Chýbajúca šípka na odbočenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. apríla 2016 Odoslané z mobilnej aplikácie

Chyba sipka na odbocenie do prava. Auta zbytocne cakaju na zelenu rovno s odbocenim a ked sa dockaju tak maju zelenu na prechode aj chodci. Pri vacsom pocte chodcov auta neprejdu a mozu znovu cakat. Celkovo su tieto semafory nezmyselne nastavene.

17. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta.

V rámci stavby "Nosný systém MHD" prišlo k rekonštrukcii cestnej dopravnej signalizácie v tejto križovatke. Na ramene Jantárová cesta v smere od Starého mosta prišlo k nasledovnej zmene. Masky návestidiel s plným svetlom boli nahradené maskami so smerovým šípkami a to pre odbočenie vľavo a pre priamo-pravý smer.
Na základe tejto úpravy je Vaša požiadavka na umiestnenie návestidla s doplnkovým signálom so zeleným svetlom v tvare šípky vedľa návestidla so smerovými šípkami v rozpore s vyhláškou č. 9/2009 Z. z. § 9 ods. 3 písmeno g,.

Na návestidlách pre priamo-pravý smer je signál "Voľno" prisvietený signálom so žltým svetlom v tvare chodca. Vozidlá odbočujúce vpravo musia dávať prednosť chodcom na priechode pre chodcov, na ktorom je tiež rozsvietený signál "Voľno". Spôsob riadenia je v tomto prípade v podstate totožný s predchádzajúcim, aj keď v jednej fáze riadenia bude mať časť priechodu cez Farského signál "Voľno" mimo signálu "Voľno" pre priamo-pravý smer od Starého mosta.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania