Ohrozovanie chodcov - priechod zdr. stredisko Vajnory

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin Bak 25. apríla 2016

Dobrý deň
Na uvedenom mieste dochádza k húfnemu predchádzaniu autobusov stojacich na zastávke v smere do Vajnôr cez plnú čiaru napriek zákazu a následne ohrozovaniu chodcov na prechode za zastávkou.
Značku zákaz predbiehania treba umiestniť na samostatnú tyč pred strom, ktorý ju zakrýva, vyznačiť dvojitú plnú čiaru a poslať tam policajtov nech to tam pravidelne kontrolujú.
S pozdravom

25. apríl 2016

Branislav Nopp

Podporujem tento podnet. V zahranici byva zvykom vytvorit mechanicku zabranu vo forme ostrovceka, aby nevznikali podobne situacie opisane p. Bakom.
25. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Na doriešenie prechodu pre chodcov pri zdravotnom stredisku je spracovaná projektová dokumentácia, prechod má v rámci investičných akcií Hlavného mesta SR Bratislavy riešiť Generálny investor Bratislavy, ako svetelne riadený. V súčasnosti prebieha súdne konanie, súd vydal predbežné opatrenie, aby stavebník, ktorým je Hlavné mesto SR Bratislava sa zdržal všetkých činností súvisiacich s touto stavbou do vynesenia právoplatného rozsudku. Vzhľadom na skutočnosť, že Roľnícka ulica je v správe Hlavného mesta SR Bratislavy odstúpime Váš podnet na ďalšie konanie im so žiadosťou o informáciu, v akom štádiu sa nachádza predmetný súdny spor. Pre úplnosť dodávame, že aj Mestská časť Bratislava – Vajnory vyvinula veľa úsilia na to, aby bol predmetný prechod bezpečný – riadený CSS, ale nie je to, že sa v tejto veci zatiaľ nesmie konať spôsobene našou vinou.
Pekný deň


Ing. Janka Meštaníková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/48224428
[email protected]
26. apríl 2016

Martin Bak

Dobrý deň p. Mešťaníková
Vami uvádzané skutočnosti sú mi známe, keďže sa nejedná o prvý podnet s týmto obsahom. To však nebráni ani premiestneniu značky zákaz predchádzania, ani namaľovaniu dvojitej plnej čiary, ani akejkoľvek inej činnosti ktorou správca komunikácia reguluje dopravu na tomto úseku.
Faktom je, že chodci sú tu permanentne ohrozovaní a niečo spraviť treba. V noci zo včera na dnes sa na hlavných uliciach v správe hl.m. maľovali čiary - dvojitá čiara už mohla byť namaľovaná.
S pozdravom
15. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k informáciám mestskej časti dodávame, že ako najrýchlejšie a najjednoduchšie opatrenie sa javí zmena dopravného značenia - osadenie značky Zákaz predchádzania (B29a), ktorú správca komunikácie doplní.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
24. október 2016

Martin Bak

Značka bola premiestnená a je lepšie viditeľná, avšak predbiehanie a ohrozovanie chodcov na prechode pre chodcov sa veselo deje ďalej. Chcelo by to minimálne vyznačiť dvojitú plnú čiaru, alebo, najlepšie, dať mechanickú zábranu doprostred cesty pozdĺž autobusovej zastávky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania