Neustály vandalizmus na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Vo vecernych a nocnych hodinach sa detske ihrisko meni na bezpecnu zonu pre vandalov a alkohol popijajuce skupinky. Pravidelne sa priamo v detskom ihrisku vyskytuju smeti, ohorky z cigariet ale aj porozbijane flase. Nebyt iniciativy rodicov, bolo by ihrisko pre deti nepouzitelne. Na ihrisku nie je osvetlenie a policajne hliadky, ak nejake su, vandalizmu evidentne nebrania. Situaciu treba riesit dlhodobym riesenim. Ihrisko poriadne osvetlit, policajne hliadky by mali byt pravidelne, ihrisko a najma pieskoviska treba pravidelne cistit.

27. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.Upozorníme dodávateľa prác na dôslednejšie čistenie detského ihriska a požiadame mestskú polície o zvýšenie hliadkovej činnosti vo večerných hodinách. Mestská časť by rada uvedené ihrisko zaradila do investičného plánu na kompletnú rekonštrukciu, nakoľko to by pomohlo prinavrátiť ihrisko jeho pôvodnému účelu. Žiaľ pozemok nemá založený list vlastníctva a v zmysle Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy Čl.90 odsek d) výdavky z rozpočtu mestskej časti môžu byť investované iba do zvereného majetku, z tohto dôvodu sa na ihrisku vykonáva iba základná údržba – dočisťovanie, výmena piesku a drobné opravy. Ďakujeme za porozumenie.

kancelária starostu
13. január 2018

Lubo

Co teda mozme pre zmenu spravit? Co znamena ze nema zalozny list vlastnictva ? Da sa s tym nieco robit?
04. jún 2019

Lubo

Dobry den, chcem sa opat spytat otazku ktoru som polozil. Pohla sa nejak situacia s tymto ihriskom, alebo je mozne s tym nejak pohnut?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania