Život ohrozujúce stromy+ zanedbaná čast popri ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Stefan 23. marca 2016

Dobry den, Pri Antolskej ako je ten podjad co býva zatopeny sa nachádzaju dva suche /hnile stromy, z ktorých velke castu padaju na chodnik. Treba to okamzite zrezat, kym to niekomu nespadne na hlavu. Sice nemocnica je 20 metrov ale nemusi to stacit. A chcem sa spýtat preco je dany prestor taky zanedbany? Z druhej strany sa to pekne kosi ale od predu z nemocnice nie. vyznacene aj na obrazku. Modrym sa kosi a cercveným nie. Nie je to majetok magistrátu? Lebo vyzera ze sa to velmi dlho nekosí. Kolko pokut uz bolo vyzbieraných?
Dakujem

23. marec 2016

Martin Nýdr

Cesta kúsok odtiaľ je čiastočne zatopená len od konca decembra do konca marca, kedy asi je odstavená prečerpávačka, inak je bez problémov prejazdná celý rok. Naozaj táto časť s množstvom náletov je roky zanedbaná a všetko naokolo je krásne udržiavané. Ideálne by bolo prerezať tie nálety a ošetriť veľké stromy a pravidelne to kosiť tak ako okolité plochy. Minimálne svah od Dolnozemskej je pozemok hl. mesta
14. apríl 2016

Martin Nýdr

Tento neudržiavaný pozemok, je parcela číslo 2848/4 evidovaný na LV 1748 a je vo vlastníctve Hl. mesta SR Bratislavy. Bolo by potrebné urobiť orezanie suchých konárov a preriedenie divokých náletových topoľov, ktoré sú tenké, príliš vysoké a naklonené niekoľko metrov nad vozovku. Pri určitých poveternostných podmienkach hrozí ich pád a poškodenie zdravia občanov prechádzajúcich po chodníkoch z nemocnice a poškodenie majetku - prechádzajúcich motorových vozidiel. Tiež by sa nič zlé nestalo a nitko by neskrachoval, keby pozemok priebežne kosili, nevyrástli by tu tieto nálety. Na kraji zelene priamo pod stromami - viditeľné z cesty sa nachádza aj skládka asfaltového odpadu - kopec stuhnutej obaľovanej asfaltovej zmesi.
29. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Ako nás informoval správca komunikácie, pozemok nespadá do našej správy. nevedel identifikovať komu patrí.

Oddelenie komunikácie a marketingu
20. október 2020

Martin Uváček

Priestor je už upravený a udržiavaný. Aké hnilé stromy máte na mysli?
20. október 2020

Stefan

ano predmetna parcela je už udržiavaná magistrátom. Podnet prosime uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania