Čierne skládky za metrologickým ústavom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Naozaj giganticke mnozstvo odpadu v lese a po oboch stranach celej dlzky cesty vedúcej poza Slovensky metrologicky ustav. Musi sa to tam hromadit za prispenia MC aj Magistratu desatrocia. Hory odpadu ciastocne na povrchu a ciastocne uz aj v zemi. Odstranit, vycistit, udrziavat, kontrolovat.

17. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Táto lokalita nad domom seniorov je problémová, tento pozemok nie je v správe MČ Dúbravka. Tento pozemok bol minulý rok čistený v rámci veľkého upratovania Slovenska. Čo sa týka pozemkov ďalej, kde sú umiestnené chatky, vyzveme vlastníkov aby pozemky vyčistili v určitej lehote v opačnom prípade budeme postupovať v intenciách zákona o odpadoch.
Lokalita pri Metrologickom ústave patrí do katastrálneho územia Karlova Ves a tu sú naše kompetencie minimálne. V tomto prípade sme povinný oznámiť MČ Karlova Ves že na pozemkoch v ich mestskej časti sa nachádza odpad a aby tento problém riešili.


M. Blažej
18. marec 2016

Peter Oravec

Prosím administrátora OPS, aby bolo možné z odpovede samosprávy zistiť, ktorá samospráva odpovedala. Kto je pán Blažej? Ďakujem.
18. marec 2016

Admin Bratislava-západ

Pán Blažej odpovedal za mestskú časť Dúbravka.

Prajem príjemný deň,
Veronika Čopíková
admin OPS pre Bratislavu-západ
21. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Situaciu preverime a zistime vlastnikov pozemkov.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
30. jún 2016

Ignác gwsssc

OPS, nerieseny? Skladky su tam stale, ne ich zakryla milosrdne zelen. Prosim oznacit.
26. júl 2016

Ignác gwsssc

Mile OPS, prosim oznacit ako Nerieseny podnet. Nikto neodstranil ani gram z tychto obrovskych ciernych skladok.
26. júl 2016

Admin KV

Dobrý deň, Ignác gwsssc, podnet ešte raz preposielam karloveskému Miestnemu úradu. Ak sa do 14 dní nevyjadrí, podnet bude automaticky označený ako nieriešený. Ďakujem Vám za aktualizáciu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
10. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Do katastra MC Bratislava - Karlova Ves patri iba plocha na strednej z publikovanych fotografii. Ostatne patria do katastra Dubravky. Na zaklade dnes vykonanej obhliadky v lokalite patriacej Karlovej Vsi konstatujem, ze skladky ani odpad sa tam nenachadza.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
05. december 2016

Odpoveď samosprávy

Kataster Devína zasahuje na východnom okraji lesom priamo k zastavenému územiu MČ Bratislava-Karlova Ves, resp. Dúbravka. Od zastavaného územia Devína je vzdialený niekoľko kilometrov. Problematika uloženia odpadu v rozpore zo zákonom, vjazdu vozidiel a pod. súvisí v týchto lokalitách jednoznačne s porušovaním pravidiel obyvateľmi MČ Bratislava-Karlova Ves, resp. Dúbravka. Preto nepovažujeme za správne, aby zodpovednosť za takéto nelegálne konanie a jeho dôsledkyboli ukladané MČ Bratislava-Devín. V tomto zmysle bola predmetná problematika konzultovaná aj s MÚ MČ Bratislava-Karlova Ves. RNDr. Peter Krempaský referent ŽP MÚ MČ Bratislava-Devín
07. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
12. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Dúbravka
12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Dúbravka aj tohto roku pokračuje s odstraňovaním čiernych skládok vo viacerých lokalitách Dúbravky. Jednou z nich sú aj Krčace a oblasť nad zariadením pre seniorov na Hanulovej ulici. Opisovaná cesta prechádza z Dúbravky až do Karlovej Vsi. Mestská časť Dúbravka čistí svoje a zverené pozemky, magistrát sme vyzvali k vyčisteniu magistrátnych pozemkov, najmä nad zariadením pre seniorov. Odstraňovanie čiernych skládok je zdĺhavý, prácny a finančne náročný proces, nebude to možné vyčistiť rýchlo.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na mieste je po rokoch si ujasniť, ktorej lokality sa podnet týka.
Spomenutý je metrologický ústav, ktorý je obkolesený pozemkami v k.ú. Karlova Ves ale na jednej z fotografií sú parcely nad Políciou v Dúbravke.
Prosíme preto autora podnetu aby jasne označil miesto na mape, ideálne zaslaním GPS súradníc, bez toho sa ďalej nepohneme.
Čo sa týka lokality ,,Krčace" - nad Políciou, táto prešla v posledných dňoch plošným vyčistením pozemkov zverených mestskej časti od čiernych skládok. Ďalšie susediace pozemky v súkromnom vlastníctve boli vyzvané na odstránenie skládok a vyčistenie pozemkov v súlade so Zákonom o ochrane prírody a krajiny.

Ing. Mária Smiešková
odd.životného prostredia Miestneho úradu Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania