Nezmyselný developerský projekt Ivana Kmotríka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Miro Ščibrany 02. januára 2013

Mgr. Peter Pilinský, starosta
Ing. arch. Iveta Virsíková, vedúca odd. územného plánovania
MČ Bratislava - Rača

Dňa 21. 12. 2012 ste na Úradnej tabuli (http://raca.sk/mestska-cast/uradna-tabula/) za účelom verejného prerokovania vyvesili Urbanistickú štúdiu (UŠ) Račany Rosso.

K predmetnej UŠ sa mimoriadne kriticky vyjadril poslanec MZ Mgr. Michal Drotován v článku „Nezmyselný developerský projekt Ivana Kmotríka“ (http://vybrali.sme.sk/c/Nezmyselny-developersky-projekt-Ivana-Kmotrika/).

Dovoľujem si Vás ako najvyšších predstaviteľov MČ Bratislava - Rača zodpovedných za urbanistický rozvoj našej mestskej časti požiadať, aby ste k zámeru developera presadiť do račianskych viníc výškovú zástavbu a k námietkam poslanca Drotována verejne vyjadrili svoje politické aj odborné stanoviská.

S pozdravom

Miro Ščibrany
oz račan.sk
www.racan.sk

03. január 2013

Dušan Veselý

Žiadam samosprávu m.č.Rača aby stopli zahusťovanie sídlisk.
07. január 2013

Lojzo K.

Dusan,Dusan nemusis sa nicoho obavat. V predvolebnom bulvarnom platku vycitali star.Zvonarovi prave toto. Takze pocas tohoto volebneho obdobia sa zahustovat a ani veziaky stavat nebudu. Slubili nam to predsa ti na rozdiel od nas "PRAVI RACANIA" a podporuju ich v tom "STARI RACANIA". Takze "MY DOKYDANCI" a "PRIVANDROVALCI" mozeme zostat v pohode a nicoho sa neobavat.
07. január 2013

Miro Ščibrany

Lojzo, v tomto volebnom období developerom stačí prepašovať zahusťovanie a výstavbu vežiakov do ÚPN hl. mesta. Potom už Rači nepomôže ani svätená voda a odnesú si to VŠETCI obyvatelia MČ Rača bez rozdielu - „praví“, „starí“, „dokydanci“, „privandrovalci“, ...
07. január 2013

Dušan Veselý

Nuž Lojzo K. Podla čoho sa rozdeluju privandrovalci? Pretože ja mam napísane v OP -miesto narodenia Bratislava. To napriklad ludia z hornej dolnej makovej už nezmenia a nemôžu o sebe tvrdiť, že sú račania. Ja bývam v rači 42 rokov.
07. január 2013

Miro Ščibrany

Dušan, vidím to inak: "Račan" sa môže dľa mojej mienky právom nazývať každý, kto tu má trvalé bydlisko, bez ohľadu na, či sa tu narodil alebo ako dlho tu žije. Bonus navyše je, ak sa k Rači chová tak, akoby sa tu narodil a mal tu korene.
07. január 2013

Dušan Veselý

Áno Miro, takto by to malo znieť podla moderného občianského princípu. Nie je tam priestor na špekulácie.
07. január 2013

Lojzo K.

Co sa mna tyka u mna je Racan kazdy kto byva Krasnanoch na Rendezi a v Raci hoci aj len 5 min. V pivnici mam,ale na stene vystrihnute foto z mienkotvorneho predvolebneho platku "Racan". Na tej fotke su 3 osoby muzskeho pohlavia. A text "takto oberaju pravi Racania". Cize "toto su ti ..." Vobec,ale vobec ma nenapadne to komentovat. Prvy krat som videl "pravych racanov" v mojom zivote. Ale podla foto mozem ohodnotit to oberanie. Jeden z nich ma na ciernej hlave slnecne okuliare. Ak by skutocne oberal slnecne okuliare nepotrebuje,lebo by mu padali same,ako sa clovek dviha hore dole. Alebo by sa mu neprestajne zavadili o daky reev. Na fotke vidiet aj muza so psom. Pocas oberania by "pravi" oberac nezobral na oberacku psa. Obera sa cely den. Jedine,ze by mu zobrali aj nieco na pitie a jedenie. Inak ja keby som na oberacku dotiahol psa tak uz by som sa z nej nevratil zivi. Bud by ma tam zrychtoval dedo,alebo otec. Alebo,ze by to mali njaaku novu technologiu a to bile psisko im okamzite ten obrany pen zavlazuje z jednu nohu zdvyhnutu. A tretia vec. Nikdy "pravi"oberac neobera do spinavych kyblu. Tie kyble su spinave od cementu,alebo malty. No hnus. Neviem si predstavit,ze by som na oberacku dovlekel spinave kyble. Najprv by mi ich o hlavu otrepal dedo a potom otec. Par dni pred oberackou sa robil generalny ordnung. Kyble vyumyvane,noze a noznice nabrusene a v putni pre kazdeho oberaca nachystane. A oberame v monterkach,nee vyoblekany. Sak ti strapce pukaju. Ruky mas lepkave. Mosis si ich neustale ucirat. Takze naaranzovana fotka. Ale zabraua. A lude ich osaleny volili a aj zvolili. A fcilek maju,ze zapocet pohladavek. Ze odpusteni dlhu KDH. Ze "ROSSO" A v televizii Modrom z Neba davali maleho chlapecka z Raci co nikdy chodit nebude. Jeho mamina pisala aj richtarovy o pomoc uz davno. Ani buuu jej neodpovedal. A tak jej posielaju s tych najchudobnejsich regionov Slovenska aspon cukriky. Sem tam euro. A ani "pravi racane" to nejsu.
07. január 2013

Dušan Veselý

Lojzo K. sedí vec. Ja som robil 5 rokov obrabatela na družstve, posledne 2 roky (92 a 93 rok) cely maly komandl nad Komisarkami som robil. To som chodil peši od Baronky. A raz som aj oberal, 93 rok. Je to tak ako píšeš. Monterky, zalepeny...atd. To čo opisuješ, to boli fotky do platku zv.Račan. Ja mam s tymi račanmi neustala konfrontacie na FB skupina Račania.
07. január 2013

Miro Ščibrany

Lojzo, nedá sa nesúhlasiť, no dodám, že v (politickom) marketingu nejde o PRAVDU, ale o ÚČEL. Keďže sa richtárom stal „pravý“ Račan čo ♥ Raču, spomínaná fotka účel splnila.
09. január 2013

Odpoveď samosprávy

Urbanistická štúdia zóny Račany Rosso, ktorá je územnoplánovacím podkladom je momentálne v procese prerokovania návrhu. Bola vypracovaná na základe spracovaného zadania so súhlasom orgánov územného plánovania, hlavného mesta SR Bratislava a mestskej časti Bratislava - Rača. Mestská časť Bratislava-Rača dala súhlas na overenie zmeny intenzity výstavby v predmetnom území v roku 2010 na základe odsúhlasenia poslancami uznesením miestneho zastupiteľstva UZN 451/13/04/10/P zo dňa 13.4.2010.
Táto štúdia overuje možnosť zmeny intenzity výstavby v rozvojovej lokalite nachádzajúcej sa východne od Karpatského námestia, ktorá je od roku 2007 určená celá na zastavanie. Investor zadal spracovanie štúdie na overenie možnosti zvýšiť podlažnosť bytových domov s 2 nadzemnými podlažiami na 4 a v časti pri starej Púchovskej ceste overiť zmenu podlažnosti z 2NP na 2 bytové domy s 8 podlažiami. V druhom variante sa nad rámec platného územného plánu overuje vhodnosť osadenia dvoch bytových domov s 9 podlažiami, ostatné navrhované objekty sú v súlade s platným územným plánom . Tento územnoplánovací podklad sa spracováva práve preto, aby sa overili všetky dôsledky navrhovanej zmeny podlažnosti, doprava, technická infraštruktúra, životné prostredie,...
Urbanistická štúdia je momentálne v prerokovaní. Bude predmetom posúdenia odborným útvarom mestskej časti a na komisii výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku poslancami. Následne bude predložená na prerokovanie miestneho zastupiteľstva, kde poslanci po oboznámení sa s podkladmi budú rozhodovať, či predmetný návrh odporučia, resp. neodporučia orgánu územného plánovania, Hlavnému mestu SR Bratislava, prerokovať návrh zmeny intenzity výstavby v danej lokalite na mestskom zastupiteľstve, ktoré je kompetentné rozhodnúť hlasovaním o návrhu.
V rámci prerokovania návrhu mestská časť iniciovala prerokovanie urbanistickej štúdie s občanmi s odborným výkladom spracovateľa. Prezentácia návrhu sa bude realizovať 22.1.2013 o 15.00 hod. na miestnom úrade Alstrova 249, Bratislava, v zasadačke.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
09. január 2013

Miro Ščibrany

K odpovedi samosprávy:
Ďakujem pani prednostke za zrekapitulovanie známych skutočností a za info, že na MÚ sa uskutoční prezentácia UŠ za účasti jej spracovateľov. Verím, že tam vznikne priestor aj na vyjadrenie starostu a vedúcej odd. územného plánu k UŠ a podnet bude možné označiť ako vyriešený.

Otázka:
Je termín 25. 1. 2013 správny? Iné zdroje uvádzajú dátum 22. 1.
10. január 2013

Dušan Veselý

Pani prednostka verná odkazu úradníka CK monarchie napísala len tolko, aby všetko zostalo zahmlene a netransparentne.
10. január 2013

Odpoveď samosprávy

Oprava termínu prezentácie:

Prezentácia návrhu sa bude realizovať 22.1.2013 o 15.00 hod. na miestnom úrade Alstrova 249, Bratislava, v zasadačke.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
10. január 2013

Miro Ščibrany

... ďakujem za opravu termínu na 22.1.2013 o 15.00 hod.
11. január 2013

Stupavska ul.

Dusan,klikni si na internete meno jednej nemenovanej prednostky. A citaj a citaj. Dobre je to o tom studiu. Precitaj si aj nazov jej prace. A pozorne. Je tam ukryte jedno slovo. To slovo si zapamataj. Potom si natukaj byvale pracoviska tejto nemenovanej osoby. A skontroluj ci sa tam toto slovo nenachadza. Budes prekvapeny.
11. január 2013

Miro Ščibrany

Stupavska ul.
prečo tak konšpiratívne? nedá sa to jedno slovo napísať na rovinu?
11. január 2013

Stupavska ul.

Ja si,len beriem priklad od "gangu styroch" vsetko do poslednej chvile utajovat. A ked sa uz inak neda no tak teda sup na nastencicku. Ale len jednu.
11. január 2013

Miro Ščibrany

Vždy sa dá aj inak. Chvalabohu poslanec Drotován spravil z UŠ verejnú tému a v tejto situácii oceňujem, že MÚ zareagoval zorganizovaním jej verejnej prezentácie.
11. január 2013

Dušan Veselý

Pokial budu ludia vystupovať anonymne, tak tie chore hlavy v štatnej a komunálnej správe utvrdzujeme, že sa ich ludia boja.
11. január 2013

Anonymous

Anonymne vzdy viac dosiahnes. Neveris? Pozri,jeden anonym dosiahol pred zrakmi 5 000 000 obyvatelov Zmenu nazvu Slovenskej televizie na RTV. Uplne bez toho "Slovenska" A obcania k tomu odnarodneniu nic. Uplne nic. Keby nebol anonymny,ale nymny tak by mu dali...Anonymny stoji aj v Raci za uverom. Nikdy si nepocul,kto ho prvy navrhol. Vieme len,ze Pilinsky je prvy starosta co Racu v jej dejinach zadlzil.
11. január 2013

Miro Ščibrany

Prepáč, ale týmto komentom sám seba staviaš na úroveň anonymov, ktorých konanie odsudzuješ. To si tým chcel povedať?
V tejto diskusii by Tvoje názory mali pre mňa väčšiu váhu, keby si sa pod ne podpísal.
11. január 2013

Dušan Veselý

Je to tak Miro, začínam mať pociť, že bude lepšie na anonymných nereagovať.
11. január 2013

Miro Ščibrany

Najlepšie by bolo anonymov presvedčiť, aby vyšli z anonymity a pod svoje kritické príspevky sa podpisovali - dôvod si opísal o kúsok vyššie.
11. január 2013

Lojzo K.

Ale ved ich nechajte. Uz niekde pisal aj M. Drotovan,ze na SME zabili diskusiu zrusenim anonymnych prispievatelov. Ja osobne sa tu aj od nich dozvedam nieco nove. A nad niecim sa pousmejem. Presne tak,ako aj u podpisanych. Niekedy si ani neuvedomujem,ze tam hore je dake meno. Chleba jeme a musi byt podpisany? Kolko krasnych basni,knih,romanov,poviedok vzniklo anonymne pod pseudonymom.
11. január 2013

Ivana

Na SME nezabilo diskusiu,ze tam niekto pisal anonymne. Na SME zabilo diskusiu,ze ju spoplatnili 3 eurami.
11. január 2013

Miro Ščibrany

Michal Drotován si naopak myslí, že diskusiu (na SME) zabíjajú anonymní prispievatelia :), ja sa prikláňam k názoru Ivany.

Nikomu neupieram právo diskutovať anonymne, len si myslím, že to má svoje PROTI:
1) Anonymita v lokálnej diskusii býva prejavom strachu a ten dáva úradníkom pocit moci.
2) Anonymný názor vzbudzuje nedôveru a máva nižšiu váhu než podpísaný názor.
3) Anonymitu zbabelci zneužívajú na podpásové osobné útoky a ohováranie.

Na druhej strane má aj svoje PRE:
1) Anonymne sa do diskusie zapoja aj ľudia bojaci sa povedať svoj názor otvorene.
2) Anonymne ľudia povedia aj veci, ktoré sú pre nich inak priveľkým osobným rizikom.
3) Anonymita môže byť oprávnenou ochranou pred mstením sa a šikanovaním.

Osobne by som bol rád, keby anonymní prispievatelia používali aspoň nejaký nick, povedzme „Lojzo K.“ alebo „pomýlený fujarista“, a vytvorili si pod ním rozpoznateľnú virtuálnu identitu. Ostatní potom napr. vedia, či brať ich príspevky vážne alebo nie. Šetrí to čas a sprehľadňuje diskusiu. Nemusí tu potom nejaký Peter vysvetľovať, že on nie je ten Peter, čo niekde povyše povedal hento či tamto.
11. január 2013

Farkaš Michal

Cele imperium sudruha K...... stoji a pada na peniazoch tie jedine ho mozu zastavit. Chvala vsetkym svatym za krizu, inakl by na Rustaveliho stalo nove sidlisko uz dnes. Teraz ho postavia az sa najdu hlupaci co si tam kupia byty.
Raca nema infrastrukturu na taku zastavbu to musi byt jasne aj uplnemu hlupakovi. Ale to je zodpovednym uplne jedno hlavna vec ze budu mat niejake tie vyhodicky za zdvihnutu paprcu, ved necitia ziadnu zodpovednost za zdravi vyvoj nasej Racianskej komunity.Oni jej len sefuju . Jedinu vec ktoru pocuvam ,je, ako sa to neda nesuhlasit a ze oni musia hlasovat tak aby Raca aspon nieco dostala ,inak dostane pr...d.
Tak potom otazka zie, na co su tam poslanci a starosta?!?! Ak budem chciet vydiet klaunov tak si zajdem do cirkusu. Tej vystavbe nezabranime ,to je iste ako ze aj zajtra bude januar , Kriza dlho nepotrva a bude sa stavat tak ako uzna za vhodne tzv.investor... developer ...Aj keby sa zmobilizovala cela Raca, Krasnany a aj Rendez do posledneho obcana, take sci-fi vsak nenastane, akurat tak v krcne pri trojdecaku vinka .Tam je kazdy aktivista.
Pripomienku uz mam vytlacenu a v pondelok ju pojdem na papalasaren aj odovzdat.
"Nespokojny Racan"
11. január 2013

Miro Ščibrany

Dôvody tvojej nespokojnosti v podstate zdieľam, dodám len, že medzi súčasnými poslancami je min. 5 takých, ktorí s predloženou UŠ Račany Rosso nesúhlasia a urobia čo sa bude dať, aby sa v navrhovanej podobe sídlisko nepostavilo. Peniaze-nepeniaze, Kmotrík-nekmotrík, z hrušky dole! Jasné, Raču môže ubrániť len trvale fungujúca občianska sebaobrana, ktorá si bude o. i. pozorne všímať, kto tu čo plánuje a podporuje, ktorí poslanci a ktorí pracovníci MÚ sú ochotní Raču a jej životné záujmy zapredať, a ktorá ich bude verejne pomenovávať a vytláčať z priestoru rozhodovania „o nás bez nás“.
14. január 2013

Misojogi

Ziadam okamzite zastavit zahustovanie Bratislavy
je to svinstvo od developerov co robia
a neustale pokracuju
tentoraz chcu zdevelopovat Racu HNUS !!!!!
Zastavte ich kym sa este da !!!
som rozculeny na navyssiu moznu mieru
Hanba developerom !!!
Hanba poslancom, ktori svoju mestsku cast predaju za vsimne do vrecka su to zradcovia !
14. január 2013

Miro Ščibrany

Úplne zastaviť developovanie Rače ani Bratislavy sa určite nedá a ani oň nejde. Ide o to, aby jeho mantrou prestal byť zisk investora a stal sa ňou záujem obyvateľov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania