Prosba o orez stromov na Janotovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Dávid 13. marca 2016

Dobrý deň, chceli by sme vás poprosiť o orezanie stromov na Janotovej ulici č. 14 a č. 16. Na Janotovej 14, by sme predovšetkým mali požiadavku o kyjevský orez topoľa na kraji bytovky. Kedže bývame na nižšom poschodí, máme v byte depresívnu tmu. Boli sme už viackrát odbití, preto dúfame, že tentokrát bude naša požiadavka uskutočnená.
Vopred ďakujeme za kladné vybavenie.

06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dreviny v danej lokalite boli opakovane orezávané, posledné ošetrenie sa realizovalo pred 3 rokmi.
V mestskom prostredí je ideálne, ak sa drevina ošetruje odborným orezom každých 4 - 5 rokov, nakoľko tento interval je pre ňu ideálny z hľadiska regenerácie rán po reze a dosiahnutia čo najlepšej vitality a životnosti. Kyjevský orez sa v súčasnosti už pri ošetreniach drevín nepoužíva, nakoľko bolo preukázateľne zistené, že takýto radikálny zásah do habitu dreviny je pre väčšinu drevín fatálny a vedie v krátkom čase k ich úplnému ochradnutiu, či vysychaniu.

V súčasnosti pripravujeme nový harmonogram údržby drevín, ktorý má za cieľ dosiahnuť ošetrovanie drevín v našej mestskej časti v pravidelných intervaloch. Takýmto spôsobom budeme riešiť aj orez stromov na Janotovej ulici, nie však kyjevským spôsobom.
Ďakujem za porozumenie.

--
S pozdravom

Ing. Tatiana Páleníková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
[email protected]
Tel: 00421 2 602 59 215
15. august 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

staznost na postup MiUKV!!! doteraz nic nepodnikli, stromy zarastene aj suche konara na iných stromoch!! caka sa na tragediue alebo samoudrzbu ?!!!
15. august 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

21. august 2017

Dávid

Orez stromov na Janotovej 14 a 16

Dobrý deň, chceli by sme vás poprosit o orezanie stromov na Janotovej ulici č.14 a č.16, nakoľko momentálna poveternostná situácia nie je bezpečná. Pri nedávnej silnej búrke bolo nebezpečné chodiť po chodníku Janotovej č.14 a č.16. Už nie raz sa stalo, že sa konáre zlomili, ale našťastie sa nikomu nič nestalo. Neviem, či sa náhodou nečaká na to, aby na niekoho, kto pôjde okolo, spadol konár. Veľké konáre ovísajú a niektorým susedom až k balkónom. Pod týmito konármi je nebezpečné chodiť, nakoľko mám aj sám malé dieťa, ale aj ľudom, ktorí tu bývajú. Pri dalšej silnej búrke sa môže stať, že sa ovísajúce konáre zlomia a budú životu nebezpečné alebo spadnú na nejaké auto. Ďakujem.
22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stromy pred Vašimi domami na Janotovej 14 a 16 sa budú orezávať v nasledujúcom mesiaci arboristickou firmou. Pôjde o presvetľovací, zdravotný a bezpečnostný orez.

Ďakujeme za trpezlivosť.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
19. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet he vyriešený. Vykonali to naši pracovníci v r. 2017.

Ing. Mariana Petruchová
oddelenie dopravy a životného prostredia
MÚ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania