Hlučnosť električiek

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Jakub 09. apríla 2016

Hluk z električkovej dopravy dlhodobo obťažuje obyvateľov bytových domov situovaných v tesnej blízkosti koľajového oblúku medzi zástavkami Hečkova a Hybešova. Pri obojsmernom prejazde električiek vzniká v dôsledku nesprávneho položenia koľajníc zvuk, ktorý v tejto oblasti výrazne presahuje povolené hodnoty hluku. Nadmerný hluk preukázateľne znižuje kvalitu života obyvateľov bytov v blízkosti koľajového oblúku, znižuje ceny bytov a výrazne zasahuje do práva nerušene užívať byty v danej lokalite. Vďaka imisiám nadmerného hluku je obmedzené aj využívanie balkónov. Akákoľvek relaxačná funkcia alebo spanie detí v kočiari je nereálna. Spanie pri otvorenom okno v letných mesiacoch je prakticky vylúčené.
Verím, že budú prijaté opatrenia na nápravu tohto stavu. Ďakujem

09. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preposielame na riešenie Dopravnému podniku Bratislava.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
08. máj 2016

Martin

Ja sa len čudujem, prečo ste tam kupovali byt? Sám som bol na obhliadke bytu na Žitnej ulici a predávajúci tvrdil, že tie električky vôbec nerobia hluk... až kým po chvíli neprešla električka :). Pochybujem, že DPB niečo vyrieši. To je to isté, ako by som si kúpil dom v Ivanke pri Dunaju a sťažoval sa na hluk lietadiel...
03. jún 2016

Jozef Petráš

V Prahe hlučnosť električiek vyriešili a stále riešia zatrávnením koľajiska. V Bratislave staré neriešime a nové betónujeme. Veď kto by sa o tú zeleň staral, betón vylejú a majú pokoj. Čo tam po hlučnosti a ľuďoch. Tí, čo o tom rozhodujú, žijú inde.
03. jún 2016

Martin

Už len čakám, kedy niekto z nových obyvateľov Radničného námestia pridá podnet na hlučnosť električiek v tej zákrute :DDD Lebo tam počuť každú električku :) O 1-2 roky tam potom vyrastie protihluková stena :D
23. jún 2019

Robo

Vie niekto poradiť, aký typ vazelíny alebo oleja použiť na namazanie koľajníc? DP nevie odstrániť škrípanie koľajníc. Niekto tu písal o Prahe, neviem či zatrávňujú, ale určite mažú koľaje. Majú na to upravenú električku.
28. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na kritických miestach boli medzičasom (konkrétne v roku 2017) implementované tzv. "mazníky" - t.j. mazacie zariadenia, ktoré slúžia práve na to, aby sa eliminovala hlučnosť trate. Náplň je ekologická a priebežne dopĺňaná.
Týmto považujeme tento podnet za vybavený a ďakujeme za Váš záujem o veci verejné.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
05. august 2020

Robo

Nemôžem súhlasiť. Možno dopĺňajú, ale bolo by dobré skontrolovať aj účinnosť. Stačí počkať na prvú električku. Takto ide len o vyhodené peniaze.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania