Parkovanie na Jesenského ulici v blízkosti Hviezdoslavovho nám.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal 10. marca 2016

Ako vidieť, v rámci takmer historického centra vzniká pomaly, ale isto jedno veľké parkovisko - stret ulíc Mostovej a Jesenského je toho jasným dôkazom, samozrejme "odhliadnuc od toho, že všetky automobily sú v tesnej blízkosti Hviezdoslavovho námestia. Smutné.

10. marec 2016

Brano

V centre mesta je uplna anarchia v parkovani. Okrem bielej dodavky, ktora by sa nezmestila na vysku by mohli vsetky tie auta zaparkovat v platenej garazi (su tam 2 v tesnej blizkosti), ale nie je motivacia. V garazi sa plati, na vyznacenom parkovacom mieste tiez, len uprostred chodnika, ci pesej zony je to zdarma. Ked sa to takto vyse 20 rokov neriesi, naberie to obludne rozmery ako na fotografii.
10. marec 2016

jajbolina

Toto je stály opakovaný a neriešený problém. Pripájam sa k podnetu, ide o jedno z najkrajších miest v Bratislave, treba odtiaľ dôsledne vykázať autá.

Aj preto nechápem, prečo je priamo na námestí povolené státie taxíkov. Je ozaj nutné v centre mesta tolerovať státie taxislužieb? Tak ich vykážte trebárs na blízke parkovisko Osobný prístav na Fajnorovom nábreží.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7408/hviezdoslavovo-nam-sa-stava-parkoviskom
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/25718/hviezdoslavovo-namestie-parkovanie-v-pesej-zone
17. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Ako iste viete mesto aj mestské časti pripravujú novú parkovaciu politiku. Presadenie jej princípov patrí medzi priority pána primátora. Ak ide o nelegálne parkovanie, poprosíme zavolať na číslo 159.

Oddelenie komunikácie a marketingu
17. marec 2016

Michal

V prvom rade, ďakujem za reakciu Magistrátu, avšak o parkovacej politike sa rozpráva už dlhšiu dobu, zatiaľ nič konkrétne ponúknuté, resp. prijaté nebolo. PS: A volať Mestskú políciu, ktorá má odtiaľ sídlo cca. 200 metrov, považujem za absolútne bezpredmetné. Alebo MP nechodí hliadkovať do tejto lokality? Prípadne je určená len na rozdávanie "papúč" mimo centra? PS1: Takýmto prehliadaním tohto dlhodobého problému si škodí samotná Bratislava ako taká.
21. apríl 2016

Michal

A toto je asi "riešenie" problému zo strany Magistrátu! Nočné parkovisko ako vyšité!! Fotka je zo dňa 20.04.2016 cca. o 20:00 hod. SEČ. PS: Mestská polícia vtedy pešo prechádzala kúsok odtiaľ, avšak úspešne sa danej lokalite vyhla...!!! Čo dodať!?
31. december 2021

Martin Uváček

Podľa včerajšej situácie na mieste už podnet nepovažujem v súčasnosti za aktuálny. Žiadne množstvo aút stojacich na dlažbe som nezaregistroval. Môže zato isto aj pandemia, malo turistov, zimné obdobie, ale auta ako na fotkách tam už takto neparkovali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania