Presklená terasa bez povolenia?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Michal 30. marca 2016

Dobrý deň. Zaujímalo by ma, do kedy bude táto terasa na Rybárskej bráne "skrášlovať" danú historickú časť hlavného mesta, nakoľko sa p. starosta MČ Bratislava Staré-Mesto ešte v roku 2015 vyjadril, že terasy tohto typu budú odstránené. Za riešenie tejto "situácie" vopred ako obyvateľ hl. mesta vopred ďakujem.

13. apríl 2016

Michal

Dalo sa čakať, že MČ Bratislava Staré-Mesto nebude vedieť, aj napriek sľubom starostu Števčíka, s daným objektom ani pohnúť. A možno je to tým, že si vo vlastnom úrade nevie urobiť poriadky... Kto vie? Faktom však ostáva, že všetky presklené terasy aj naďalej "zdobia" historickú časť hlavného mesta, a samospráva je v tomto smere úplne bezradná.
28. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ide o čiernu stavbu v pamiatkovej rezervácii. Stavebný úrad vydal rozhodnutie o odstránení stavby a niekoľkotisícej pokute, majiteľ sa odvolal, odvolací orgán mu nevyhovel a dal za pravdu mestskej časti. O niekoľko dní vyprší zákonný termín na odstránenie stavby. Potom to budeme riešiť exekúciou.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
28. apríl 2016

Staromestský Občan

Exekúcia stavbu odstráni? Normálne objednať buldozér a za pár minúť by bolo po terase. Na takýchto arogantných ľudí sa asi inak ani nedá.
V každom prípade aspoň viem, ktorú reštauráciu známym určite neodporučím.
24. máj 2016

Michal

54 dní po zverejnení podnetu - čierna stavba funguje naďalej!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania