst 700m a maju choroby starych ludi, niekedy 3 vazne diagnozy. Pre cloveka je prirodzeny pohyb pesi a ten mnohi nemaju uz ziadny a zdravotne na to na zaver doplatia len oni sami.....nasledovne linky nechavam na zamyslenie...
http://ciernalabut.sk/1289/svetove-metropoly-sa-zbavuju-aut-riesenia-uz-existuju/
http://www.bystricoviny.sk/titulka/marek-modransky-auta-nicia-zivotny-priestor-a-medziludske-vztahy-sidliskach/#comment-60476
11. marec 2016

jajbolina

Ľubica, plne s tebou súhlasím, stačí sa pozrieť na tohtoročnú zimu, vlastne jeseň, lebo zimu sme ani nemali. Je neskutočná zmena klímy a toto by si mali uvedomiť aj politici a bezpreho populisticky podporovať automobilovú dopravu.
Treba čím skôr celomestky prijať parkovaciu politiku s pravidlom: 1 auto na rodinu za zvýhodnenenú sadzbu, každé ďalšie razatne vyššia daň za auto. Deti, často aj tie najmenšie v kočíkoch musia ísť po ulici, lebo na chodníkoch kraľujú autá. Človek je nad autá a neriešenie tohto problému stále situáciu v meste zhoršuje. Prečo je vo Viedni Slovák ochotný zaplatiť za parkovanie, len tu má probém? Dokonca aj v Pov. Bystrici a ďalších okresných mestých musí platiť, len tu sa z toho robí populizmus, politici musia rozhodovať často aj nepopulárne ale v prospech väčšiny, tým je stanovenie pravidiel na parkovanie a sadzieb na počty áut v rodine a firme.
14. marec 2016

Michal K.

kam idu peniaze danovych polpatnikov vidiet pekne napriklad tu: http://wikibudgets.org/w/svk/bratislava/karlovaves/2015/
18. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na búrlivú diskusiu je potrebné spresniť stanovisko, ktoré mohlo vyznieť ako konečné. Plánovanie parkovacích možností na uvedenom pozemku je v štádiu úvah, parcela nie je vo vlastníctve mestskej časti Bratislava-Karlova Ves, mestská časť nie je ani jej správcom. K realizácii je dlhá cesta v zmysle zákona a nevyhnutných diskusií s dotknutými obyvateľmi, ktorým je mestská časť mimoriadne otvorená. Ako sme uviedli, „s uvedenou lokalitou sa uvažuje len ako s jednou z možností...“.
Je možné, že počas prípravy sa niektoré dotknuté lokality vylúčia, napr. ak sa mestskej časti nepodarí získať pozemok do správy, alebo sa ukáže ako nevhodný. V takom prípade bude dosadenie zelene v kompetencii Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, ktorý je vlastníkom uvedenej parcely.
Na margo výstavby nových parkovacích miest si dovolíme uviesť, že je to zložitý proces, ktorý vyžaduje vyjasniť vlastnícke práva k pozemkom, zohľadniť súvislosti s budúcou koncepciou parkovania a parkovacej politiky i ekologické dopady. V neposlednom rade je dôležitá aj verejná mienka.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
18. marec 2016

Michal Oravec

Na zaklade odpovede MC Karlova Ves: "V takom prípade bude dosadenie zelene v kompetencii Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, ktorý je vlastníkom uvedenej parcely.", poprosim administratora OPS o preradenie zodpovednosti na Magistrat.

Ľubica ziada vysadenie stromov zjavne na pozemku Magistratu. Chudak obcianka Lubica totiz nema sancu vediet komu patri neoploteny zeleny svah a je jej to totalne jedno - predpoklada totiz, ze patri proste Bratislave. Magistrat ma dajaky program pripravy na zmenu klimy, takze by mal vysadit stromy. Co viem tak zatial len rube kde sa da a nechava kmene v zemi. Magistrat odpise (v lepsom pripade), ze nie su peniaze a OPS to veselo vyznaci ako Vyriesene.
18. marec 2016

Michal Oravec

Zhrnutie: Karlova Ves nic nevie a to co vie nepovie, a to co chcete aby spravila nespravi pretoze tvrdo pracuje na dolezitejsich veciach. Ale rohodne je to pre vase dobro. A vsetko co je zle je urcite v sprave/vlastnictve Magistratu, a vsetko co bude raz dobre bude Karlovej Vsi.
21. február 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, dosadenie zelene sa stale nekonalo, ale ani ta obavana stavba parkovacieho domu
ak by niekoho zaujimalo, vacsiu cast predmetneho svahu vlastni hlavne mesto https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/Buq2F a napr. https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/k5Nq0 - mensiu, ale nie zanedbatelnu plochu ovlada rodina Olsovskych https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/4agcT
pricom https://zastupitelstvo.bratislava.sk/data/att/15105.pdf
21. február 2020

jajbolina

Ak vlastní mesto väčšinu pozemku, mohlo by zvyšok pozemku mesto odkúpiť a vysadiť tam stromy. Poteší každý nový strom v meste.
11. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie tvorby mestskej zelene k podnetu uviedlo, že výsadba drevín v lokalite je plánovaná v jesenných mesiacoch roku 2020.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. máj 2020

jajbolina

Stromy by tam potešili naozaj a prosím vás vypovedajte zmluvu na tie billbordy. Kedy bude konečne aj Bratislava civilizované mesto? Nechcete komunálnici aj vy žiť v peknom zelenom meste a miesto billbordov na každom rohu radšej vidieť stromy?
12. máj 2020

U NAS TAKA OBYCAJ

takze kopec rokov, kopec nazorom, a ostalo pri podnete a jeho myslienke...dokoncime chill out zonou tie stromy a budem vytavna stvrt.. kde sa z garaze stane zona pre ludi...husenkova draha, auto kino.. xx. kopec co ma potencial. ..xx

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania