Zlomený strom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Roman 08. januára 2013

Na Zamockej ulici je od decembra plno neodpratanych polamanych stromov po celej jej dlzke. V niektorych pripadoch zabranuju stromy prechodu po chodniku alebo su priamo na parjovacich miestach.

07. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Magistrát - Oddelenie cestného hospodárstva spravuje prícestnú zeleň pri komunikáciách I., II. triedy a prejazdných úsekoch ciest. Nezabezpečujeme upratovanie ani ošetrovanie stromov na súkromných pozemkoch. Je potrebné obrátiť sa na vlastníka pozemku.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
07. marec 2013

Roman

Dobrý deň,
Ďakujem za odpoveď po dvoch mesiacoch. Medzičasom sa problem už vyriešil. Pokiaľ ale mesto rieši podobné prípadz týmto spôsobom tak sa nemôžeme čudovať prečo Bratislava vyzera tak ako vyzera. Namiesto opravenia fasady staci tabuka ze pada omietka, v prípade spadnutého stromu na verejný chodník sa po dvoch mesiacoch máme obrátiť na majiteľa a pod. Nedalo by sa jednať trochu proaktívne, či už by to mesto odstránilo na vlastné náklady a potom si tieto služby fakturovala na vlastníka prípadne (ako napr, niekolko rokov padajucej fasady) by týchto vlastníkov rovno sankcionovala a následne sankcie vymáhala aj prostrredníctvom exekútora ako to robí pri bežných občanoch? mozno by mesto exekuciou tieto nehnutelnosti ziskalo do vlastnictva a mohlo sa postarat o prijemne prostredie na zivot pre obyvatelov (danovych poplatnikov)

Dakujem

Roman
Danovy poplatnik

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania