Návrh na umiestnenie značky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Luboš Valuška 19. januára 2013

Dobry deň,

touto cestou podávam návrh na umiestnenie značky „Slepá ulica“ na cestu( ulicu) Mokráň záhon v časti, kde je odbočka do Firmy Hagardhall. Táto ulica je slepá a konči pri jazere Zlaté piesky. Ulica v tejto časti sa extrémne zužuje. Napriek tomu, že ide o obojsmernú cestu. Po tejto ceste neprejdú vedľa seba dve autá, vždy jedno musí čakať. Problém je ale inde. Do tejto zúženej cesty veľakrát zablúdia kamióny, ktoré vozia tovar do logistických firiem. Z tejto ulice sa však nemajú ako dostať von. Výsledok vám posielam vo fotodokumentácii. Takto vyzerá moja záhrada, keď sa kamión dostane na túto zúženú cestu. Tato situácia sa opakovala po sebe dva krát v časovom rozmedzí 3 mesiace. Bola mi spôsobená škoda, ku ktorej vôbec nemuselo prísť.

Ďakujem za kladné vybavenie môjho podnetu

25. január 2013

Luboš Valuška

Tak toto je novy stav, ktory sa udial vćera v čera 24.1.2013, a takto to pokraćuje dalej, už to presahuje mieru, vodič mi ukazoval aj GPS fakt mu to ukazuje tento smer, povedal za ak by boli spravne označene cesty a firmy tak tam nepôjde. Firmy nemaju vôbec označenia a smerovania, samozrejme nie je oznacená ani cesta že tam takéto auto nema čo hladať lebo sa odtial nedostane von!!!

Valuśka Luboš
13. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Dňa 01.02.2013 bola vykonaná obhliadka dopravnej situácie v predmetnej lokalite za účasti príslušníka KDI KR PZ. Bolo konštatované, že Vaša žiadosť je opodstatnená. Následne bol vypracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý bol dňa 12.02.2013 schválený v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Realizácia schváleného projektu organizácie dopravy bola zaradená do harmonogramu plánovaných prác. Realizácia prebehne až po výberovom konaní na spoločnosť, ktorá bude práce obdobného charakteru vykonávať pre Mestskú časť Bratislava - Ružinov.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
13. február 2013

Luboš Valuška

Este by som chcel doplnit ze by asi stalo za zvazenie tam dat dve znacky a to " slepa ulica" a "zuzena komunikacia obojsmerne"

dakujem Valuśka
15. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu oznamujeme, že dopravná značka " Slepá ulica " bola už osadená.
K Vašej žiadosti o osadenie ďalšej dopravnej značky A4a - zužená cesta nemá v zmysle vyhlášky v danom prípade opodstatnenie a ani by nebolo Krajským dopravným inšpektorátom akceptované.

Ing. Ladislav Illa, referát regionálneho rozvoja
Tatiana Baáriová, kancelária starostu
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prikladáme foto.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
01. október 2014

Valeria Kmotrikova

Dotycny pan co sa stazuje na to ze mu opakovane autá poskodili plot, si je aj trocha sám na vine. Predtým nez záhradu kúpil bol pozemok určite užší a on si ho rozšíril na úkor cesty. Okrem toho jeho dom postavený nedávno presahuje limity na výstavbu v tejto casti - domnievam sa ze nema ani stavebne povolenie.
víkendová záhradkárka.
01. október 2014

Luboš Valuška

Vážená pani Kmotríkova, čo sa týka stavebného povolenia, kludne môžete prísť a dám vám ho k nahliadnutiu, tak isto aj kolaudačné rozhodnutie, nakoľko záhradná chata je už aj kolaudovaná. Môžem vám presne ukázať hranice pozemku na geometrickom plané, pred a po stavbe. Som na svojej hranici a to čo sa vám možno zdá že je v ceste tak tam bol nasadený orgován, viem že by ľudia jazdiaci po tejto ceste 90km/hod privítali keby som svoj pozemok o 1 meter zúžil, ale nie som až taký dobrosrdečný . Môj pozemok ma podľa listu vlastníctva 618 m2 ale skutočná ohraničená veľkosť je 588 m2. Takže toto sú moje fakty a nie, vaše domnienky. A ešte pre zaujímavosť, cesta patrila vlastníkom záhrad v podieloch, stať ju pred r 1989 jednoducho zobral a nechal takto chátrať. Už by sa malo prestať rozlišovať záhradné chatky a rekreačné chaty, jednoducho to limitovať 2/3 pozemku zeleň ( nie betónové parkoviska na celu plochu) a 1/3 pozemku rekreačná chata, tak by to bolo každému jasne a samozrejme to aj dodržiavať, ale bohužiaľ. A keďže ste to už načali, dovolím si odpovedať aj iným takzvaným vlastníkom záhrad, stavebne povolenie som si vybavil bez jediného úplatku a známosti a behal som za tým rok.
Celoročný Záhradkár

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania