Rýchlosť na Devínskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Moje Meno 03. októbra 2015

Na Devinskej ceste je troska nesulad v dopravnom znaceni. Pri odbocke na Matejkovu je znacka obmedzujuca MPR na 70 km/h. Nasledne pri moste na Sihot je rychlost opat znackou obmedzena na 50 km/h. Medzitym je splet inych znaciek, zakaz odbocenia a pod. Za zastavkou autobusov su dopravnou znackou potom zrusene vsetky zakazy. Potial to je to v poriadku. Nasledne je ale pri kamenolome znacka rusiaca maximalnu povolenu rychlost 70 km/h. Kedze sa jedna o uzemie obce, od znacky rusiacej vsetky zakazy plati az po kamenolom rychlost 50 km/h.

Preto by bolo vhodne, bud doplnit tabulu obmedzujucu rychlost na 70 km/h alebo pred kamenolomom zrusit znacku rusiacu 70 km/h.

03. január 2013

Karol

Nie je nesulad. Este pri vodarenskom muzeu je znacka ze 70kmh plati na useku 6km - teda az po Devin. Skoncenie obmedzeni teda plati na useku pri Sihoti kde je obmedzena 70kmh na 50kmh a rovnako aj pri kamenolome. Za Sihotou aj za kamenolomom sa zrusuje iba obmedzenie na 50kmh v zone 70kmh.
03. január 2013

expert

Nuz pan Karol, nemate celkom pravdu. Ba priam ju nemate vobec. Za vodarenskym muzeom sice je znacka IP30 - s dodatkovou tabulou E4 s informaciou o 6 km dlzke. V IP30 je vsadena B31a, ktora informuje iba o tom, ze na useku je MPR 70 km/h a radar. Kedze znacka IP30 - zmena miestnej upravy nie je to iste ako znacka IP24a - zona s dopravnym obmedzenim. Navyse, ak by sa jednalo o zonu, ta by musela byt na druhom konci (vyjazd pred Devinom napriklad) ukoncena znackou IP24b. Navyse taky nestastnik iduci z Dlhych dielov po odboceni vlavo je informovany o 70 km/h, nasledne o znizeni na 50 km/h a potom o ukonceni vsetkych zakazov. Cize logicky ma ist maximalne 50 km/h. Pri kamenolome je neexistujuca 70ka ukoncena znackou B31b a potom opat za kamenolomom znackou B31a povolena 70ka. Nuz, ale ak o osadeni znaciek rozhodol podobny znalec ako vy, nedivim sa, ze mnohe useky su osadene podobnym mnozstvom nezmyslov. Odporucim Vam nastudovat si opat zakon o cestnej premavke, t.j. platnu vyhlasku Ministerstva vnutra Slovenskej republiky c. 9/2009 Z.z. a neskorsie upravy...
11. marec 2013

Maros

nestranne doplnam, kedze ani ja v tom nemam jasno:
http://auto.sme.sk/c/5423701/v-prehlade-pravidiel-vam-pomozeme-ustrazit-si-rychlost.html
+raz bolo kdesi aj video(nedari sa mi ho dohladat), podla ktoreho si naopak pamatam, ze sa da ist 70kou, ale ja si tiez tak trochu myslim, ze je tam ta 50 od zastavky az po kamenolom :(, hoci rad by som veril 70ke :)
11. marec 2013

Moje Meno

skratka, aby to bolo v poriadku, treba za vodarne umiestnit po znacke koniec vsetkych zakazov znacku so 70kou a bude to ok. pripadne odstranit znacku koniec 70 pri kamenolome a bude to tiez ok. pri prvom rieseni sa pojde 70 od vodarni, pri druhom sa tam pojde 50. ziadna veda pre toho, kto ovlada predpisy a sleduje znacky...

rozhodne by sa k tomu uz niekto kompetentny mohol vyjadrit. 2 mesiace je predsa len dlha doba...
12. jún 2013

Moje Meno

Po dlhsej dobe som isiel Devinskou cestou a napocudovanie, znacenie je zosuladene. od Sihote je 50 az do Devina. Zmizla 70ka pri kamenolome.

Teraz by bolo pre zmenu vhodne odstranit aj informacnu tabulu za Rivierou, kde je informacia o 70ke na useku 6 km, ale realne je 70ka len od zjazdu z Dlhych dielov po Sihot. toto uz je nastastie detail...
07. júl 2013

Matej

Nedávno som išiel po Devínskej ceste a dosť ma zarazilo, že takmer za každou križovatkou sú tabule s rýchlosťou 50 km/h. Po prvé by ma zaujímalo, z akého dôvodu sa tu opäť znížila rýchlosť, keď len nedávno sa zvyšovala na 70 km/h a po druhé, keď už sa rozhodli 70 km/h rýchlosť zrušiť, prečo jednoducho nebola odstránená tá "úvodná" tabuľa a ušetrilo by sa tým niekoľko značiek s 50 km/h rýchlosťou.
Alebo je to zase ďalší úsek, kde radi pokutujú vodičov?
14. november 2013

Brano

Lebo tam "vybudovali" cyklotrasu namalovanim obrázkov na pôvodný asfalt a zrejme kvôli bezpečnosti cyklistov na pol roka znížia úsek medzi Sihotou a Devinom na 50. Napríklad teraz je tam opäť 70, i ked stále s chybami. Ale aspon že v kameňolome konečne nie je nezmyselna 50ka... Osobne považujem "vybudovanie cyklotrasy" za administratívny úkon aby sa bolo cim chvalit (minimalny prakticky dopad) a zníženie rýchlosti za nezmysel. Tá cesta je typická okreska a mala by tam byt rovnaká max. rýchlosť ako na okreskach.
28. marec 2014

Tibor

Všetkým čo chcete zvýšiť rýchlosť na 70 -tku , aby ste boli rýchlejšie v Devíne resp, v DNV - popri Devínskej ceste sa vydávajú stavebné povolenia, ľudia tam trvalo žijú, pre nich je 70 tka nebezpečná (dobre viete, že keď je 70tka, tak sa zvykne jazdíť 80-90km/h).
Jednoznačne by mala byť na celej Devínskej ceste 50-ka počas celého roka s ohľadom na ľudí, čo tam bývajú a cyklistov. Komunikácia je v meste!!!!!
03. apríl 2014

Brano

Popri Devinskej ceste (Karlova Ves - Devin) aj Kremelskej (Devin - Devinska Nova Ves) je samostatny cyklisticky chodnik, nazvime ho ze "hradza". Jedina vynimka je od Sihoti po prvu zakrutu v Devine, pri skole.

Co nepochopim, ze ak sa cyklisti tak boja o zivot, preco - tam kde je cyklotrasa ako samostatna komunikacia - pouzivaju cestu. Riesenim by bolo dat zakaz vjazdu cyklistom v tych usekoch, kde cyklisti maju svoju komunikaciu.

Co sa tyka rychlosti 50 vs 70 vs 90 na miestach, kde je oddelena cyklotrasa (hradza) a nemaju domy vyjazd z dvorov/garazi, povedzte mi niekto, aky ma zmysel 50 alebo 70. Charakter cesty je totiz naozaj "cesta medzi obcami" (hoci administrativne to je BA, ale to je nedolezite). Cize nevidim dovod nemat tam 90 (priklad: Devin - Devinska Nova Ves).

A uplne idealne by bolo SKUTOCNE VYBUDOVAT oddeleny cyklochodnik v useku Sihot - Devin. Na to treba peniaze a pozemky. Oboje je riesitelne, len treba chciet. Urcite si vieme predstavit rozne vydavky ktore su zbytocne a predrazene a tak by sa peniaze nasli. Mozno aj na vykop prislusnych pozemkov... Len treba chciet nedat peniaze kamaratom (ich firmam) a dat ich obcanom. Napokon, su to peniaze zozbierane od obcanov.
18. marec 2015

Michal Molčányi

Dopravné značenie bolo upravené v celom predmetnom úseku Devínskej cesty. Odstránená bola aj značka za Riviérou v smere do Devína, na ktorej figurovala informácia o 6-kilometrovom úseku s platnosťou MPR 70 km/h.
18. marec 2015

Brano

Uz po dvoch rokoch sa vyriesil podnet z 02.01.2013, super!
02. október 2015

Erik Semančík

ano a toto leto su znacky postrhavane, od riviery k odbocke na dlhe diely plati 70 ale v smere spat uz znacka nieje a tak isto v celom useku boli ponechane len znacky s rychlostou 50kmh. ako je mozne, ze sa to od juna 2015 ku dnesnemu dnu nezmenilo?

navyse uz by bolo dobre prestat sa vyhovarat na cyklistov, pretoze medzi devinom a devinskou novou vsou uz je cykoltrasa a aj tak ju nepouzivaju a seru sa na cestu. Bol by som velmi rad, ak by sa to konecne vyriesilo a vratila sa na devinsku cestu MPR70 a nieze si niekto zmysli, ze tam bude MPR50 a dobrovolne si postrhava znacky. dakujem
02. október 2015

Matej

Asi by na to bolo dobré založiť nový podnet.
03. október 2015

Admin KV

Dobrý deň, Matej. Ďakujem, v tomto prípade nie je nutné vytvárať nový podnet. Tento podnet som opätovne preposlal samospráve s vysvetlením aktuálneho problému.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
20. október 2015

Moje Meno

myslim, ze cielom tohoto podnetu bolo zosuladit znacenie, co aktualne je. to, ze zmizli znacky 70 kmh je mozno na skodu, ale od riviery az po devin je znacenie v poriadku. preto si myslim, ze je nenalezite oznacit problem ako nerieseny, ked od juna 2013 je znacenie zosuladene... ci tam ma byt 50, 70, 90 je na inu debatu mimo zadanie tohoto podnetu.
20. október 2015

Admin KV

Dobrý deň, M.T., podnet som preposlal Magistrátu na margo komentára pána Semančíka, podľa ktorého je v súčasnosti na úseku Riviéra - nadjazd nesúlad v max. povolenej rýchlosti medzi dvoma jazdnými smermi. Keďže sa vo svojej podstate tento súčasný problém veľmi podobá na pôvodný predmet podnetu, dovolil som si Váš podnet aj s dôrazom na nové skutočnosti opätovne preposlať Magistrátu. Keďže sa Magistrát do dnešného dňa k podnetu nevyjadril, podnet bol automaticky označený ako neriešený.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom útvar hlavnej dopravnej inžinierky. Po odbornom posúdení a opodstatnenosti Vášho podnetu urobia nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. november 2016

Jozef

Pred vjazdom na ostrov Sihoť sú označené dopravné značky obmedzujúce rýchlosť v danom úseku. Rozdielne pre každý smer. V smere do Devína 50 km/h a do mesta 40 km/h. Pravdepodobne nie je smer ako smer.
16. apríl 2018

Jozef

V smere do centra je inštalovaná značka maximálnej povolenej rýchlosti "50",
To však neplatí v opačnom smere do Devína v tom istom úseku, kde je "70".
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania