Detské ihrisko Astrová / Rekonštrukcia stále v nedohľadne

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter 19. mája 2016

Dobry den, rad by som sa opytal v akom stave sa nachadza ROEP k.u. Ruzinov. Kedze ROEP sa prevadza na zaklade zakona z roku 1995 a este stale nie je ukoncene.
Vlastnikom danych pozemkov je na zaklade LV E-15574/500 Slovenska Republika a spravcom je Min. Hosp. SR. Aky je dalsi plan postupu?

Kedy budu konecne dane parcely vysporiadane a aj toto ihirsko konecne zrekonstruovane ab sa na nom moli deti bezpecne hrat? Ci aj tu treba aspon na sluby cakat na dalsie volebne obdobie?
Aky je momentalny stav, deja sa tu nieco? Kazdy rok a od kazdeho starostu su tu stale tie iste odpovede ale ziadny progress.

23. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V zmysle Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy Čl.90 odsek d) výdavky z rozpočtu mestskej časti môžu byť investované iba do zvereného majetku, z tohto dôvodu sa na ihrisku vykonáva iba základná údržba – dočisťovanie, výmena piesku a drobné opravy. Pre zaradenie ihriska na komplexnú rekonštrukciu z kapitálových výdavkov je žiaľ nutné, aby bol pozemok zapísaný na parcele reg. C, v majetku Hlavného mesta SR Bratislavy a zverený do správy mestskej časti. Proces ROEPu nezabezpečuje mestská časť ani nedisponujeme informáciami o jeho aktuálnom stave. Ďakujeme za porozumenie.

S pozdravom

kancelária starostu
04. august 2016

Peter

Dobrý deň,

Rozumiem. Bol by som rád ako keby ste nám dali vedieť ako plánujete pokračovať. Myslím tým čo máte v pláne aby sa problém vyriešil a konečne ste mohli zrekonštruovať a dané detské ihrisko. Teda predpokladám že máte plán.


Medzitým by som bol rád (a určite nie som sám) keby sa aspoň opravila detská šmykľavka. Je to to posledné čo tam ostalo a dúfam že aj ostane. Niektoré drevené časti sú neudržiavané a potrebovali by vymeniť. Či ani to nie je možné. A radšej ako opravu zvolíte demontáž. Čo by nebolo prvý krát. Vid prípad hojdačiek. Aj tie sa nachádzali na tom istom ihrisku a boli miesto opravy radšej demontované.
Jedná sa o opravu nasledovných časti - a nazval by som ju urgentnou opravou.
Drevené stojky ktoré držia schodisko pri zemi ako aj drevená stojka ktorá drží vrchné zábradlie by tiež potrebovala výmenu. Oprava nie je taká nákladné a zvýši bezpečnosť keďže dané drevené stojky sú zhnité a neplnia funkciu na ktorú sú určené.

Ďakujem vopred za odpoveď na všetky otázky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania