Dopravné nehody na križovaní ulíc Halašova - Pluhová

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Dalibor 01. mája 2016

Na križovaní ulíc Halašova-Pluhova sa neustále stávajú dopr.nehody aj napriek značke "Daj prednosť" a nepomohli ani stĺpiky na chodníku, ktoré chodcom a matkám s kočíkmi iba zavadzajú. Týchto nehôd sa mi podarilo nafotiť už sedem. Len v apríli 8.4. a 27.4. (viď. foto) Vodiči z Vajnorskej na Račiansku prechádzajú po Halašovej (mapka 1). Riešenie by bolo veľmi jednoduché: urobiť Halašovu ako jednosmernú a vodiči by boli nútení pokračovať zo Zátišia po Hattalovej na Závodníkovú (príp.na Gavlovičovu), Hálkovu a Riazanskú.(mapka 2). Nakoľko Závodníková či Gavlovičova končia na Pluhovej, vodiči ju nemôžu "preletieť" tak ako to robia na Halašovej. Stĺpiky by sa oveľa viac hodili na výjazde z Pluhovej na Vajnorskú. Ak na chodníku Vajnorskej parkujú autá, vychádzame na Vajnorskú naslepo !

10. máj 2016

Tomas

Pravda pravda,aspon keby tam stopku dali,ale nic,byvam tam a uz som tam vydel asi 30 nehôd,moja mamka bola dokonca ucastnickou jednej ked donej napalil a nedal prednost,na slovensku je to tak,
13. máj 2016

Silvia Švecová

Tiež som bola s dieťaťom v kočári na chodníku na Halašovej takmer zrazená, keď nabúrané auto katapultovalo na chodník... našťastie skončilo v stĺpe verejného osvetlenia.
18. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia Výstavby, investícií a správy majetku Halašova a a Pluhová ulica - miestna komunikácia III. triedy nie je zverená MČ BANM do správy a údržby.
Podnet bol presmerovaný na Magistrát.

Jana Plevová
29. október 2016

Dalibor

Dnes 29.10.2016 znova ďalšia nehoda na križovatke z dôvodu nedania prednosti (a tiež nehoda pred cca dvoma týždňami, ktorú som nestihol vyfotiť)
Myslím si, že kým sa tam niekto nezabije, tak sa s tým nebude robiť nič !!!
27. marec 2017

Vladimír

Prosím už riešili kompetentní tento problém? Nič sa tam nezmenilo. Nehody pribúdajú. V blízkosti je detské ihrisko, čaká sa tragickú nehodu? Pri nehodách sú autá často katapultované na chodníky. Stĺpiky trocha pomohli, ale keď zaparkuje auto hneď za stĺpiky, nevidno prichádzajúce auto. Pomohlo by aj zrkadlo na opačnej strane križovatky, aby bolo možné vidieť prichádzajúce auto, horizontálne značenie na ceste STOP tesne pred križovatkou. Zjednosmernenie ulice Halašova, by len asi problém prehodilo na susednú križovatku. Ďakujeme za skorú odpoveď. Obyvatelia Pluhová 14.
27. marec 2017

Dalibor

Nesúhlasím s tým, že "zjednosmernenie Halašovej ulice by problém prehodilo na susednú križovatku" Ak si pozriete prloženú mapku, uvidíte, že vozidlo idúce po Halašovej môže Pluhovú prebehnúť, avšak vozidlo idúce po Závodníkovej nemôže Pluhovú prebehnúť krížom, ale musí odbočovať doprava alebo doľava - je donútené takmer zastaviť.
27. marec 2017

Vladimír

Ďakujem za promptnú reakciu Dalibor. Máte pravdu, križovatka Závodníková Pluhová je kolmá na seba a bola by asi bezpečnejšia a je aj prehľadnejšia. Halašova od Pluhovej už jednosmerná je, mohla by byť už od ul. Zátišie. Nech rozhodnú kompetentní, aby sa tento prípad nemusel zbytočne medializovať, keď sa tam stane závažnejšia nehoda. Výjazd Pluhová Vajnorská je tiež nebezpečný, pokiaľ parkuje auto vľavo a znemožňuje výhľad na Vajnorskú. Od 18. mája 2016 uplynie už rok a zatiaľ žiadne riešenie od Magistrátu a MČ Nové Mesto.
08. október 2020

Dalibor

13 augusta 2020 - ďalšia nehoda na Halasovej ulici . Budeme čakať kým sa niekto nezabije ? Všetky nehody nevidím, skúste si zistiť na polícii koľko ich už bolo.
08. október 2020

Vladimír

Prosím kompetentných o vyjadrenie. Ak už nie možné zjednosmerniť Halašovú v tom úseku v opačnom smere ako navrhoval Dalibor, tak môj podnet pre kompetetných a pána starostu.
Čo keby sa tie kolíky posunú ďalej aj na úkor ďalšieho parkovacieho miesta a bude lepší výhľad z Halašovej vpravo, prípadne nech je výrazna stopka priamo na ceste pred križovatkou aj pred ňou. Daj prednosť značka je nedostatočná.
26. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Táto komunikácia nie je v správe MČ BANM a už vyššie bolo napísané, že zodpovednosť za riešenie podnetu mala byť postúpená na Magistrát v roku 2016. Preto postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na Magistrát hl. mesta.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
26. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. máj 2022

Vladimír

Dobry den.
Prosíme promptnú reakciu na daný problém hlavné mesto Bratislava. Problém sa len pohadzuje a oddialuje a nerieši sa vyše 5 rokov. Za ten čas tam vzniklo desiatok dopravných nehod. Čaká sa pokiaľ tam nebude smrteľná nehoda? Už niekoľkokrát bolo narazené vozidlo katapultované na chodník kde boli chodci a maminy s kočíkmi.
Dovoľujeme si požiadať o vyjadrenie primátora hlavného mesta.
Ďakujeme.
Obyvatelia okolitých ulíc.
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácie III. triedy na území hlavného mesta sú v správe mestských častí.
Zoznam komunikácii: https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/Zoznam%20pozemn%C3%BDch%20komunik%C3%A1ci%C3%AD%20na%20%C3%BAzem%C3%AD%20Bratislavy%202022.pdf
Komunikácie boli zverené do správy MČ Nové Mesto v roku 1992. Pripájame aj protokol so zoznamom zverených ulíc.
V prípade ďalších otázok poprosíme MČ Nové Mesto o kontaktovanie oddelenie správy komunikácii.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Nové Mesto

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania