Špinenie namiesto čistenia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Richard 02. mája 2016

Spina na uliciach je u nas klasika. Preto si neumyvam auto ked ma prsat, hoci dazd cisti ulice za ich skutocnych znecistovatelov.

Dnes vsak niekoho napadlo ze vystrieka ulice ktore pred par dnami umyl dazd.

Snaha sa vsak absolutne mina ucinku. Namiesto cistenia (to by museli fyzicky odpratat spinu z krajnic) sa iba poleje prach na ceste ktory sa potom nalepi na auta. Ak ste si auto poriadne umyli mate spolu. Snaha o ciste auto vychadza rovnako nazmar ako investicia do zavlazovania vozovky - v aprili!

Tomu fakt nerozumiem aky ucel splna polievanie vozovky. Okrem teda toho ze ciste auta su opat spinave.

02. máj 2016

Richard

Doplnenie: Čistené striekaním vody boli ulice Rybničná a Roľnícka vo Vajnoroch. Auto na obrázku bolo 1h pred tým vyglancované, po prejazde len časti Rybničnej a časti Roľníckej (čo najpomalšie ako sa dalo) vidno, aká "čistá" ostala vozovka po polievaní.

Kým nebudú cesty a krajnice v normálnom stave, tak sa určite nebudú dať "vystriekať". Rovnako ak sa nebude dodržiavať zákaz špinavých vozidiel na ulice. Rybničnú už rok znečisťujú nákladné vozidlá, ktoré vytvárajú vo Viniciach tú kopu zeme. Nielenže hrubo znečisťujú cyklocestu, ale aj vozovku na Rybničnej.
03. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Richard,

ceníme si Vaše postrehy ohľadne čistoty ciest v našej Mestskej časti Bratislava – Vajnory. Nakoľko ste však bližšie nešpecifikovali lokalitu, resp. ulicu, na ktorej sa polievanie bez čistenia uskutočnilo, môžeme zaujať stanovisko len k našej činnosti zabezpečujúcej čistotu ciest. Nami sú v rámci MČ čistené len krajnice s dosahom do 110 centimetrov do vnútra vozovky. Toto čistenie bolo vykonané zatiaľ dvakrát na nami spravovaných cestách. Voda bola použitá len na zvlhčenie povrchu, aby sa zabránilo prašnosti. Naša Mestskej časti Bratislava – Vajnory nedisponuje technikou na polievanie ciest, takže toto čistenie o ktorom píšete Vy, bolo zabezpečované na komunikácii, ktorá je v správe iného subjektu, predpokladáme - magistrátu.
V prípade, že nám uvediete bližšie, ktorej komunikácie sa toto čistenie týkalo, budeme to ďalej preverovať.
Uvedené Vám dávame na vedomie.

S úctou


Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM
03. máj 2016

Richard

Dobrý deň pán Krištofič,

v nahlásení som uviedol ulicu, systém to ponúka aj na mape. Následne som to ešte doplnil formou aktualizácie podnetu s vymenovaním ulíc aj so screenshotom obrazovky, deň pred Vašou odpoveďou, pravdepodobne ste ju nečítali.
03. máj 2016

Peter

neviem preco je tento podnet vyrieseny, ked nie je? ja som tiez zavlazovacie auto na dlhych dieloch to bude mat na svedomi magistrat treba ich kontaktovat a a potom ukoncit podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania