Nákladné autá Tupého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Ada 25. apríla 2016

Dobrý deň,

po Tupého ulici celý deň jazdia veľké tatrovky naložené zeminou aj napriek zákazu vjazdu. Vznikajú tak nebezpečné situácie, nakoľko pri strete s tatrovkou na tak úzkej ulici skutočne nie je kam uhnúť.
Zaujímalo by ma prečo ste povolili výstavbu v lokalite bez normálneho prístupu na stavbu. Ďakujem za odpoveď.

25. apríl 2016

Ada

oprava - zákaz vjazdu nad 3,5t platí len pre most... Inak nechápem prečo nie pre celú ulicu, keď je taká zúžená... Viď video - &feature=youtu.be
25. apríl 2016

Peter

Ada: problém je v tom, že je to JEDINÁ prístupová cesta na danú ulicu (ak teda neberiem most, ktorý je len pre osobnú dopravu, navyše len pre jedno auto čo do šírky). Treba si uvedomiť, že keby tam tie nákladné autá nemali povolený vjazd, tak by ste ani Vy nemohli bývať tam, kde bývate - pretože inak by skrátka tá výstavba neprebehla.
Apropo, skúste sledovať úradnú tabuľu www.banm.sk, kde sú (zvyčajne) všetky oznámenia o výstavbe v mestskej časti a ako obyvatelia ich samozrejme môžete v rámci konaní pripomienkovať.
25. apríl 2016

Ada

Peter, ved prave o to ide, celu lokalitu chcu nezmyselne zastavat, pricom k nej nevedie normalna pristupova cesta. Najskor by sa mala vyriesit doprava. Proti vystavbe na Kolibe sa bojuje uz dlhsie, zial vsetci vieme ako to v tomto state chodi...
04. máj 2016

Mária

Niektorí by sa dnes mail zodpovedať za smrť cyklistu..toto povoliť to treba mať silný žalúdok.....čo na to hovoríte pani Danová? pán Kocka? pán Kusý? Magistrát? Krajský dopravný inšpektorát? Ako ste zvládli výstavbu? Ani smrť Vás asi nezastaví...
05. máj 2016

Ada

Odpoveď sa nedozvieme... Je mi zle keď vidím cyklistov alebo chodcov ísť po tej ulici bez chodníka a rútiace sa tatrovky. Je len otázkou času kedy sa zopakuje nešťastie zo začiatku týždňa :(
05. máj 2016

Martin Stastny

Dnes na slovensku nie je nikto za nic zodpovedny. Staci ze mate teply flek na urade a ste safe. Keby ten uradnik co ignoruje niekolko mesiacov podnet na vytlk, koli ktoremu zomrel clovek bol brany na zodpovednost inak by sa tvaril. Takto isto dopadnu nakladne auta na Tupeho, pokial niekoho nezrazia bude podla uradov vsetko v poriadku. Ale to ze zdevastuju celu ulicu uz je starostou obyvatelov ktory tam ziju.
Dopravna znacka hovori jasne, zona kde je zakazany vjazd nakladnych aut....
Som za blokaciu Tupeho ul. inak si staznosti obcanov nikto nebude vsimat!!!!!!!!!!!!!!
17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podľa vyjadrenia oddelenia Výstavby, investícií a správy majetku zvislé dopravné značenie na začiatku Tupého ul. upozorňuje vodičov, že cez most cez ŽSR má nosnosť iba do 3,5 t. t.
Aktuálne prebiehajú jednania s investorom ohľadom riešenia dopravnej situácie na Tupého ul.



Jana Plevová
28. september 2016

gargamel

Chce sa mi zvracať z celého prístupu magistrátu k situácii, denne sa tadiaľ premelie niekoľko desiatok ťažkých nákladných aút, niekoľko zaparkovaných súkromných áut zamestnancov ŽSR, ZSSK bolo na parkovisku od otáčania ťažkých nákladiakov už poškodených, cesta na jedno auto, most cez ŽSR je uzavretý do odvolania a tak sa dostať z jedného konca Tupého ulice, konkrétne z parkoviska ŽSR, na ktorom okrem iného z polovice parkujú zamestnanci Doprastavu a blokujú tým parkovanie ľuďom, ktorý chodia do práce, je v pracovné dni na niekoľko desiatok minút (ulica o dĺžke 2km) v špičke po 14:30 a ráno do 8:00... Snáď sa niekto nad tým už konečne zamyslí a príde sa tam z magistrátu aj pozrieť na tú zaplátaninu, ktorá sa nedá ani nazvať asfaltom, hanba toto..
02. december 2016

Branislav

Nepredpokladam ze sa na spodnej casti Tupeho a ani na vrchnej (od Sliackskej) nieco zmeni k lepsiemu... investori sa s mestom ocividne snazia hladat co najlacnejsie riesenia a vyzera to ze uplne odignoruju povdone schvaleny uzemny plan. Tuto situaciu dokonca verejne publikuju na svojich web strankach.
02. december 2016

Vladimira

Jedna sa o problem, ktory sa tyka stareho i noveho Tupeho ulice......Podľa vyjadrení developerov, sa dočasne skolaudovaná komunikácia bude rozširovať a tým pádom nebude vybudovaná komunikácia pôvodne schválená v územnom pláne. Niektorí developeri už dokonca túto situáciu verejne publikujú na svojich webových stránkach viď https://parkpodkolibou.sk/sk/park-pod-kolibou

Chcem týmto apelovať na Magistrát hlavného mesta ako aj na starostu mestskej časti, aby nedopustili takého výrazné zhoršenie kvality života svojich obyvateľov pre úsporu financií developerov!
02. december 2016

Vladimira

Poslali sme dalsi podnet, ktory momentalne caka na schvalenie adminom stranky. Pretoze namiesto komplexneho riesenia problemu, presuvaju dopravu z jednej strany ulice na druhu a kedze povodny developer GTC rozpredava pozemky, jeden z developerov kupil cestu a teraz ju pouziva ako obsluznu komunikaciu aj pre novovznikajuce stavby. Myslime si, ze koli setreniu nakladov developerov na riesenie komunikacie, budu tlaky na pouzivanie existujucich i ked nepostacujucich cestnych komunikacii....v celej tejto oblasti.... narast zataze dopravy sa bude tykat, Sliacskej, Tupeho, Podkolibskej a tak isto Krahulcej ulice... smerom na Raciansku. momentalne neexistuje ina cestna komunikacia, ktorou by sa obyvatelia mohli dostat do mesta. A kedze postupnymi snahami zmenit uzemny plan z povodneho Podhorskeho Pasu, ktory mal ulavit Racianskej a vyriesit dopravu nielen Koliby tak aby hlavna cesta viedla popri zeleznici od Race az do mesta. Ak sa povoli tato zmena bude nasledovat dalsia zmena a to v oblasti Stanice Vinohrady a Horskej ulice a budeme mat velmi komplikovanu dopravnu situaciu. Ak sa spoja ciastkove podnety oboch stran ulic Tupeho a taktiez Podkolibskej je jasne ze ziadny obyvatel stvrte s tym nesuhlasi a bolo podanych mnozstvo peticii na magistrat a mestsku cast Nove Mesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania