Zle nastavená svetelná signalizácia pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš Mičian 18. marca 2016

Na krizovatke Bosakovej ulice a Jantarovej cesty (Petrzalka pri TPD) su zle nastavene semafory pre chodcov. Tyka sa to najma prechodu od stavby Fuxova k protilahlej zastavke Farskeho. Chodec by mohol viackrat dostat zelenu a prejst prechod a zaroven by nemusel dlho cakat na medziostrovceku.

18. marec 2016

Jaroslav

Pripájam sa k podnetu. Čaká sa tam dlhé minúty. Chodec musí čakať aj na ostrovčeku a to je veľmi nebezpečné, hlavne keď čakáte s malým dieťaťom vedľa seba, plus, rodič s kočíkom sa tam vôbec nevojde!!!! Keď svetlá začali fungovať, tak chodci mali zelenú vlnu ale zopár áut asi muselo čakať pár sekúnd navyše, tak to niekto zmenil. V momentálnom stave ľudia prebiehajú na červenú a viete ako to môže dopadnúť. Viď obrázky a každodenná realita. Dajte prosím aspoň raz prioritu chodcom a nie autám!!! Sme v meste a nie na diaľnici!!!
19. marec 2016

Michal

Súhlasím s podnetom.
22. marec 2016

Anonymný užívateľ

Pripajam sa k podnetu, tak isto pre auta pri zjazde z estakady od Stareho mosta, ked sa odbaca do prava, Zbytocne sa tam caka na zelenu a ked naskoci tak ju maju aj chodci! Cize vznikaju tam kolizne situacie.
20. apríl 2016

Lukáš Mičian

stacilo by tak malo: umoznit chodcom prejst cestu "na jeden sup" bez nutnosti zastavit a stat na medziostrovceku. je to prakticky mozne! bavime sa o prestaveni jedneho semaforu pre chodcov a situacia by bola daleko bezpecnejsia...
02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V súčasnosti je križovatka riadená v pevnom cykle, avšak spustením električky bude križovatka riadená v dynamickom režime s preferenciou električiek. V súvislosti s tým nám projektant garantoval, že bude zaistený plynulý prechod chodcov na priechodoch v nadväznosti na zastávky BUS, ktorí vstúpia do vozovky na začiatku svojho zeleného signálu. Ak chodec vstúpi do vozovky na poslednú sekundu svojej zelenej nie je možné mu zaistiť plynulý prechod a bude musieť čakať na stredovom ostrovčeku. Vždy sa môže stať, že tak niekto urobí, ale zelený signál nie je možné naťahovať do "nekonečna". Mesto spolupracuje s projektantom a realizátorom svetelnej signalizácie, aby bolo možné skôr spustiť dynamické riadenia ešte pred prevádzkou električky, aby bolo možné odsledovať napr. aj to, či je pre chodcov zaistená dostatočná zelená na prechod hlavne cez priechody smerované k zastávkam BUS.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
26. máj 2016

Lukáš Mičian

Svetelná signalizácia bola prestavená, podnet je vyriešený.
16. jún 2016

Lukáš Mičian

Neviem, co sa zase udialo, ale krizovatka je nastavena v este katastrofickejsom mode ako bola na zaciatku. Na inkriminovanom prechode pre chodcov ABSOLUTNE nepustala chodcov z ostrovceka na druhu stranu cesty smerom na zastavku... Toto je to "dynamicke riadenie krizovatky"???
24. júl 2016

Pepo

Lukáš Mičian a stlačili ste dopytové tlačidlo ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania