Daňové úniky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 07. decembra 2012

Na vianočných trhoch, ale aj na hrádzy väčšina prevádzkovateľov nepoužíva registračnú pokladňu. Ako je to možné, že tento stav trvá už niekoľko rokov. Ako funguje kontrola týchto stánkov. Prečo týto stánkari môžu predávať tovar. Žiadam okamžitú nápravu a pravidelné kontroly. Žiadam aby mesto sa k tomuto stavu vyjadrilo, zverejnilo kto, kedy a ako bol kontrolovaný a aké plánuje vykonať opatrenia voči zamedzeniu daňovým únikom. Navrhujem, zákaz účasti nepoctivých podnikateľov v súťaži o prenájom plôch na akcie mesta.

11. december 2012

noktoasi

Milý Anonymný užívateľ by si mal zopakovať pravidlá pravopisu - napísať "na hrádzy" namiesto správneho "na hrádzi" degraduje celý príspevok. A k tomu samozrejme aj ďalšie chyby, ako opytovacie vety neukončené otáznikom (?), hrubka "týto stánkari", a podobne.
V danom prípade sa jedná o klasickú ukážku príspevku, ktorý po obsahovej stránke celkom správne upozorňuje na reálny problém, pričom však jeho formálna stránka spôsobuje v konečnom dôsledku značne rozpačité vyznenie. Žiaľ musím konštatovať, že takéto "vizitky" autorov rôznych diskusných príspevkov, ba dokonca aj článkov v mnohých periodikách, sa v dnešnej dobe vyskytujú čím ďalej tým častejšie. Pritom obsah nemožno oddeľovať od formy, pretože spoločne poskytujú celý obraz autora.
11. december 2012

neobcan

Kto uz by len zo statnych uradnikov robil kontroly na Vianocnych trhoch v tomto predviancnom obdobi, ked treba zariadovat vsetko okolo Vianoc. Alebo zeby boli kontrolovat a zistili nedostatok? A hned im aj zalepili oci a uz su aj darceky nakupene. Samozrejme zadarmo a "bez" kontroly. A mily noktoasi, to ze niekto neovlada 100% pravopis este neznamena, ze nema pravo pytať sa a starat sa o veci verejne!
12. december 2012

noktoasi

Vidím, že neobcan má asi problém s chápaním písaného textu. Nikde som neuviedol, že Anonymný užívateľ nemá právo vyjdariť svoj názor. Práve naopak, píšem že upozornil na reálny problém, ale svoj príspevok napísal nešťastne.
15. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz z dôvodu nefunkčnosti počítača. Hlavné mesto je organizátorom vianočných trhov len na Hlavnom a Františkánskom námestí, kde predajcom prenajíma priestor v stánkoch na základe výsledkov súťaže a elektronickej aukcie s najvyššou cenovou ponukou. Takýto výber je transparentný a neumožňuje korupčné správanie. Pracovníci magistrátu hl. mesta nevydávajú povolenia na predaj ani živnostenské oprávnenia. Predajcovia sú povinní dodržiavať všetky právne predpisy a nariadenia týkajúce sa predaja, ktoré im vyplývajú zo zákonov a teda aj vydávať doklad o kúpe a dodržiavať hygienické normy predaja a pod. Samo hlavné mesto iniciovalo, aby oprávnené orgány vykonávali kontroly, t.zn. Slovenský obchodná inšpekcia a Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Kontroly boli aj medializované a na Hlavnom námestí neboli zistené nedostatky. Ak boli nedostatky na trhoch na Hviezdoslavovom námestí, ktoré organizuje MČ Staré mesto, nemôžeme niesť za ne zodpovednosť rovnako ako za stánky pri hrádzi. Kontroly je oprávnený vykonávať ten, kto vydáva povolenia na predaj t.j. mestská časť, alebo obvodný úrad, resp. orgány kontroly t.j. Slovenská obchodná inšpekcia resp. Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania