Menejcenní?

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Jozef 15. mája 2016

Chcel by som sa opýtať pána starostu, či vie, prečo Dopravný podnik považuje Lamačanov za menejcenných obyvateľov v porovnaní s inými MČ, napr. Záhorskou Bystricou. Jedná sa o to, že z linky č. 30 sú pravidelne sťahované autobusy v prípade výpadku na linke č. 37, za mesiac máj do 10.5. to bolo až 3x, 3.5, 5.5. a 10.5. Chápem, že dlhý úsek týchto liniek je spoločný, ale to nie je nič platné obyvateľom Lamača, ktorí nevyužívajú zastávku na Vrančovičovej ulici. Pri ceste do/zo Záhorskej Bystrice sa pohodlne využiť aj BID, autobusy Slovak Lines a ak je už také dôležité nahradiť výpadok na linke č. 37, prečo to musí byť výhradne z linky č. 30?

17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
je pravdou, že v daných dňoch dopravný dispečing operatívne zasiahol do prevádzkového režimu – chodu linky č. 30, ktorou sme hradili vypadnuté spoje (poruchové vozidlá) na linke č. 37.
Dopravný dispečing nemal inú možnosť nakoľko v tom čase neboli k dispozícii záložné vozidlá. Linka č. 37 má trasu z pod Mosta SNP do Záhorskej Bystrice, vybrané spoje zabezpečujú spojenie až do Marianky. Cestujúci uvedenej linky nemajú inú možnosť spojenia.
V prípade obyvateľov Lamača sú možnosti rozsiahlejšie, samozrejme záleží z ktorej časti Lamača.
K dispozícii sú linky: 23, 30, 37, 63, 92, 123, 130. Mrzí nás každý výpadok, nezrealizovanie spoja v zmysle platných cestovných poriadkov.


Odb. marketingu a komunikácie DPB

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania