Parkovanie na tráve/zvyškoch zelene pri sade Janka Kráľa

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 17. mája 2016

Týmto žiadam o vyriešenie problematického parkovania pozdĺž Viedenskej cesty, kde postupom času vozidlá totálne zdevastovali priľahlý trávnik. Vodiči si to vysvetľujú asi tak, že veď tráva tam už nerastie, tak tam môžem zastať. Už neraz bola kontaktovaná mestská polícia, s tým, že vozidlá stoja na tráve.

19. máj 2016

Stefan

mali by sa tam vybudovat pekne parkovacie miesta. Zase niekde treba aj parkovat, aj ked na druhej strane sa da v Inchebe za poplatok. Ale necakajte, ze sa tam nieco v tomto alebo budcom roku zmeni, ked mestska cast uz riesi odstavene nepojazdne auto bez emisnej a STK na nasom parkovisku uz 3 roky.
19. máj 2016

Anonymný užívateľ

Prepáčte, ale argument "niekde treba parkovať" neberiem, to potom rovno vyrúbme celý Sad Janka Kráľa a urobme tam parkovisko. Hovoríme predsa o zeleni, ktorá bola vďaka nečinnosti úradov, mestskej polície a samosprávy totálne zdevastovaná a ktorej je v Bratislave už zúfalo málo. Vlastníctvo auta nezakladá právo majiteľa parkovať kdekoľvek a zadarmo, okrem bežných popatkov musí držiteľ počítať aj s poplatkami za parkovanie.
19. máj 2016

Stefan

Ja s Vami plne suhlasim. Len som si dal do rovnice dve veci. Bud sa tam spravia pekne parkovacie miesta, alebo to bue v takomto stave este pekne dlho. Kedze poznam, ake su moznosti mestskej casti, tak takyto stav tam bude este velmi dlho.
19. máj 2016

Anonymný užívateľ

Možnosti sú, len sa nevyužívajú. Mestská polícia si riadne neplní svoje povinnosti, zamestnanci samosprávy podnety neriešia, zasa priznajme si, nie je tých podnetov toľko, aby mi nevedeli odpísať. Česť výnimkám. Napadá ma jediné, vyvinúť verejný tlak na nich, zavolať televíziu, podať nejaký podnet a po (ne)vyriešení sa ich priamo pred kamerou opýtať, prečo to trvá tak dlho alebo prečo nekomunikujú. Sú platení aj z mojjich daní, takže aspoň elementárna slušnosť by mala byť.
19. máj 2016

Stefan

Je to tak rok co rok a este ich nik nenaucil ako to ma fungovat. A to je este mestka cast Petrzalka jedna z tych lepsich podla administratora tejto stranky. Kazdopadne, oni sa riadia heslom odsedim si to tam do tej 15 30 a padla. Ja keby som si to povedal, tak ma zamestnavatel vyhodi zo dna na den. Oni z tej prace nemaju radoost. Bud su tam dosadení, alebo to maju len ako pracu bez pridanej hodnoty. Tiez by som rad robil a zivotnom prostredí (zial mam rodinu), ked vidim ako sa tu naklada s odadom. Preco ked vyhodim nieco do kosa v Ba skonci to na skladke v SC a nie v spalovni v BA? Cele je to tu prehnite a tieto podnety su len take omrvinky z toho.
13. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

mestská polícia v rámci svojich personálnych možností situáciu s parkovaním na Viedenskej ceste pravidelne kontroluje. V máji sme na Viedenskej ceste riešili 43 udalostí, z toho v 15 prípadoch išlo o státie na zeleni, ostrovčekoch a deliacich pásoch. V 13 prípadoch boli spáchané priestupky, ktoré sme riešili podľa zákona. Až 80% prípadov sme zistili vlastnou činnosťou, teda naše motohliadky, ktoré v rámci výkonu služby kontrolovali danú lokalitu, na ďalšie prípady nás upozornili občania. V prípade, že máte informácie o páchaní priestupku, neváhajte kontaktovať mestskú políciu na linke 159. Operátor na miesto vyšle hliadku.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
27. august 2017

Nacbo Ynmynona

Každý deň tam takto stoja autá na zničenej zeleni (zabudol som to odfotiť, tak používam foto z podnetu). V sobotu 26.8. na ne bola privolaná mestská polícia, ktorá vyhodnotila, že autá nič neporušujú. Volanie polície v tomto prípade preto považujem za neúčinné a žiadam samosprávu, aby tento problém vyriešila.
Je to o to absurdnejšie, že pár minút pešo odtiaľ sú parkoviská v Auparku, v Inchebe, pri Starom moste...
27. august 2017

Stefan

Staci dat len znacku a namalovat žltý pás. A je to vyriesene. Ale v tejto rebublike sa nič také nestane. Tak ako je to prehnite v tých najvzšších miestach tak aj na tých nižších. Je mi z toho smutno, ale je to tak.
30. marec 2018

Nacbo Ynmynona

Mestská polícia nemá nejaké kvóty na výber pokút? Toto miesto je hra na istotu a vždy keď tam príde hliadka, tak zarobí minimálne 15krát. Toľko státí na zeleni ste vraj vyhodnotili za mesiac máj, ale toľko ich je tam každý deň. V sobotu 26.8. tam tiež takto stáli, ale podľa hliadky neporušovali nič. Nie je skôr problém v tom, že policajti takéto parkovanie tolerujú, respektíve to miesto už nepovažujú za zeleň?
08. september 2018

Nacbo Ynmynona

V parku sa stále parkuje na zeleni. Pribudla tam aj nejaká značka, ale akokeby polícia stále ignorovala autá pred značkou.
12. apríl 2020

Michal K.

nebolo by rozumnejsie okraj cesty spevnit a vyznacit tu parkovacie miesta? auta tu aj tak parkuju neustale, mestska policia to neriesi cele roky a ani nebude
07. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
15. máj 2021

Martin Uváček

Autá tam už neparkujú, minimálne cez týždeň. Je tam zóna zákazu statia.
25. júl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, magistrátom ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania