Nadchod bez oplotenia a zničené schody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Miroslav 09. apríla 2016

Chybajuce zabradlie ohrozuje deti a dospelych padom z nadchodu!
Zabradlie je nutne doplnit a najvyssi cas aj nafarbit naterom proti hrdzi. Je v hroznom stave.
Na opacnej strane nadchodu su znicene schody.

07. máj 2017

Miroslav

Zial uz rok bez zmeny. Ani oplotenie ani schody opravou nepresli. Opat prosime o vyriesenie.
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chýbajúce oceľové zábradlie je súčasťou rampy, ktorá vedie zo západnej strany na terasu pri bytovom dome na Topoľčianskej ulici č. 22. Predmetná rampa sa nachádza na pozemku, ktorého vlastníkom je Hlavné mesto SR Bratislava. V katastri nehnuteľností nie je na tejto parcele evidovaná žiadna stavba. Pozemok, na ktorom sa rampa nachádza nie je zverený našej mestskej časti za účelom údržby, je vo vlastnej správe hlavného mesta.
Výstavbu bytových domov a terás v Petržalke v 70-tych a 80-tych rokoch minulého storočia zabezpečovali pre investora - Hlavné mesto SR Bratislava, mestské organizácie Výstavba hlavného mesta Bratislavy (VHMB) a INVESTIG, ktorých nástupníkom je dnešný Generálny investor Bratislavy (GIB). Keďže stavba predmetnej terasy nie je zapísaná v katastri nehnuteľností, pravdepodobne nebola odovzdaná do vlastníctva, ani do správy žiadnemu subjektu.
V tejto súvislosti sme sa listom zo dňa 30.7.2015 a opätovne aj listom zo dňa 16.9.2015, obrátili na Hlavné mesto SR Bratislava so žiadosťou o zabezpečenie doplnenia chýbajúceho oceľového zábradlia. Listami zo dňa 30.9.2015 a tiež 15.10.2015 sa obrátil Magistrát Hl. m. SR Bratislava na GIB so žiadosťou o stanovisko k otázke vlastníka stavby predmetnej rampy na terasu. Stanovisko GIBu, ani hlavného mesta k tejto otázke nám doteraz nie je známe.
Mestská časť Bratislava - Petržalka nie je vlastníkom terás ani schodísk či rámp pri bytových domoch. Našej mestskej časti bolo v roku 1991 za účelom údržby zverených do správy 17 komunikačných terás ako súčasti bytových domov, ktorých správcom bol do roku 1991 Bytový podnik Bratislava 5, štátny podnik. Medzi tieto nepatrí terasa na Topoľčianskej ulici č. 22, kde sa nachádza predmetná rampa. Nakoľko nie sme vlastníkom terás pri bytových domoch, nie sme oprávnení vykonať do nich stavebné zásahy. Mestská časť nemôže investovať do cudzieho majetku, v opačnom prípade by išlo o neoprávnené vynakladanie verejných finančných prostriedkov do majetku iných vlastníkov.

Uvedené schodisko vedie z východnej strany na terasu pri bytovom dome na Topoľčianskej ulici č. 22. Toto schodisko bolo opravené v toktóbri 2017.
04. jún 2020

Barbora

Dobrý deň, prosím o opätovné obnovenie komunikácie s hlavným mestom a GIB v otázke vlastníctva, správy a opravy predmetnej terasy. ďakujem
07. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. marec 2023

Barbora

Dobrý deň, prosím Hlavné mesto SR o vyjadrenie sa k podnetu
04. marec 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania