Neprehľadná križovatka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
peter 24. marca 2016

Na konci ulice Pažitková je križovatka s hlavnou cestou k Bratislavskej teplárenskej a vedľajšia cesta k nemocnici a k riaditeľstvu nemocnice. Autá ale v tejto križovatke parkujú pozdĺž zákruty a tak sa toto miesto stáva neprehľadné. Problémom je aj cíp tejto križovatky a je takmer nemožné autom odbočiť doľava od Bratislavskej teplárenskej smerom k nemocnici, keďže tam vždy stojí nejaké auto a znemožňuje odbočenie. Mestský policajti tak dva krát do mesiaca aj prídu a dajú pokutu takto parkujúcim autám, ale na druhý deň tam stoja iné autá. Bolo by možné osadiť značku zákaz parkovania? pozdĺž zákruty smerom k nemocnici? Volať mestských policajtov každý deň nie je riešenie.

05. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aj napriek tomu, že nám je dopravná situácia na predmetnej križovatke známa, vykonali sme s dopravným inžinierom z Krajského dopravného inšpektorátu obhliadku, na základe ktorej konštatujeme:
- ide o stykovú križovatku, kde zhoršené rozhľadové pomery spôsobujú vodiči parkujúci v križovatke, čím porušujú ustanovenia zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 25, ods. 1), písm. d),
- vyhláška č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v §8 ods. 7) informuje, že: „Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky“.
- v zmysle vyššie uvedeného Vám týmto oznamujeme, že Komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy bude striktne postupovať v zmysle ustanovení vyššie uvedeného zákona a jeho vykonávacej vyhlášky t. j. duplicitné
dopravné značenie bude povoľovať po dôkladnom zvážení len výnimočne a to predovšetkým na základe žiadostí občanov, fyzických a právnických osôb na komunikáciách a spevnených plochách v ich vlastníctve, nie na komunikáciách a spevnených plochách zverených do správy mestských častí,
- výkonným orgánom kontrolujúcim dodržiavanie dopravných predpisov je mestská a štátna polícia, ktoré by mali v týchto prípadoch konať.


s pozdravom


kancelária starostu
09. apríl 2023

PeteR

Dobrý deň,
CCa pred pol rokom nacvakli dopraváci v tejto zákrute značky začiatok/koniec zákazu parkovania. Pár krát tam bolo mestapo obúvať papučky na autíčka, nech si vodiči z okolitých firiem odvyknú blokovať výhľad na odbočke. Od vtedy sanitky vidia aj za roh, tak ako je potrebné aby nenastala kolízia.

Nuž medzi 2016 A 2022 je cca 6 rokov, dlhšie ako päťročnica. Ale podarilo sa.

S pozdravom,
Peter.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania