Hlučné stavebné práce

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Lydia 17. mája 2016

Stavba "slnecnice-Juzne mesto"-neustaly hluk,cez den aj v noci,aj cez vikendy.Opakovane sme upozornovali developera - CRESCO group.
Ziadali sme o pomoc aj mestsku cast Petrzalka.Z nepochopitelnych dovodov im mestska cast vydala povolenie,ze mozu zacat so stavebnymi pracami uz o 6.00-i ked stavby bezprostredne susedia s obyvanymi domami-su vzdialene len par metrov.Trpime tu stav.ukony v podstate uz dva roky, prach a spina je na dennom poriadku,s tym sme sa uz zmierili. Ale to,ze stavba prevysuje pripustny limit hlucnosti v skorom rannom case, je nepripustne.Ziadam, aby si stavebik uvedomil,ze stavia v obyvanom uzemi a nie na poli.Ako priklad-dnes rano,kedy pracovnici zacali buchat kladivami o 6.00,davali dole debnenie,obijalo sa lesenie a priklepkou vrtala elektrina,moje deti rano placu!

17. máj 2016

Ja

Taky isty problem mamemame aj my na panonskej ceste ale u nas pracuju aj po 23.00 hod a o 02.30 dnes rano.
18. máj 2016

somár rámos

Budete vypisovať, rozčulovať sa ,a kým sa k niečomu dopracujete , výstavba práve skončí.Tomu sa hovorí -načasovanie.
20. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad mestskej časti informoval stavebníka o podnete a upozornil ho na obmedzenie vykonávania hlučných prác na stavbách vzhľadom k blízkosti obytných budov.

Mestská časť Bratislava-Petržalka nemá oporu v platnej právnej legislatíve na prijatie VZN týkajúce sa obmedzenia vykonávania hlučných stavebných prác cez víkend a vo sviatok. Stavebný úrad nemôže stavebníkovi obmedziť časovú realizáciu stavebných prác, nakoľko táto skutočnosť nemá oporu v stavebnom zákone a príslušných právnych predpisoch. V prípade nadmerného hluku resp. opakovaného porušovania nočného kľudu je možné sa obrátiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave.

mestská časť BA-Petržalka
26. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.