Dlhodobo odstavené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. januára 2013

Na parkovisku pred vchodom Belinského č. 25 je dlhodobo (niekoľko rokov) odstavené, pravdepodobne nepojazdné osobné vozidlo typu Škoda Pick Up 135L, ŠPZ BA096CZ . Vozidlo má vypustenú pneumatiku, javí výrazné známky hrdze a zadný nárazník nie je na ľavej strane pripevnený. Podľa nálepok skončila platnosť EK 06/2009 a TK 11/2009. Miest na parkovanie je nedostatok a privítali by sme riešenie tohto problému.

10. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné vozidlo EVČ BA 096 SZ už máme v evidencii. V spolupráci s dopravným inšpektorátom sme zistili majiteľa auta, ktorého sme vyzvali na spojazdnenie vozidla alebo jeho odstránenie z verejného parkoviska. Majiteľ auta v stanovenej lehote nereagoval, preto sme v marci 2012 požiadali Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie na zistenie technickej spôsobilosti vozidla na premávku na pozemných komunikáciách a začatie konania vo veci vyradenia vozidla z premávky na pozemných komunikáciách. Mestská časť Bratislava-Petržalka nemá k dispozícií určené parkovisko, ktoré by spĺňalo všetky požiadavky a mohla ho využívať na odťahovanie dlhodobo odstavených áut. Až po vyradení vozidla z premávky a vyradení z evidencie vozidiel môžeme auto ako vrak odstrániť.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
22. január 2013

pan

V marci 2012 ste ziadali OU pre cestnu dopravu o vyradenie vozidla z evidencie a vozidlo tam stale stoji? Bud to co pisete, su keci, alebo je niekde chyba... neexistuje, aby sa za 10 mesiacov nedokazal sprocesovat daky vrak a odparkovat ho tam kam patri, tj. na vrakovisko...
05. apríl 2013

Anonymný užívateľ

Vozidlo sa pôvodnom mieste ani v blízkom okolí už nenachádza.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania