Aktualizovať podnet
Čistota okolo zberných nádob na separovaný zber

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Čistota okolo zberných nádob na separovaný zber

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Kadlecová 29. marca 2016

Dobry den
Chcela by som navrhnut- nemohli by ste zabezpecit cca kazde 2 tyzdne kontrolu cistoty pri zbernych nadobach na separovany zber v celych Vajnoroch?
Kym sa obcania naucia cistoty bude to zjavne nutne.
Ved sa len pozrite co vsetko ludia prinesu a nechaju pri kosoch asi v domneni ze je to smetisko. A potom zite na danej ulici kde su kose a v Bratislave casto fuka vietor.
Nateraz poprosim aspon vycistenie na Buzalkovej.
Inak musim dodat ze v poslednom case ostava spina aj po smetiaroch- co im vypadne velmi nepozbieraju- mozno krivdim tak nepozbieraju vsetko co im vypadne. Predpokladam ze to co je okolo kosov nie je ich povinnost zbierat.
Dakujem
Kadlecova Lucia

04. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujeme na Váš podnet týkajúci sa zabezpečenia čistoty okolo zberných nádob na separovaný zber.
Na Veľkú noc bol zber a odvoz separovaného odpadu spoločnosťou OLO a.s. vynechaný v mestskej časti Bratislava-Vajnory a z toho dôvodu bol spôsobený neporiadok okolo zberných nádob.
Oddelenie hospodárskej správy mestskej časti Bratislava-Vajnory zabezpečuje priebežný zber odpadov uložených mimo zberných nádob na separovaný zber a dočisťuje zberné hniezda svojimi pracovníkmi na základe podnetov občanov alebo z vlastnej iniciatívy.
Taktiež sme oslovili OLO a.s. k tejto problematike nám podali stanovisko, v ktorom uvádzajú, že podľa stanovených pravidiel, zberné hniezda dočisťujú od triedených zložiek KO, zmesového komunálneho odpadu okrem objemného, biologicky-rozložiteľného a stavebného odpadu. Odvoz tohto druhu odpadu zo zberných hniezd vykonávajú len na základe objednávky za ceny podľa cenníka služieb OLO a.s.
Nádoby v zberných hniezdach vyprázdňujú dvakrát do týždňa v zmysle nastaveného systému zberu triedeného odpadu v hlavnom meste. Majster odvozu spoločnosti OLO a.s. prešetrí a zabezpečí dočistenie zberných hniezd v čase odvozu.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/48224426
[email protected]
06. apríl 2016

Martin Bak

Znovu a dokola rovnaká odpoveď na tento druh podnetu. Kedy pristúpi úrad k riešeniu podstaty problému? Podnetov a príkladov ako zberné miesta vybudovať a oplotiť za nie veľa peňazí, spoločne s fotografiami z iných miest aj zahraničia, som úradu posielal pred rokom. Neverím, že by sa na to nedali vyčleniť z rozpočtu peniaze na riešenie jedného miesta ktoré, ak sa osvedčí, by sa mohlo následne použiť aj na ostatných.
18. apríl 2016

Martin Bak

Môže to byť ešte "lepšie":
Stojisko na Uhliskej ul. pred týždňom.
18. apríl 2016

Martin Bak

Môže to byť ešte "lepšie":
Stojisko na Uhliskej ul. pred týždňom.
02. jún 2016

lucia kadlecova

Dobry
Musim povedat ze by som to neoznacila uplne ako neriesene. Hned po mojom nahlaseni bolo stojisko vycistene a smetiari ho viac- menej cistia-ak je nieco pri zbernej nadobe a patri to do plastov alebo papiera zoberu to.Horsie je to s disciplinou ludi a odpadu co nepatri ani do jedneho separovaneho kosa ( matrac, kufor, topanky, boby ...) a skla co sa nezmesti cez otvor do nadoby ( napr velka sklenena kada, sklenena tabula) popripade najnovsie trava ci vrece s beznym domovym odpadom...
Tu by som naozaj ocenila keby obec vysielala aspon kazde 2 tyzdne pracovnikov aby okolie separovanych kosov docistili ( a pozreli sa aj za nadoby)
Dakujem
Kadlecova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania