Aktualizovať podnet
Vznikajúca čierna skládka za pumpou Jurki

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Vznikajúca čierna skládka za pumpou Jurki

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Stefan 12. apríla 2016

Pri vjazde do vajnor za pumpou Jurki vznika čierna skládka. Kazdym dnom tam pribudaju nove pneumatiky. Poprosil by som mestku cast Vajnory aby kontaktovali zodpovedne osoby za toto uzemie. Nie je mozne aby to tam takto roky vyzeralo. Ta budova je urcite v niecej sprave a prilahly pozemok tiez.

20. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujeme na Váš podnet: „ Vznikajúca čierna skládka za pumpou Jurki“.
Váš podnet v utorok 19.4.2016 preverili pracovníci mestskej časti Bratislava-Vajnory.
Na mieste bol zistený neoprávnene uložený odpad – pneumatiky na pozemku parcel. č. 1998/4 registra “C“ k. ú. Vajnory a na prístupovej ceste pred uvedeným pozemkom sa nachádza ďalší odpad igelitové vrecia, papierové kartóny a plechové nádoby.
Vlastníci pozemku budú vyzvaní v zmysle § 12 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle § 3 Všeobecného záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Vajnory č. 1/2013 a dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti Bratislava-Vajnory na odstránenie nepovolenej skládky odpadu.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
22. november 2016

Stefan

Dobry den, ako s touto skladkou odpadu? Nic sa tu za tu dobu nezmenilo.Vsade vela pneumatik a spiny. Pozemok je pod spravou ministerstva vnutra tak ten podnet treba prvest na niekoho ineho. http://mapka.gku.sk/mapovyportal/?basemap=podklad&zoom=14&lng=17.2184&lat=48.1935#/parcelsc(1638735135)/detail?highlight=true
22. november 2016

Stefan

22. november 2016

Stefan

Uz tu nie je na co cakat!!!
23. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet zo dňa 22.11.2016, týkajúci sa nezákonne uloženého dopadu za čerpacou stanicou PHM JURKY ul. Pri Mlyne, Bratislava-Vajnory.
Obdobný podnet nám bol zaslaný cez webstránku: odkazprestarostu.sk dňa 12.04.2016. Po výzve vlastníka pozemku a postupu mestskej časti Bratislava-Vajnory v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch, vlastník pozemku v mesiaci september 2016 odpad zo svojho pozemku odstránil. Časť odpadu odstránila mestská časť Bratislava-Vajnory na vlastné náklady v mesiaci júl 2016, napriek tomu, že nebola pôvodcom tohto odpadu. Podľa Vami zaslanej fotodokumentácie predmetný odpad sa nachádza na pozemku parc. č. 1998/4 registra “C“, k.ú. Vajnory.

Je nám ľúto, že sa na uvedenom mieste opakovane tvorí nová skládka odpadu. Vzhľadom k tomu, že pozemok na ktorom sa odpad nachádza nie je vo vlastníctve mestskej časti Bratislava-Vajnory a nemá ani iný právny vzťah k tomuto pozemku, v zmysle § 15 zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch oznámime túto skládku nezákonne umiestneného odpadu príslušnému orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva t.j. Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie a budeme žiadať, aby si vlastník pozemku urobil oparenia na ochranu svojej nehnuteľnosti. Riešenie budeme monitorovať.

S pozdravom



Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
23. apríl 2017

Stefan

Dobry den, Takže dnes sme sa so Zelenou hliadkou a skupinou geocathing pustili do tejto skládky a upratali ju, kedze si s nou nik za roky nevedel rady :( :( Tam kde zlyhava MČ a ine orgány tak prácu suplujú dobrovolníci. Je to na zamyslenie ako to tu všetko funguje......Ak to pojde takto v tomto štáte ďalej, že sa len problé,m prehadzuje ako horúci zemiak, tak sa nečudujem. že to tu všetko okolo nás tak vyzerá.
23. apríl 2017

Stefan

20m3 odpadu. Podla odpadkov sme naslui flasky z roku 2002. Takze 15 rokov to tam lezalo, a nik nemal ochotu to upratat.
25. január 2019

dobrý_sused

Nakoľko často chodím okolo a všimol som si zmenu k lepšiemu, chcel by som Vám Stefan a ľudom zo Zelenej hliadky poďakovať.
Tak ako píšete - nehľadáte prečo sa to nedá (aké typické pre našu republiku a veľkú časť jej obyvateľov) ale spôsoby ako to riešiť. Možno sa v budúcnosti pri nejakom upratovaní stretneme.
Patrí Vám moja úcta!
25. január 2019

Stefan

Dobry den, Zial neubehli ani dva roky a skladka je tam opät, a rozširuje sa. Kazdy deň codím tadial . Asi by bolo vhodne opät otvoriť podnet Sice je pravda , že tadial ma viest dialnica a ono sa to uprace pri výstavbe, ale poznáme ako sa tu stavajú dialnice. Podnet by som otvoril a opatovne preposlal na MIU Vajnory.
28. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Ministerstvo vnútra SR
28. január 2019

Stefan

Ak by ta skladka bola vedla miestneho uradu vo Vajnoroch tiež by bola taka odpoved? Ja ako bezny clovek nemam dosah aby som to posnul na ministerstvo vnutra. Ak ho niekto z OPS vie tak nech prehodí. Cakal by som že MVnutra bude kontaktovat z uradu vo Vajnoroch. Možno aj NDS by mala zasiahnut, nakolko tadial pojde 4 pruh dialnice.
13. august 2023

Stefan

prosim admina o oznacenie podnetu ako vyriesene nakolko NDS to cele vycistila v priebehu jula 2023

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.