Kalamita v meste - stacionárna doprava

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. januára 2013

Ja viem že je v Bratislave kalamitný stav, ale mestská údržba by konečne po x rokoch mohla začať riešiť aj stacionárnu dopravu a aspon raz prejsť všetky parkoviská s pluhom, aby sa aspon hlavné prejazdové trasy odpratali od snehu. Veď ľudia zbytok odhádžu.
Tie časy sú preč, keď sa ľudia chytili lopát a všetky parkoviská odpratali sami.

21. január 2013

no

Casy vobec nie su prec. Vcera som takto s lopatou odpratal 2 parkovacie miesta pred blokom. Najskor jedno. Ale ked som potreboval odbehnut autom do lekarne a obchodu tak "mily" sused to pochopil tak, ze pre neho som polhodinu vynasal sneh na luku. Cize po navrate z obchodu som upratal druhe miesto. Ale vobec ma to netrapi, zijem zdravsie :-) a sused ma tiez kde parkovat.
28. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie cestného hospodárstva zabezpečuje zimnú údržbu v meste na cestách I a II triedy. Bol vytvorený operačný plán, ktorý schválil primátor HL. mesta Bratislavy. Podľa operačného plánu sa čistia cesty I a II triedy a prejazdné úseky MHD. Ďalej sa čistia chodníky, námestia, schody, priechody pre chodcov,lávky, uvoľňujú sa uličné vpuste. V operačnom pláne nebolo schválené čistenie parkovísk. Hlavné mesto ani nemá kapacity na takúto službu nemá kapacity ani financie. Spoluúčasť obyvateľov pri udržiavaní čistoty a poriadku v okolí ich bydliska je podľa nášho názoru prirodzená súčasť života aj v meste rovnako ako na vidieku.

Mgr. Marek Papajčík
Referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania