Podchod Trnavské Mýto

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anna Gombošová 01. mája 2016

Žiadam o informáciu o riešení problému podchodu na Trnavskom mýte,ktoré je veľmi mierne povedané v katastrofickom stave.

Ide hlavne o hygienu,špinu v podchode, poškodené a počmárané steny. Pribudli rozbité sklá z miest, kde bývali obchody, tam je teraz smetisko, v ktorom prespávajú bezdomovci. O takej maličkosti, že pohyblivé schody prestávajú fungovať o 17.00, keď je v podchode najväčšia frekvencia, a nepremávajú v sobotu a nedeľu, radšej ani nehovorím, na to sme si už pomaly zvykli.

Keď boli Košice vyhlásené za mesto kultúry, objavili sa v zahraničnej tlači fotografie z Luníka IX.Myslím, že nikto z nás nechce, aby sa v súvislosti s našim predsedníctvom v EU objavili fotografie uvedeného podchodu ako charakteristika Bratislavy.

Za urýchlenú informáciu o riešení problému vopred ďakujem Gombošová

06. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti so stavom podchodu na Trnavskom mýte Vám oznamujeme, že v najbližšom čase bude prebiehať kompletné vyčistenie podchodu, vrátane vyčistenia stien a antigraffiti náteru, vyčistenia podlahy, stropov, svietidiel, prístreškov a rôznych drobných opráv, ktoré by malo byť ukončené do 30.06.2016. Taktiež bude zabezpečené nové zadebnenie momentálne nevyužívaného nájomného priestoru v strede podchodu OSB doskami a ich náter. Momentálne prebieha výberové konanie na nového dodávateľa, ktorý bude zabezpečovať čistotu aj v podchode na Trnavskom mýte. Dúfame, že podchod bude potom oveľa čistejší.

Oddelenie komunikácie a marketingu
11. máj 2016

Marianna

A na to, že je podchod v dezolátnom stave prišli z Magistrátu teraz ? Výberové konanie bude samozrejme niekoľkonásobne predražené, predsedníctvo EÚ je tento rok (2016). Krásny obraz Bratislavy. Ísť tade po 18.00 h je vhodné pre vyznávačov adrenalínového športu. Chodím tade dosť často, no ani raz som nestretla MsP, dokonca ani v blízkosti tržnice, kde to vyzerá ako na Luníku IX.
20. máj 2016

Jana Kovalovská

Už niekoľko rokov kompetentní sľubujú rekonštrukciu podchodu. Centrum mesta a vážne to prirovnanie k Luniku IX. zodpovedá. Núdzové riešenia, zadebnenie, náter, tiež niečo stoja a dlho nevydržia. Niekedy mám pocit, ako by ten podchod mesto udržiavalo ak bezplatný prístrešok pre bezdomovcov. Viditeľná hanba Hlavného mesta. Nie raz som tam stretla aj cudzincov - turistov.
02. júl 2016

gombošová anna

Vážení je 2.7.2016 a ak by som mala sumarizovať,čo sa z vašich sľubov splnilo,vychádza mi 0.Vlastne predsa niečoTo rozbité sklo sa odstránilo a priestory sa zadebnili.Ostatné nedostatky ostali bez zmeny.Ba ešte pribudol bonus -pohyblivé schody sa zastavili úplne.Veď starší a handicapovaní občania mestu len zavadzajú,nech sedia doma!!! Viem, že magistrát teraz v prvom pláne rieši úlohu prezentovať Bratislavu ako Potemkinovu dedinu v predsedníctve únie a ráta sa s tým, že honorácia podchodmi nechodí. Máme teda zorganizovať exkurziu na Trnavské mýto,aby sa niečo pohlo? Okrem toho v podchode zas začali operovať organizované skupiny spoluobčanov zamerané na peňaženky nepozorných občanov.Pochôdzkári,alebo príslušníci polície tam nie sú k dispozícii ani omylom.
Pán primátor, nečudujte sa, že za týchto okolností rastú preferencie radikálom a stranám,ktoré ponúkajú lacné a radikálne riešenia.Užitočnejšie ako mihnúť sa na zhromaždení antifašistov by bolo zasadiť sa za vyriešenie praktických problémov občanov tohto mesta
04. júl 2016

Jana Kovalovská

To je fajn, možno vydrží aspoň 48 hodín čistý. Oceňujem, že prebieha výberové konanie na údržbu, ale čo rekonštrukcia? Ani nejaká vízia? Nemali by občania urobiť zbierku a vyhrnúť si rukávy, keď naše dane nestačia...
12. júl 2016

Anna Gombošová

Podchod Trnavské mýto

V marci som avizovala problém podchodu na Trnavskom mýte,ktoré je veľmi mierne povedané v katastrofickom stave.
Ide hlavne o hygienu,špinu v podchode, poškodené a počmárané steny. Na to, že pohyblivé schody prestávajú ísť o 17.00 a v sobotu a nedeľu nefungujú vôbec,sme si už zvykli.
Vážení, je júl a nedostatky ostali bez zmeny.Ba ešte pribudol bonus -pohyblivé schody sa zastavili úplne.Veď starší a handicapovaní občania mestu len zavadzajú,nech sedia doma!!! v podchode zas začali operovať organizované skupiny spoluobčanov zamerané na peňaženky nepozorných občanov.Pochôdzkári,alebo príslušníci polície tam nie sú k dispozícii ani omylom.Nečudujte sa, že za týchto okolností rastú preferencie stranám,ktoré ponúkajú radikálne a násilné riešenie problémov

20. júl 2016

Ignác gwsssc

10 miest, ktoré by sme turistom radšej nemali ukazovať
6. Podchod pri Tržnici
http://www.aktuality.sk/clanok/357182/devat-miest-ktore-by-sme-turistom-radsej-nemali-ukazovat/

"Narazil však na netradičnú prekážku - podchod oficiálne neexistuje, aspoň podľa papierov."

:-D
15. apríl 2019

Peter Oravec

Toto je už zrejme dávno vyriešené, podchod je opravený a aj ako-tak funkčný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania