Výrub stromov na Palackého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Karolína Kedrová 29. marca 2016

Dobrý deň, rada by som sa opýtala na dôvod výrubu stromov na Palackého ulici. Nikde som o tom nezaznamenala ani zmienku, až teraz 25.3. presne na Velkonocne sviatky takyto maly oznam. Je to naozaj nutne? Su stromy chore? Ako bude vyzerat centrum bez dalsej zelene?

29. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stromy sú v zlom zdravotnom stave, majú kmeň prehnitý až do koreňového krčka a ako na rohu Palackého ulice minulý rok spadol strom s podobne prehnitými koreňmi, hrozí podobná situácia aj tu. Na zdravotný stav stromov bol vypracovaný odborný arboristický posudok a v najbližšom možnom termíne má Staré Mesto pripravenú obnovu stromoradia druhom Jarabina v počte kusov 12.

Ing. Ličková Lucia, referát Životného prostredia Staré Mesto
31. marec 2016

Slávka Hirjaková

Dobry den, mozete,prosim uviest, ktora firma robila posudok a mozno niekde najst jeho znenie? Boli presetrene vsetky stromy?
31. marec 2016

Juraj Chrenko

Mam nafotene najdolnejsie časti odpilenych pňov, úplne pri zemi a ne je na nich ani stopa po hnilobe, krásny rez, drevo tvrdé hladké biele bez akéhokoľvek kazu a hniloby. Choďte sa tam pozrieť. Prosím o prešetrenie. Dendrologovi, arborisitovi dať spoločenskú hodnotu stromov k náhrade. V rámci voľného prístupu k informáciám žiadam zverejniť plné znenie posudku a meno experta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania