Reklamné plachty Mestskej časti na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Michal Oravec 06. mája 2016

Na vseobecne zdevastovany most cez Karlovesku ulicu (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/26138/zdevastovany-most-nad-karloveskou ) >vraj< vo vlastnictve a sprave Magistratu umiestnila MC Karlova Ves - pravdepodobne bez zmluvy a teda mozno nelegalne - dve reklamne plachty. Podobne plachty umiestnila MC aj na ostatne mosty cez Karlovesku, ktore nema v sprave a su v zlom technickom stave.

MC Karlova Ves odmieta opravit tieto mosty a odmieta zodpovednost za ne. To jej ale nebrani umiestnovat na ne svoje reklamy - napriek tomu, ze vraj bojuje proti vizualnemu smogu.

Ziadam odstranit tieto reklamne plachty a aj vsetky ostatne reklamy z mostov a lavok cez Karlovesku.

09. máj 2016

Ivan Labáth

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať, komu patrí plachta karloveského majálesu, či je tam legálne a podľa možnosti aj krátke zdôvodnenie, v čí prospech a prečo je vhodné to tam vešať.

O majálese som sa rád dozvedel, ale takéto plachty poburujú lokálnych podnikateľov, ktorí sa cítia ukrivdení, že si mestská časť vešia takéto plachty a oni by nemali. Krátko po vyvesení plachty majálesu podnikateľ znovu vyvesil dve plachty "farby laky", ktoré som mu pred pár mesiacmi dával dolu.

Prosím o vyjadrenie, podľa možnosti, pred majálesom.
12. máj 2016

Ivan Labáth

Plachty z nadchodov sú už preč. Neviem, kto dával plachty dolu, ale som rád, že to urobil. Myslím, že boli odstránené všetky, okrem jednej na ohrade ZUŠ Jozefa Kresánka na Molecovej. Reklamy je tam hodne, a nezdá sa mi to zrovna vhodné, ani legálne.
13. máj 2016

Michal Oravec

1. Ano, niekto dal plachty dolu. Ta, co ostala, je sucastou reklamneho smogu na plote skoly. Mal by na to byt zvlast podnet.
2. Most (mosty/nadchody) su stale v dezolatnom stave a MC to nezaujima ani to nijak neriesi.
3. MC nam obyvatelom radi: "Mozno treba zodvihnut zadok zo stolicky a ak sa vam tie cudzie plachty nepacia, tak ich mozete dat dolu rovnako ako MC."
4. MC pouziva na ospravlnenie svojho nelegalneho konania argument "Nieco sa robilo bezne 10 rokov."
5. Plan oprav a udrzby MC existuje ale nie je zverejneny. Nie su zverejnene ani zverovacie protokoly. Nie je zverejnene kto spravuje ktore verejne priestranstvo v KV. Kto vlastni a spravuje mosty a nadchody v KV nie je zname / nie je zverejnene.

Komunikacia s prednostom MC KV - Ján Hrčka http://bratislava.dnes24.sk/prednostom-miestneho-uradu-v-karlovej-vsi-bude-jan-hrcka-192988 (citacia z clanku: "Ako človek, ktorý sa roky venuje IT oblasti chce Hrčka vybudovať transparentný a otvorene komunikujúci úrad s verejnosťou, s čo najväčším využitím informačných technológií."):

Konverzácia začala: sobota
Jan Hrcka
07-05-2016 00:15
Jan Hrcka
Dobry den, co sa tyka Vasich upozorneni ohladom reklamy mestskej casti na mostoch, tak by som Vam chcel napisat niekolko veci. Po konzultacii s niektorymi kamaratmi, ktori su odporcovia reklamy, my bolo vysvetlene v com je problem. Priznam sa, ze vzhladom k tomu, ze sa to tak robievalo, nejako sme to neriesili. Priznam sa, ze aj ked ja osobne vidim rozdiel medzi reklamou ktoru robi mestska cast na kulturne a spolocenske podujatia, ktore organizuje pre obyvatelov, tak chapem, ze z pohladu principu je to taka ista reklama ako akakolvek ina. Mestka cast, uz nebude robit ziadnu dalsiu reklamu na mostoch. Tak isto dame odstranit tie informacne tabule.
Jan Hrcka
07-05-2016 00:18
Jan Hrcka
Chcel by som Vas ale poprosit, ze ak budete chciet v buducnosti nieco vyriesit, tak je mozno lepsie slusne napisat a zdovodnit, v com vidite problem, ako nenavistne hejtovat. Zbytocne tym demotivujete ludi, ktori naozaj maju uprimny zaujem nieco zmenit. Dakujem za pochopenie. S pozdravom.
sobota

SoPrijali ste žiadosť používateľa Jan.
Streda
Michal Oravec
11-05-2016 16:38
Michal Oravec
Dobry den, pisali ste: "Tak isto dame odstranit tie informacne tabule.". Tie nelegalne umiestnene reklamne plachty su tam stale - mame stredu. Za dva dni to bude bezpredmetne. Klamete? Ak moje upozornenia bez jedineho neslusneho slova Vy nazivate "nenavistne hejtovat" tak ja Vasu spravu nazyvam sproste klamstvo. Kym si nezacnete minimalne plnit zakonne povinnosti - starat sa o vsetky verejne priestranstva a zlepsovat kvalitu verejnych priestranstiev a zivotneho prostredia a hlavne aspon neporusovat zakon tak ste moj nepriatel ako kazdy urad samospravy, ktory nam obyvatelom Bratislay nici a strpcuje nase zivoty. S pozdravom Michal Oravec
Jan Hrcka
11-05-2016 18:16
Jan Hrcka
Podla mojich informacii su plachty dolu.
Jan Hrcka
11-05-2016 18:59
Jan Hrcka
A mimochodom, nikde som vam nenapisal, ze tie banery dame do Majalesu dolu. Napisal som, ze mestska cast uz nebude robit ziadnu dalsiu reklamu na mostoch. Co sa tyka tabul, tak sa jedna o tie rozpadnute, na ktore ste tiez upozornovali a ktore postupne (ked bude viac casu) pojdu prec. Takze ma obvinujete z klamania, pretoze ste si po svojom vysvetlili to co som vam v dobrej viere napisal. Pri vasom pristupe bude vas nepriatel kazdy, kto nerobi vsetko ako chcete, idealne okamzite. Neviem co ste robili predchadzajuce roky, ale opatovne bola podla mna vasa reakcia neadekvatna.
Michal Oravec
11-05-2016 19:42
Michal Oravec
Podla Vas je zjavne kazde upozornenie na nelegalne a nemoralne konanie neadekvatne takze sa bohuzial nemame o com rozpravat. Ja tiez neviem co ste robili predchadzajuce roky, nerozumiem co je to za poznamku. Ked uz ste zvesili tie plachty tak ste mohli uz zvesit aj tie ostatne - ale to by uz bolo na vas na urade asi prilis iniciatyvne. Ano,samozrejme,zasa hejtujem. Dovidenia.
Jan Hrcka
11-05-2016 22:07
Jan Hrcka
Pred kym sa snazite hrat na lepsieho? Pisal som si s vami ohladom zverovacich protokolov, kde sa nas zastala aj Cyklokoalicia https://www.facebook.com/karlovavesonline/posts/10207624479903324. Na uplne normalne a vecne odpovede, ktore som Vam pisal ste opat raz reagovali totalne neadekvatne. Ked som Vam napisal, ze zverovaky spravime, tak ste ako majster sveta ukazali, ze viete pisat 211. Bohuzial nie sme povinny vybavit takuto vasu ziadost ale tu ste opat raz ukazali, ze ked vam niekto normalne pise a chce vist v usterty, tak sa spravate ako zakomplexovane decko. Je velky rozdiel medzi tym, ked vam niekto informaciu nechce dat, ked niekoho na problem upozornujete opakovane a dlhodobo a on nekona a ked sa snazite dokazat, ako daleko viete docikat, tym, ze ved ja vam ukazem. Mozno by ste sa mali nad sebou zamysliet. Ja nemam nic proti vasej snahe menit veci k lepsiemu. Ale tymto stylom dosahujete presny opak. To ako dlho sa tomu venujete bola poznamka presne preto, ze vase ocakavania su nasledovne. Nieco sa robilo bezne 10 rokov. Vy na to upozornite v piatok a v pondelok ked to nie je vyriesene k vasej spokojnosti tak je druhy clovek klamar. Evidente vam vyhovuje byt velkym frajerom za klavesnicou. Mozno treba zodvihnut zadok zo stolicky a ak sa vam tie cudzie plachty nepacia, tak ich mozete dat dolu rovnako ako MC. Ci na vas uz taky isty meter neplati? Evidente to pisem uplne zbytocne, lebo asi nie ste schopny sebareflexie ale musel som to napisat, aby vam niekto to zrkladlo trochu nastavil. Dovidenia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania