Dlhodobo neodhrabané a neudržiavané chodníky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. januára 2013

Celú túto zimu nie sú odhrnuté chodníky vo vnútrobloku ulíc Na barine a Bakošova v MČ Lamač - jednoducho sa na ne akosi vždy zabudne, možno s nádejou, že to vyrieši teplejšie počasie. Nuž pri pohľade na predpoveď - nevyrieši...

V minulom roku s tým nebol najmenší problém, vyčistené to bolo okamžite. Teraz sneh na chodníkoch zľadovatel a bude to pre samosprávu o to väčšia práca. Tiež je zaujímavé, že aj napriek kalamite nebolo cez víkend vidno jediného pracovníka v službe.

BTW jediné poriadne odhrnuté chodníky sú pred panelákmi, kde sa o to pod hrozbou pokuty od samosprávy starajú vlastníci. Bodaj by si od nich samospráva zobrala príklad...

Hlavne, že je čas platenia mastných daní... :)

23. január 2013

Peter

ked to neodhrnu vlastnici dostanu pokutu, kto da pokutu MC casti ked to neodhrnie? MC si da pokutu sma sebe? zakony musi dodrziavat iba jedna strana druha zrejme nemusi aj tak jej nema kto dat pokutu.
23. január 2013

Miro Ščibrany

Pokutu by možno aj mal kto dať, lenže ak by ju platila MČ, platili by sme ju vlastne my. Myslím si, že pokuty by sa mali zosobňovať pracovníkom MČ, ktorí niečo zanedbali, alebo prednostovi/starostovi, ak nedohliada na plnenie povinností svojimi podriadenými.
23. január 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu som situáciu preveril u vedúceho pracovnej čaty, ktorá má na starosti zimnú údržbu v MČ Bratislava - Lamač. Na základe jeho vyjadrenia môžem konštatovať nasledujúce: Vzhľadom na kalamitnú situáciu tieto chodníky neboli vyhodnotené ako prioritné pre zásah a preto neboli upravené. Prioritne boli upravované hlavné cestné ťahy v správe MČ Lamač, chodníky v kopcovitom teréne, schody, námestie a iné lokality v MČ so zvýšeným pohybom ľudí. Na danej lokalite boli prioritne upravené chodníky popred bytové domy Na barine ako aj pred Domovom seniorov Lamač čím bol zabezpečený bezpečný prechod do centrálnej časti Lamača ako aj na zastávku MHD.
Vedúci pracovnej čaty ďalej uviedol, že chodníky vo vnútrobloku Bakošova - Na barine budú upravené do konca tohto týždňa v prípade, že sa nebude opakovať kalamitná situácia z minulého týždňa. V takom prípade budú predmetné chodníky upravené v najbližšom možnom termíne.

BTW.

1. Môžem potvrdiť, že pracovníci zimnej údržby mali celý weekend vyhlásenú pohotovosť a boli v teréne.
2. Minulý rok ani náhodou nebola takáto kalamitná situácia
3. Aj čistenie chodníkov pred panelákmi vo väčšine prípadov zabezpečujú nakoniec naši pracovníci.

Ing. Marek Poláš, Odborný referent ŽP, MÚ MČ Bratislava - Lamač
25. január 2013

Jaro

Dobry den,
v prvom rade vdaka za rychlu odpoved aj zasah. Z velkej casti vcera tieto chodniky odhrnuli (zostava este cast medzi stolnotenisovou halou a futbalovym ihdiskom a chodnicek od schodov pri garazach medzi domami na Bakosovej.

Uznavam, ze nemozem realne vediet ci vasi pracovnici cez vikend oddychovali alebo pracovali a tak to beriem spat a ospravedlnujem sa. No faktom je, ze ich v tejto casti nebolo vidno a chodniky mimo priestorov pred domami a domom seniorov boli neupravene a ludia mali problem prechadzat napr. na zastavku. Najma panicky o dvoch palickach ci kociky.

V pondelok rano sice bol odrhnuty horny chodnik od domova dochodcov k zastavke ale to je obrovska obchadzka pre vacsinu tu zijucich ludi - napr. ak chcu ist na zastavku pri OD Lamac.

Kazdopadne si vazim pracu pracovnikov ak je to tak ako tvrdite a boli nasadeni. Este im mozno dohovorit, aby pri odhrnani nebolo kazde tretie slovo vulgarizmus :)

P.S.: Nemozte dohovorit DPB aby poriadne odpratali sneh na zastavkach?
18. február 2013

Nela

Dobry den,
uz som pisala aj na "Lamacsku diskusiu" na www.lamac.sk,ale predpokladam, ze odpoved mi nepride. Je drzost ked vozickari a matky s detmi (s kocikmi) nevedia prejst cez neodhrabane chodniky a pan starosta si necha (16.2.2013) odpratat sneh aj z parkovacich ploch aj z chodnikov spred jedine svojho panelaka a na ostatne sa vykasle...
My ostatní neplatime dane?
18. február 2013

Jaro

Nela, mozno starosta to dal odhrabat pred svojim barakom prioritne preto, aby mu nenadavali susedia ked pojde domov :)
Kazdopadne pre taketo situacie treba mat krizove plany a vediet co je priorita. Napriklad vacsina ludi pouziva MHD a aj ti co jazdia autom si ho v takejto plusti nechaju doma ale MC najskor odhrabe cesty a ludia sa mozu po chodnikoch brodit... Cize si treba stanovit priority, vediet ktore chodniky treba odhadzat ako prve aby sa ludia aspon nejako dostali na zastavky ci do obchodov.
18. február 2013

Nela

bohuzial ani chodniky k zastavkam MHD neboli odpratane, ani smerom k lekarni - aspon tie najvacsie ulice na jednej strane a k dolezitym miestam mohli upratat. Na to aby som sa dostala do lekarne som musela zohnat niekoho k dietatu, lebo nebola mozna cesta ako sa tam dostat s kocikom- to si myslim ze hovori za vsetko :(
18. február 2013

Jaro

Hlavne, ze rocne davame 19.800€ (rozumej cca. 600.000 Sk) za platok menom "Lamacan" v ktorom sa docitame krasne prispevky od poslancov o tom, ako skvelo sa o nas a nasu mestsku cast staraju. Komicke je, ze tie noviny su zaradene v rozpocte do kolonky "Sluzby obcanom". Mali by to premenovat na "Sluzby poslancom".
Alebo ho vesiat nad tie kose na psie exkrementy kde uz rok nie su sacky. Mozno by sa vyuzili lepsie, ako ked nam ich hadzu do schranok :)
18. február 2013

Nela

Plne súhlasím, sú to peniaze investované na ich PR a vlastnú reklamu. Je mi len ľúto, že aj keď sa tam možno nájde niekto, kto aj niečo robí nevie sa o tom.

Živo si pamätám pred voľbami ako pán starosta sľuboval riešenie križovatky Vrančovičová Pri Pántlovi, že vybaví semafór. Mám z prvej ruky, že naposledy sa aktívne o túto tému zaujímala bývalá starostka, no v Lamačanovi tvrdia, že aktívne riešia túto problematiku neustále... samé lži...
20. február 2013

Peťo

Milá Nela, ak tak usilovne čítaš Lamačan a napríklad pozeráš aj záznam zo zastupiteľstva (ja si to vždy pustím navečer, keď mám chuť na komédiu) zistíš, že riešenie križovatky semafórom" dlho "bojkotoval" poslanec Olekšák (trval na kruhovom objazde). Ale mám dobrú správu, už sa to ozaj pohlo dopredu a do roku hádam bude :D teda ak mesto-magistrát dodrží slovo.
Ozaj sa oplatí sledovať tie záznamy zo zastupiteľstva v televízii Bratislava http://www.tvba.sk/archiv/?defper=&afid_3=141&afid_6=&afid_2=&date1=0000-00-00&date2=2011-11-26 niekedy na zaplakanie, ale väčšinou komédia za naše peniaze ale apsoň je človek ako tak v obraze.
20. február 2013

Peťo

A ešte som zabudol k chodníkom počas kalamity. Nuž bolo to ozaj zlé, ale každý deň som išiel do obchodu na námestí a tam bolo všekto poodhŕňané. To že iné chodníky neboli, tak aj chápem pri stave pracovníkov a rozhlohe sa to ozaj nedalo asi postíhať ihneď.
Ale ma napadla jedna vec, čo takto keby si vlastníci bytov dohodli, že keď je takto zle niekto vybehne von (dopredu sa vyberie kto) a odhrnie okolo bytového domu chodníky. Ja viem, že nemusí, ale ak chcete mať hneď čisto, inak sa to nedá. U nás na ulici si všetci odhŕňame chodníky na oboch stranách cesty už roky a dokonca (keďže naša ulica sa odhŕňa až po xy hodinách po snežení) aj ulicu ak je treba a nik sa nesťažuje, berieme to ako samozrejmosť a ohľaduplnosť voči susedom. Tých pár dní do roka (a v niektoré roky ani to nie) čo je toľko snehu to nikoho nezabije.
Osobne som proti, aby sa kvôli týmto pár dňom zbytočne dimenzovala vyššia kapacita na zimnú údržbu a neboli potom peniaze na iné dôležitejšie veci v našej mestkej časti..... aj soliť by sa v niektorých úsekoch mohlo pomenej, pokiaľ nie je poľadovica a len sneží. Veď potom sa aj menej šmýka ako na brečke, čo ostane po posolení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania