Detské ihrisko na Kapušianskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Helena Senajová 05. mája 2016

Jedná sa o revitalizáciu detského ihriska. Preliezky, ktore tam sú, su určené len pre staršie deti, preto by bolo dobré doplniť tam preliezky pre menšie deti, vycistiť piesok, lavičky, opraviť smetné koše, upraviť terén buď štrkom alebo iným mäkkým podkladom pod preliezkami. Takto je to ihrisko viac menej opustené a zdržujú sa tam bezdomovci, narkomani a mladež, ktorá tam chodí piť alkohol a fajčiť. Myslim si, že by revitalizáciu ocenili najmä mamičky a detičky, veď predsa na to detské ihriska slúžia a škoda, aby tam len tak chátralo.

27. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Uvedené ihrisko pracovne nazývame Medzilaborecká. Mestská časť zabezpečuje prostredníctvom Ružinovského podniku VPS a.s. v priebehu mesiaca máj / jún výmenu piesku na všetkých detských ihriskách. Zabezpečíme opravu lavičiek a odpadkových košov a rovnako upozorníme dodávateľa prác na dôslednejšie dočisťovanie ihriska. Žiaľ ihrisko nemôže byť toho času zaradené na komplexnú rekonštrukciu, na koľko ide o vo väčšej miere o pozemok v správe Ministerstva hospodárstva a v zmysle Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy Čl.90 odsek d) výdavky z rozpočtu mestskej časti môžu byť investované iba do zvereného majetku, z tohto dôvodu sa na ihrisku vykonáva iba základná údržba – dočisťovanie, výmena piesku a drobné opravy.

S pozdravom



kancelária starostu
24. september 2019

Jana

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, či sa toto detské ihrisko plánuje revitalizovať. Mám informácie, že pozemok by už nemal byť v správe Ministerstva hospodárstva. Ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania