Výrub Hanulova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Peter 03. apríla 2016

Komu, alebo čomu "vďačíme" za túto eko-spúšť pri garážach na Hanulovej ulici? Tie topole tu rástli cele desaťročia, viackrát boli orezané a vždy pekne dorástli. Doteraz nikomu neprekážali, teraz tu mame hnusnú rúbaň...Zlatý dážď
pár metrov ďalej vo svahu pod garážami je tiež vypílený.
Otázka znie jednoducho - Prečo?? Myslím, že ani v Dúbravke nemáme zelene nazvyš....

04. apríl 2016

kamil

Mily pan Peter.
Vyjadrujem rovnako sucit so vsetkym zivym mimo cloveka, najma so stromami. Neviem ci ten vyrub suvisi s konanim "ŽP-19602/8144/2015", ktore je na internete lebo nie je uvedena ulica, len sa to domnievam, mozete sa pozriet na uradnej tabuli zivotneho prostredia. Ziadosti o vyrub mate ale na uradnej tabuli na dennom poriadku cely rok, ak to naviac robia taki primitivy ako su z firmy FK C.R.A., s ktorou ma Dubravka podpisane prace na zivotnom prostredi tak vysledok je takato spust.
Ale ked prejdete Dubravkou aj inde tak zvysky po tychto barbaroch a primitivoch z tejto firmy najdete vrchovatou mierou. Ale pretoze sa v demokracii nic nekontroluje (ze panie a pani uradnici z miestneho uradu) tak si zamestnanci firmy bacuju ako sa im zachce, o tom, ze nemaju vzdelanie teoreticke ani prakticke zrucnosti z osetrovania zelene, krikov, stromov, to je samozrejme. Ved kazdy sa dnes rozumie do vsetkeho, tu staci zobrat pilku, zahradnicke noznice alebo motorovu pilu, vediet ako ju spustit a ostatne uz ide same.
Samozrejme sa mozete podakovat aj iniciativnym a jedinym spravodlivym spoluobcanom, ktorym vadi, ze strom tieni, strom korenmi zasahuje do fasady, je nebezpecne umiestneny alebo je suchy ci inak chory, toto vsetko oni vedia rospoznat. Mate malo vedla seba zlomyselnych ludi? Ale nebojte sa v lete, ked bude na slnku 60 a viac a v tieni aspon 40 stupnov, potom bude strom dobry, ked poskytne tien a udrzi vlhkost a sprijemni stravenie dna, ale uz ho nebude, bude neskoro, takze prazenicu do loggie alebo do okien si uzijeme vsetci. A vtedy si mozete namontovat klimatizaciu, zaluzie a neviem co vsetko a aj tak Vam bude horko na nevydrzanie.
Na zaver hlupych a primitivnych ludi, a ze ich skutocne okolo seba mate, je vela, jedine co Vam ostava je branit si ten Vas strom pri Vasej loggii alebo okne ako sa len da, prostriedkami a fistronom, ktore Vas napadnu. Nikto Vam v tejto demokracii nepomoze len vy sam, pretoze tito hlupaci sa riadia heslom, ze vsetko je dovolene a im zvlast a maju naviac svojich pomocnikov na miestach, ktore by mali stromy chranit, lenze tie miesta oni s kazdou ziadostou o vyrub suhlasia.
S uctou,
Kamil.
04. apríl 2016

Admin Bratislava-západ

Pán Kamil, prosím Vás vyjadrujte sa bez nadávok.
05. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

O výrub stromov požiadali obyvatelia bytového domu Hanulova 9 vlastníka pozemku, t. j. Magistrát Hl. mesta Bratislava. Magistrát ako vlastník pozemku a v zmysle zákona 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny požiadal o výrub stromov. Jednalo sa o dreviny v zlom až nevyhovujúcom zdravotnom stave ohrozujúce obyvateľov. Pre viac informácií sa môžete obrátiť na Magistrát Hl. mesta, ktorý aj výrub zrealizoval. Súčasťou každého rozhodnutia o výrube je určenie náhradnej výsadby, rovnako tomu bolo aj v tomto prípade. Magistrát je povinný vysadiť: 5x borovica hladká (160-180cm výška), 3 x dub letný (obvod kmeňa 18-20cm), 7 x jaseň mannový (obvod 18-20cm). Výsadba musí byť zrealizovaná na predmetnom pozemku, resp. na pozemkoch v okolí určených v rozhodnutí. Podrobnosti boli uvedené rozhodnutí ŽP-1025/43/2016.

Pána Kamila je mi ľúto, zrejme to nemá v živote s takýmto prístupom ľahké. Ostatným normálne zmýšľajúcim občanom odporúčam, aby sa prešli po vynovenom parku Družba, kde práve ním napádaná firma FK CRA pod dohľadom našich pracovníkov z referátu životného prostredia odviedli výbornú prácu a zrekultivovali okrem iného aj roky zarastajúcu džungľu stromov a kríkov na briežku obývanú bezdomovcami.

Rastislav Bagar, prednosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania