Protihlukova stena Lamač / Dúbravka

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

V riešení
meno
klein 10. apríla 2016

V akom stave je vystavba protihlukovej steny v Lamaci? Posledne informacie boli, ze sa malo zacat stavat v marci 2016..je uz aspon znama firma,ktora ma stavbu realizovat a je podpisana zmluva? Alebo po volbach sa sluby opat rozplynuli??

29. apríl 2016

klein

NDS sa evidentne nechysta vyjadrit k tejto otazke. Vie pan starosta alebo MU poskytnut blizsie informacie k stavbe protihlukovaj steny prosim?
02. máj 2016

Tomáš

http://www.asb.sk/inzinierske-stavby/dialnice/d2-bratislava-protihlukova-stena-lamac z tohto clanku aspon vidiet kto by to mal realizovat ale kedy... to je otazka
04. máj 2016

klein

podla mojho nazoru to je iba projekcna spolocnost co technicky riesila celu protihlukovu stenu,ale stavebna firma je/bude ina..? a to je teda otazka,ci uz sme tak daleko,ze vieme kto a kedy zacne tu protihlukovu stavat, ked uz aj projekt mame a niekolko x vyjadreni a prislubov ze stena bude...
06. január 2019

Daniela Halasova

Toľko sľubovala protihluková stena- kedy sa dočkáme? Napriek analýzam, prislubom- stále nič, a to máme rok 2019!
05. február 2021

Hayduke

Sľubujú to 10 rokov a stále nič :(
09. apríl 2021

Daniela Halasova

prosim o aktualizaciu informacie a reagovanie zodpovedných
09. apríl 2021

Daniela Halasova

nesuhlasim aby bol tento podnet presunuty do Neriešených, prosim o opatovnu vyzvu na riešenie / konanie
11. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný Národnej diaľničnej spoločnosti.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si Vás informovať, že NDS kontinuálne zabezpečuje prípravu protihlukových opatrení na diaľnici D2 v mestskej časti Lamač a Dúbravka. Zabezpečili sme dokumentáciu pre stavebné povolenie, stavebný zámer a dokumentáciu na ponuku od zhotoviteľa projektovej dokumentácie. Následne v apríli 2016 sme dokumentáciu stavebného zámeru odstúpili na MDVRR SR za účelom výkonu štátnej expertízy.
V júni 2016 bolo na MŽP SR predložené „Oznámenie o zmene navrhovanej činnosti“. Vzhľadom na pripomienky účastníkov konania, ktorí sú proti výstavbe protihlukovej steny a činností, ktoré sú s výstavbou spojené, konanie vo veci posudzovania predpokladaných vplyvov na životné prostredie bolo ukončené až v apríli 2017 rozhodnutím, ktorým MŽP SR rozhodlo, že je potrebné posudzovať dočasnú mobilnú stenu na diaľnici D2 podľa zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. V júni 2019 bolo vydané Záverečné stanovisko, ktoré nadobudlo právoplatnosť v januári 2020. Následne sme požiadali o vydanie územného rozhodnutia, ktoré bolo vydané v auguste a nadobudlo právoplatnosť v októbri 2020.
Vzhľadom na trvanie popísaných procesov je potrebné aktualizovať projektovú dokumentáciu na stavebné povolenie z apríla 2016. Ďalší postup prípravy je závislý od zabezpečenia finančného krytia zo štátneho rozpočtu (kompetencia MDV SR) potrebného na prípravu a realizáciu stavby.

S úctou

MEDIA TÍM NDS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania