Sihoť - dopravná situácia, parkovisko v parku a na trávnikoch!

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 18. apríla 2016

Ak nejaké miesto v NZ potrebuje reguláciu vstupu/prejazdu a státia motorových vozidiel je to areál Sihote! Sihoť je rekreačnou oblasťou mesta, je tu vybudované pekné a rozľahlé detské ihrisko. V zadnej časti parku je postavený skate-park. Na Sihoť sa ľudia chodia prechádzať. Je to takmer park - a v princípe vôbec neprekáža, že cez Sihoť prechádza komunikácia pre motorové vozidlá smerujúce do areálu Atletického štadióna a autoškoly – pred vstupom je dopravná značka „Dopravnej obsluhe vjazd povolený“. ALE TO OSTATNÉ!!!!!: AUTÁ NA TRÁVNIKOCH! MLÁDEŽ KTORÁ SA „PRECHÁDZA“ PO SIHOTI AUTAMI – NA KONCI (pri stavidle nádrže) SA OTÁČA SUVERÉNNE PO TRÁVNIKOCH!!!!! PARKOVANIE HOCIKDE V ČASE KONANIA ROZNYCH AKCIÍ - parkovisko pri ZŠ poloprázdne! Sadnite si na terasu nad rybníkom a "kochajte" sa!!!!

19. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Pred vjazdom do lesoparku Sihoť na Tyršovej ulici je umiestnená zvislá zákazová dopravná značka B1: Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel a pod ňou je umiestnená dodatková tabuľa: Cieľovej obsluhe vjazd povolený !
V preklade to znamená, že v prípade organizovania športových podujatí na štadióne, v gymnastickej hale, rybárskych pretekov, cirkusového programu a iných kultúrno-spoločenských akcií toto dopravné značenie umožňuje vjazd na Sihoť ako aj parkovanie motorových vozidiel v danej lokalite.
Navrhujem Vám, ako kritikovi, plniť si aj svoju občiansku povinnosť a v rámci spolupráce s MsP ako aj s PZ SR nahlasovať „ihneď“ zistené prípady parkovania na trávnatej ploche na bezplatné telefónne číslo MsP 159, alebo na štátnu políciu.
Pre ochranu prírody je môj návrh, určite účinnejším spôsobom tieto nedostatky odstraňovať ihneď, ako neúčelné fotenie a vypisovanie podnetov na internetové stránky.

S pozdravom

Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP
22. apríl 2016

Norbertino Norberto

Ja si dovolím opýtať sa pána náčelníka. Ak tu požadujete od sťažovatela aby pri zistení každého porušenia predpisov volal na bezplatné číslo 159, ako sa treba zachovať v situácii, keď je osobné auto zaparkované na trávnatej ploche a tento priestupok aj napriek tomu, že ho vidia členovia MsP na obchôdzke a neriešia ho. Mám volať na bezplatné číslo 159? Prečo takéto porušenie policajt na obchôdzke nerieši?
24. apríl 2016

Martin Vyžinkár

Dobrý deň pán Tőkőly, ešte raz sa vrátim k téme Sihoť & autá. Prvá poznámka: pozrite si prosím Vás ešte raz fotografie, zvlášť detaily áut parkujúcich na trávniku (všetkými štyrmi kolesami dokonca) – na to je aká výnimka zo zákona???? Ako s tým súvisí dopravná značka "Cieľovej obsluhe vjazd povolený"? Druhá poznámka: používanie tohto portálu ako cesty pre upozornenie na neriešené problémy v meste sa mi zdá omnoho vhodnejšie ako volať na 159 (čo občas robím tiež). Moja skúsenosť je taká, že riešiť podobné problémy MsP záujem nemá. Skúste si preveriť, kto mal 16.apríla u vás službu a prechádzal po ceste/chodníku popri vodnej nádrži na Sihoti vozidlom MsP Peugot (ako sa otočil na konci cesty pred výjazdom na hrádzu by som bol veľmi zvedavý, možno je to ale detail. Možné ale tiež je, že sa aj toto vozidlo otáčalo na trávniku pri brehu nádrže. Čo sa somozrejme nesmie, aj keď je to MsP!). Táto hliadka prechádzala bez akéhokoľvek záujmu Sihoťou tak, ako je vidieť z priložených fotografií. Nebolo ich pracovnou (tiež občianskou) povinnosťou zakročiť? Bolo, len chýba záujem a citlivosť na podobné veci – „....veď on to je dobrý človek, len má taký zvyk že si odloží auto kam sa mu zachce, na chodník, do trávy....“. Okrem Vašej odpovede by som privítal tiež stanovisko zodpovedného pracovníka MsÚ – stav dopravy, neuveriteľná tolerancia k priestupkom a zvyky ktoré z toho vyplývajú, si žiadajú prehodnotenie dopravného riešenia a značenia viacerých lokalít, Sihote určite. Parkovísk máme po meste dosť. Treba len na ne vrátiť autá z chodníkov a trávnikov. S pozdravom. MV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania