Obchod znepriemnujúci priechod a čakanie na zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Samuel Paulini 20. marca 2016

Umelé "kvetináče" blokujú v hodinách špičky priechod, tieto fotky sú staršie, dnes sú kvetináče posunuté ešte viac dopredu. K zapchaniu chodníka napomáha aj rozptílenie čakajúcich na električku, ktorý nemajú jednotné miesto kde stáť (za nimi výklady, žiadne miesto na sedenie, majú ich ľudia obchádzať spredu či zozadu...)?

20. marec 2016

Michal K.

podla mna kvetinace su tam na to, aby naopak ludia cakajuci na elektricku neblokovali vychod z obchodu. cize ako take tam maju svoje opodstatnenie. otazne je, ci sa neda nejako zlepsit priestor pre cakajucich a prechadzajucich. ale to je problem vacsiny zastavok na chodniku, ze si ludia navzajom zavadzaju.
15. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ťažko sa odpovedá na subjektívny názor na obchod znepríjemňujúci čakanie na zastávke električiek. Znepríjemňovať čakanie mi môže podnapitý spoluobčan, fajčiar v bezprostrednej blízkosti, agresívny pes a pod. ale obchod stojaci niekoľko metrov od zastávky, v ktorom sa predávajú zábavné predmety mi asi ťažko bude znepríjemňovať čakanie. Zrejme je to vec názoru. Čakajúci na električkovej zastávke nemajú nikde striktne vyznačené miesta na čakanie a keby aj mali, nemohli by sme im zakázať, aby si neprezerali počas čakania na električku výklad, alebo iné zaujímavosti v okolí.
Čo sa týka kvetináčov, mali by byť osadené na ploche, ktorá je súčasťou obchodu, ak sú osadené priamo na chodníku, sú tam bez povolenia a mali by sa posunúť na plochu patriacu obchodu. Na obchodnej sú vykonávané občasné kontroly správcu komunikácie aj Mestskej polície a keď sú takéto nepovolené zabratia verejného priestranstva zistené riešia sa napomenutím, alebo sankčne.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
15. jún 2016

Samuel Paulini

prvý odstavec je práve od samosprávy dosť názorový, s ubezpečením že sa niečo robieva nesúhlasím, kedže problémy stále existujú. V druhom odstavci je koreň aj mojej myšlienky, a to že verejný priestor nemá byť privatizovaný terasami či kvetináčmi. Komentár Michala K. je v aspekte svojej prvej polky tiež nevyhovujúci.
15. jún 2016

Michal K.

iste, kvetinace zavadzaju ludom prechadzajucim okolo. no pozrite sa na to z opacnej strany, z pohladu majitela obchodu. ludia budu postavat pred dverami, zavadzat, opierat sa o dvere. zakaznici nemozu volne chodit dnu a von, tak prestanu chodit uplne. ako by ste to riesili? ovela viac prekazaju ludia cakajuci na mhd. ak tam nebudu kvetinace, budu tam oni. tak to je na kazdej frekventovanejsej zastavke, kadial prechadza aj chodnik. mohol by sa tam osadit pristresok s lavickou, no ten bude tak isto zavadzat a ludia budu stale stat pri vykladoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania