Reklama asi bez povolenia na Bajkalskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Nacbo Ynmynona 08. mája 2016

Už niekoľko týždňov stojí v strede Bajkalskej "mobilná" reklama. Žiadam kompetentných o zakročenie voči takémuto obchádzaniu zákonov a voči zaberaniu verejného priestoru za účelom reklamy. Má povolenie? Je to bilbord na kolieskach, ktorý sa zo svojho miesta za tie týždne ani nepohol.

12. máj 2016

Nacbo Tysi Pacient

Konecne si uzitocny.... dufam ze tam nedaju stlpiky ale daju zltu ciaru
Dost casto tam parkuju aj osobne auta.
Dalsi takyto parkujuci BILLBOARD je aj pri cintorine na rohu Max.Hella / Trnavska
12. máj 2016

Nacbo Ynmynona

No kiez by sme boli viaceri uzitocni, vsakze ;)
Vpravo hore je tlacidlo "Nahlaste podnet". Viem ze som to uz spominal, ale asi sa to nestretlo s porozumenim.
16. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Ako nás informoval správca komunikácie, hľadiska platnej legislatívy vidím motorové vozidlo s platnými evidenčnými číslami

Oddelenie komunikácie a marketingu
13. jún 2016

Nacbo Ynmynona

Dakujem za odpoved. Preto som aj pisal o obchadzani zakonov. Tato reklamka sa tvari, ze bilboard s kolesami nie je bilboard. Preto chcem apelovat na samospravu, aby zacali riesit problematiku mobilnej reklamy, ktora sa tu postupne zacina rozmahat. To auto tam parkovalo niekolko tyzdnov nonstop, len za ucelom reklamy. Podla jeho vzhladu (bilboard na korbe) je to aj jediny ucel, na ktory bolo vyrobene.
Auto tam momentalne nestoji - dufam ze si len nesli po novy reklamny polep.
07. október 2016

Nacbo Ynmynona

Nateraz vyriesene - pojazdny bilbord sa tam uz nevratil.
12. november 2016

Nacbo Ynmynona

Pojazdný bilboard sa začiatkom týždňa vrátil aj s novým reklamným polepom (Sconto - vyberajte si koho necháte robiť vám "reklamu"). Mal už aj papuču a pozdrav od polície za stieračom. Okrem toho, že ide o obchádzanie zákona a o nepovolenú reklamu, auto pravdepodobne zacláňa tabuľu informujúcu o radení do pruhov. Na to miesto proste bilboard nepatri - ani takýto akože legálny. Krátko na to reklamný polep zmizol - veď kto by chcel mat reklamu na aute s papučou?
Problém ale ostáva v tom, že papuča veľa nevyrieši, len ste im z mobilného bilboardu spravili statický bolboard. Pár mesiacov tam budú robiť reklamu (hoc aj s papučou), potom zaplatia smiešnu pokutu, odvezú si auto na umytie a môžu sa znova vrátiť na svoj reklamný pľac. Prosím o systematickejšie riešenie takejto mobilnej pololegálnej reklamy v rámci mesta. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania