Totálne zanedbaná zastávka Cintorín Vrakuňa

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Vladimír 03. mája 2016

Niekolky krat ziadam kompetentnych, aby konecne zacali robit so zastávkou BID Cintorín Vrakuňa. Vždy keď prší, spravia sa tam obrovské kaluže, všade je blato, cesta je jeden tankodrom. Cestujúci sa nemajú kde schovať pred vetrom a dažďom a všade je kopa špakov.

10. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne informácie, ktoré poskytol investor - mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB):

V rozpočte Hl. mesta SR Bratislavy v rámci prvku 2.2.4 Výstavba a údržba parkovísk sa od roku 2013 pripravuje rekonštrukcia existujúceho parkoviska pri cintoríne Vrakuňa. Stavba je rozdelená na dve samostatné časti. Prvou časťou je rekonštrukcia súčasného parkoviska v rozsahu vybudovania nového odvodnenia, osvetlenia, rekonštrukcie trolejového vedenia a vybudovania nového zázemia pre vodičov trolejbusov. Druhou samostatnou časťou stavby je realizácia plnohodnotnej zastávky MHD na Popradskej ulici v smere do Vrakune spolu s realizáciou nového výjazdu z Krajinskej cesty do Popradskej ulice.
Na II. časť stavby Úprava zastávky MHD cintorín Vrakuňa – smer Dolné hony bolo začaté územné konanie. Voči vydanému súvisiacemu rozhodnutiu o potrebnom výrube 7 stromov podalo odvolanie Združenie domových samospráv Petržalka. Odvolací orgán – OÚŽP Bratislava rozhodnutím zo dňa 16.02.2016 (právoplatné 1.3.2016) zamietol odvolanie Združenia domových samospráv a potvrdil rozhodnutie MČ BA – Ružinov zo dňa 02.11.2015 na výrub týchto stromov. Podľa našich informácií bude územné rozhodnutie napísané a predložené na podpis v priebehu 19. týždňa 2016. Po vydaní právoplatného územného rozhodnutia bude GIB pokračovať v zabezpečovaní stavebných povolení v priebehu roka 2016.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
11. máj 2016

Vladimír

Cize, ak tomu spravne rozumiem, tak BA pride o dalsich 7 stromov a cestujuci budu moknut nadalej :)
27. máj 2016

Branislav Smatana

Áno výrubu sa vsetky stromy a ani rekonštrukcia neprebehne a občan bude opäť tam kde bol aj predtým. Teda v tej iste situácii. Nie že by sme sa snažili ako minimalizovať takýto výrub, ale nie načo by pri práci zapájali mozog, keď môžme všetko bezhlavo vyrúbať.
03. január 2017

Vladimír

Prosím označiť podnet ako nerieseny
27. september 2018

Vladimír

Môžete prosím znova dať riešiť tento podnet z roku 2016? Možno sa pred voľbami konečne niekto rozhýbe. Ďakujem.
30. september 2018

Vladimír

Hanba verejnej dopravy, alebo prečo ju ludia nevyužívajú

Roky zanedbávaný prestupový uzol integrovanej dopravy, ide opäť zima a samospráva nebola schopná dať tam ani obyčajný prístrešok, aj lavička je tam len vďaka dobrovoľníkom. Pri takto vyzerajúcich zastávkach ľudí z áut nedostanete.
01. október 2018

Vladimír

Ďakujem kompetentným, že nereagujú, lebo ich priorita je nejaká appka, ako stav zastávok, fakt vďaka.
02. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
20. december 2018

Vladimír

koľko zím ešte musíme čakať aspoň na obyčajný prístrešok?
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dôvodom absencie prístreška na tejto zastávke je jestvujúci stav nástupišťa, ktoré sa tu v podstate nenachádza. Nakoľko situovanie, ako aj povrch nástupišťa zastávky sú nevyhovujúce, osadenie nových kapacitných prístreškov je závislé na stavebných úpravách jestvujúceho povrchu.
Úprava tejto zastávky v podobe vybudovania plnohodnotnej zastávky MHD s nástupným ostrovčekom vrátane osvetlených kapacitných prístreškov MHD, bola plánovaná v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Tento projekt zastrešuje Generálny investor Bratislavy (GIB).
Podľa informácii od GIB bolo na túto stavbu vydané územné rozhodnutie. Problém však predstavujú nevysporiadané majetkovoprávne vzťahy, nakoľko pozemky, na ktorých sa plánuje realizácia zastávky nepatria hlavnému mestu a teda musí prísť k ich vysporiadaniu, aby bolo možné požiadať o stavebné povolenie. Do dnešného dňa nie je stále doriešený reštitučný nárok podľa zákona č. 229/1991/ Zb. na stavbou dotknutú pozemkovoknižnú parcelu. S týmto pozemkom sa nemôže nakladať (predávať, zamieňať, atď.) až do právoplatného ukončenia predmetnej reštitúcie, pričom termín ukončenia tejto reštitúcie však v súčasnosti nie je možné určiť.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. január 2019

Vladimír

Čiže pri plánovanej uzávere ciest od 15.2.2019 keď má byť cez cestu záchytné parkovisko to tu bude vyzerať rovnako. tak mi povedzte čo má motivovať ľudí prestúpiť na bus? Veď je tu tma, clapkanica, špina....
20. máj 2019

Vladimír

Takto to vyzerá aktuálne.
01. december 2021

Vladimir Kocian

Magistrát stále ignoruje stav tejto prestupnej zastávky. Podnet dlhodobo neriesený.
02. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
29. august 2023

Vladimír

Prosím tento podnet dať ako neriešený, keďže samospráva na to kašle.
12. január 2024

Vladimír

Prosím opäť preposlať samospráve, alebo označiť ako neriešené, nie je možné, aby sa to za toľké roky nedalo vyriešiť.
18. január 2024

Zuzana

Dobrý deň, pripájam sa s podnetom k stavu zastávky. Niekoľko rokov takmer každý deň prestupujem na tejto zastávke a je to už fakt zúfalé. Keď prší, fúka, nie je kam sa schovať. Rovnako keď praží slnko v lete. Často sa stáva, že autobusový spoj vynechá a príde až ten ďalší v poradí a tak v daždi a v blate stojíte aj 20 min. Je to nehumánne. Neviem si predstaviť aký veľký je ten problém postaviť prístrešok, tak ako je na druhej strane v opačnom smere. Tam sú aj dva. Tu človek prosí len o slušný a funkčný prístrešok. Takto to prosím ďalej nemôže ísť. Sledujem koľko rokov sa to tu rieši a bezvýsledne....
14. marec 2024

Vladimír

Ochvilu bude 8 rokov od zadania príspevku a stále sme sa nikam neposunuli, krásne sa žije v tomto meste.
25. marec 2024

marian meszaros

Z mojej strany je to neschopnosť úradníkov, postaviť plnohodnotnú zastávku pre BID. Podľa katastra sú v línií s cestou ešte pred jestvujúcou zastávkou pozemky Hl.mesta BA! LV1201, C pč.6083/7, 600m2. Ešte aj ďaľšie pozemky. Je to veľká hanba a neviem pochopiť že sa s touto zastávkou nič nedeje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania