Večná mláka

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či by nebolo možné osloviť majiteľa resp.správcu terasy na Krásnohorskej 1-3 a požiadať ho či by sa nedala vybudovať jedna kanalizačná vpusť na mieste obrovskej mláky na priloženej foto. Mláka sa tam tvorí už niekoľko rokov. Je to ale čoraz horšie.Pod terasou je len prístupová cesta pre zásobovanie. Mohlo by to tam odtekať. Na terase sú rôzne služby, obchody a hojne navštevovaná pošta. Veľký problém majú najmä mamičky z kočiarikmi, ale aj starší ľudia ktorý sa musia doslova brodiť mlákou na terase. Niekedy je tej vody naozaj veľa a nedá sa prejsť vôbec. Ďakujem.

13. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetná terasa prilieha zo západnej strany k bytovému Krásnohorská 1-3. Terasa je odvodnená do 3 ks vpustov, osadených pri západnom okraji terasy. Nedostatočné spádovanie terasy nedokáže zabezpečiť odvádzanie zrážkovej vody do existujúcich vpustov. Závada nedokonalých spádov, prípadne nesprávneho osadenia vpustov, sa prejavuje aj podľa obyvateľov už niekoľko rokov. Pravdepodobne táto vada existuje ešte od čias výstavby terasy a jej odstránenie malo byť požadované už pri jej odovzdávaní do užívania.

Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je vlastníkom ani správcom predmetnej terasy.

Na základe podnetu obyvateľky na havarijný stav predmetnej terasy a najmä schodiska z terasy vykonal náš stavebný úrad v termíne 10/2015 miestne zisťovanie, s nasledovným konštatovaním:
„Súčasťou domu sú nebytové priestory (NP), ktoré tvoria vstavanú a pristavanú občiansku vybavenosť stavby objektu (L VII - 4 na Botevovej ul. č. 1, 3, viď kolaudačné rozhodnutie, ktorým bolo v r. 1984 povolené užívanie týchto nebytových priestorov) t.č. sa jedná o bytový dom Krásnohorská 1 – 3. Strešnú konštrukciu pristavaných NP tvorí komunikačná terasa, ktorá sa tiež nachádza nad časťou spoločných priestorov so vstupmi do suterénu domu, do časti stavby v ktorej sú byty. Hlavné vstupy do domu sú prístupné z terasy. Súčasťou domu je tiež vonkajšie schodište medzi pozemnou komunikáciou a komunikačnou terasou. Vlastníci bytov a nebytových priestorov stavby súpis. č. 3029 sú evidovaní na liste vlastníctva č. 2365.

Správcom predmetnej nehnuteľnosti je Bytové družstvo Petržalka.“

Z uvedených dôvodov zaslal dňa 26.10.2015 stavebný úrad výzvu adresovanú Bytovému družstvu Petržalka ako správcovi domu, v ktorej ho stavebný úrad vyzýva o vykonanie podrobnej diagnostiky vád, prerokovanie s vlastníkmi nehnuteľnosti, zabezpečenie neodkladnej údržby vonkajšieho schodišťa v havarijnom stave a údržby terasy – tak, aby vyhovovali základným požiadavkám na stavby.

Za opravu a údržbu predmetnej terasy je v zmysle uvedených skutočností zodpovedné Bytové družstvo Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka
30. máj 2016

Martin z Jasovskej

No nezdá sa mi že by to patrilo k domu. Taktiež neviem kde ste prišli k listu vlastníctva č.2365.
Na katastri je uvedené č.listu vlastníctva 4244 a vlastníkom je POPPER Development, s.r.o., Štúrova 11, Bratislava, PSČ 811 02, SR /pozri foto z portálu: http://mapka.gku.sk/mapovyportal/
24. august 2016

Martin z Jasovskej

Prešli už 3 mesiace od mojej poslednej aktualizácie. Vidím že mestská časť BA-Petržalka sa veľmi neponáhľa z odpoveďou. Alebo máme nebodaj odlišné katasterportály na internete ?
28. január 2022

Martin Uváček

Aký je súčasný stav?
29. január 2022

Howgh

Bezo zmeny, obrovska mlaka sa tam stale tvori.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania