Zákaz voľného pohybu psov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Lubo 13. apríla 2016

Prosím o zváženie umiestnenia tabúľ o zákaze voľného pohybu psov do blízkosti detských ihrísk a škôl v DNV, nakoľko konflikty so psíčkarmi začínajú byť plné agresivity a konfrontácie. Zákon č. 282/2002 neumožňuje nápravu voľného pohybu psov znečisťujúcich okolie, bez označenia miesta tabuľkou Zákaz voľného pohybu psov. Ďakujeme.

05. máj 2016

Lubo

nové prírastky...
10. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Na území MČ DNV platí VZN č. 3/2015, ktorým sa upravujú podmienky chovu psov na území MČ. Vo VZN sú v článku 3 určené miesta, kde je voľný pohyb psov zakázaný. Sú to miesta, kde je zvýšený pohyb ľudí a tiež ktoré navrhli občania (na našej stránke bola diskusia, kde mohli občania navrhnúť miesta, prípadne k navrhnutým plochám sa vyjadriť). Na detské ihriská je vstup so psom zakázaný. Kontrola dodržiavania týchto ustanovení VZN je v kompetencii mestskej polície.



OVDŽP, MÚ DNV
30. máj 2016

Lubo

drevene latky na ihrisku boli doplnene, este tak upratat ten hnoj od domacich milacikov... ak by som ja vykydol na chodnik hnoj z JRD Devin, tak by mi psickari hlavu odrazili... ale ked je hnoj od nich, tak je to OK!
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle platnej legislatívy SR každý, kto psa vedie po verejnom priestranstve, je povinný mať pri sebe vhodný obal na odstránenie psích výkalov a psie výkaly z verejného priestranstva bezodkladne odstrániť. Obal s výkalmi po uzavretí vhodiť do zbernej nádoby na psie tuhé výkaly označenej vyobrazením psa, prípadne nádoby na komunálny odpad. V prípade, ak ste svedkom takéhoto nekonania, prosím o kontaktovanie Mestskej polície, ktorá má v kompetencii vykonávanie tejto kontroly.

Mgr. Erika Labašková
referent organizačných vecí a podnikateľských činností
Mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves
24. február 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

ďakujeme za odpoveď.

Podnet uzatváram.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania