Automobily jazdia pravidelne v zákaze.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Na tejto ceste (Horská ulica) popod vinohrad pravidelne jazdia automobily (niektoré dosť agresívnym spôsobom). Ohrozujú pritom všetkých ľudí, ktorí chodia do tejto oblasti športovať a prejsť sa - bežcov, cyklistov, rodiny s deťmi a pod. Z času na čas tam vyberá policajná hliadka pokuty, avšak iba ráno a zriedka. Žiadam o pravidelnú hliadku v časoch od 7-8:30 a 15-18:00. Co sa týka preverenia práva prejazdu, kľudne sem môžem dávať ŠPZ vozidiel, ktoré na tej ceste stretnem. Polícia môže preveriť a dodatočne pokutovať.

13. máj 2016

Vladimira

Obyvatelia domov na konci ulice volali policiu k rieseniu tejto situacie opakovane. Bohuzial vacsina týchto vodicov zastavených ma vybavené povolenie na prejazd, takze polícia môze riesit tak v priemere kazde 10te auto.
13. máj 2016

matus

vzdy ked som bol svedkom pokutovania, vsetky auta ktore tam isli, pokutu dostali. takze zbytocne to urcite nie je.
17. máj 2016

matus

prva varka: NR247NP, BL480JD, BA837HM
31. máj 2016

matus

PK 038 DL
31. máj 2016

White Bike

Dakujem za info, dodavam, ze uz tam stavaju aj policajti a dnes tade lietala v ramci objektivnej zodpovednosti aj cierna helikoptera. Horsie je, ze hodina letu stoji cca. 3k €. Dva krat rano preletela pocaj mojej cesty.
31. máj 2016

Peter

White Bike: tá tu lieta stále dokolečka už skoro dve hodiny.. Netuším, či sa niečo stalo, ale lezie to dosť na nervy (ak to teda majú byť len nejaké "kontrolné" prelety), keďže lieta nad obývanou oblasťou...
01. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,


meranie rýchlosti vozidiel nie je v kompetencii mestskej polície, ale Policajného zboru SR.

Mestská polícia podľa § 3, ods. 1, bod 1., písm. f) bod 1. a 2. zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho:

1. z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania, zákaz otáčania, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóna, pešia zóna, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko,

2. zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel.

Takýto dohľad mestská polícia pravidelne na Horskej ulici aj vykonáva. V máji sme tam riešili 11 priestupkov, pričom až 10 sa týkalo bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Vo všetkých prípadoch išlo o nerešpektovanie zákazu vjazdu motorových vozidiel.

Mestská polícia má obmedzené kapacity, a nie je možné zabezpečiť nepretržité stráženie jednej križovatky na lesnej ceste.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
01. jún 2016

matus

Mile oddelenie komunikacie a marketingu Hlavne mesto SR Bratislava (ktore z toho je meno a priezvisko je mi zahadou), kludne zdvihnite svoje vazene zadky a chodte sa v poobednych hodinach prejst do uvedenej lokality - kolko ludi ju vyuziva ako relaxacnu zonu. Ja som od Vas chcel kontrolu prechadzajucich aut, ktore tam ohrozuju chodcov, cyklistov a sportovcov. Tzn tych, pre ktorych pracujete a ktori vas platia. Ano, statna policia tam zacala pravidelne stavat, co je velmi dobre. Pretoze drzost niektorych vodicov aut nema obdobu.
17. jún 2016

Vladimír Lacko

Porušovanie zákazu vjazdu na Horskej

Dobrý deň,
opakovane už bolo upozorňované na neustále porušovanie zákazu vjazdu vozidiel na úseku Horská, Bratislava , Nové Mesto. Táto cesta je využívaná najmä cyklistami a chodcami (mamičky s kočíkmi). Vjazd je povolený len dopravnej obsluhe, napriek tomu za hodinu prejde týmto úsekom minimálne 20 osobných áut. Neustále som svedkom riskantných situácii, ktoré tam vznikajú. Najjednoduchšie riešenie by bolo zriadiť rampu.
29. jún 2016

matus

dnes rano - sc012dj - tento vodic ohrozil moju bezpecnost ked ma predbiehal na centimetre okolo mna a videl som ako skoro zrazil bezca - bezec siel z toho kopceka so zakrutou a auto letelo hore kopcom - nemal sancu toho bezca vidiet. kompe(impo)tentni, robte s tym nieco, ak tam pride k ohrozeniu zivota a budem pritom, vedzte, ze tuto zalezitost zmedializujem a za druhe pojdem urcite podat trestne oznamenie - nemylte sa - vy poslanecku imunitu nemate ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania